61💌

15.2K 1.6K 45
                                    

Ehven'nin kafeden uzaklaşışını izlerken, bu işlerin asla düzene girmeyeceğini düşünüyordum. Ailevi problemim devam edecek, mektuplar gelmeye devam edecek, cevaplar gidip gelecek, hiçbir şey düzelmeyecek ve hep böyle sürecek. Böylesine karanlık, sürekli yağmurlu gibi kapalı, insanı hayattan soğutan, içleri karartan, berbat bir hisle doldum.

"Ona da hak vermelisin."

Tüm yüreğimi kaplayan huzursuzluk verici bu anlardan kurtaran kişiye baktım.

Ömer tam karşıma, Ehven'in oturduğu yere oturmuş yine kollarını önünde bağlayarak bana bakıyordu.

"Onu anlamalısın Handan. Ve zaman vermelisin. Bu olayları yaşayan bizzat sen olsan bile anlam veremiyorsun. Bir de ona bak. Ne kadar zor durumda göremiyor musun?"

Ehven'in yürüyerek uzaklaştığı yola baktım tekraren. Bir hışımla gitmişti. Onun bu sakin karakterine aksi gelecek şekilde davranmasının nedeni neydi?

"Anlayabiliyor musun?"

Yeniden Ömer'e baktım.

"Adam evli Handan. Ve birden kendini sürekli senin yanında buluyor. Kendini kötü hissediyor haliyle. Eğer kötü niyetli olsaydı seni kullanırdı emin ol. Böyle tepkiler vermesi aslında onun ne kadar temiz kalpli olduğunu gösteriyor. Siz ikiniz," dedi Ömer Ehven'in uzaklaştığı yola bakarak.
"Bir şekilde kaderleriniz birleştirildi. Ve bir tür nedenle birliktesiniz ama bunu hiçbirimiz bilmiyoruz. Ve korkarım ki, bu nedeni çözene kadar da ikiniz için de huzur olmayacak."

Her ikimiz de uzayıp giden asfalt yola bakarken, hiçbir şey düşünmüyorduk. Ömer'in boş bakışlarını seziyordum ve ben de bir şey düşünmüyordum. Çünkü çok düşünmüştüm ve düşünmekten başım ağrımaya başlamıştı.

Sanmıştım ki, kendimi güzelce ifade ederim Ehven de beni anlar ve bana yardım eder. Ama öyle olmadı. Hiç ama hiç beklemediğim bir şekilde tepki verdi.

Belki de cidden kendini kötü hissediyor. Sonuçta kim geçmişten cevaplar geldiğine inanır ki? Onun benim hakkımda kötü hisler beslediğini düşündüğümü düşünüyor belki de.

Oysaki ben bu durumu çoktan aştım.

Çünkü her iki Ehven de aynı.

Biri 1979'un temiz kalplisi, diğeri 2019'un.

CEVAP 1979Where stories live. Discover now