𝐈𝐈. - Zpátky v Bradavicích ✔️

1.5K 62 7
                                    

S mou rodinou je to... komplikované. Vztahy napříč generacemi jsou zbytečně vyhrocené, strašlivá minulost všechny dennodenně pronásleduje na každém kroku a jako individuální osobnosti také za moc nestojíme. Jako kouzelnická rodina máme plusové body víceméně pouze za to, že jsme jednou z posledních čistokrevných, na což už dnes ale stejně většina lidí nehraje. A my samozřejmě také ne. Narodila jsem se v polovině roku 1978. První kouzelnická válka tehdy byla v plném proudu, Pán zla nabíral na síle, získával pro sebe nové příznivce a náš svět se pomalu, ale jistě hroutil k zemi jako domeček poskládaný z papírových karet. Mně jako třetímu dítěti mých rodičů a jejich jediné dceři na ramena s prvním dnem mé existence spolu s přízviskem O'Connell padlo obrovské, zatraceně těžké břímě. Nehledě na to, co mou rodinu teprve čekalo a celou situaci minimálně dvojnásobně zhoršilo a dotáhlo do zdánlivě nemožného extrému. Okolí ode mě očekávalo mnohé, jiní měli spíše obavy, co ze mě vyroste, vezmeme-li v potaz předky z matčiny strany.

Spolu se strýčkem a dvěma staršími bratry jsem vyrůstala v londýnském Croydonu, v zapadlejší uličce, kterou spolu sdílejí jak nic netušící mudlové, tak i my, čarodějky a kouzelníci. Otec i matka jsou však původem Irové, konkrétně z města Galway na západním pobřeží, což je velmi sblížilo, poněvadž do Bradavic Irů nechodí příliš. Strýc Victorius, nejstarší ze svých bratrů, se od konce války a po třech následujících měsících plných hrůzy a utrpení změnil jako obratem. Uzavřel se do sebe, a kromě nás tří, dětí, o které nikdy nestál, už mu nikdo jiný nezbyl. Přesto se nás ale naučil bezmezně milovat velice rychle. Táta se o nás postarat bohužel nemohl. Vik pracuje na Odboru pro dohled nad kouzelnými tvory, dokonce byl jedním z porotců v případu Hagridova hipogryfa Klofana, který měl údajně v jedné z vyučovacích hodin bezdůvodně napadnout a zranit Malfoye. Ron mi později řekl, jak to ve skutečnosti bylo, soudní řízení jako takové ale koneckonců stejně dopadlo špatně. Victorius tam ovšem nebyl zaměstnaný celý život. Býval bystrozorem, jedním z těch vůbec nejlepších své doby, avšak s touto pozicí nyní nechce mít nic společného. Před lety z funkce dobrovolně odstoupil. Jeho štěstím a jedinou nadějí na lepší život jsme byli já, Anthony a Tim. Ženu si nikdy nenašel a zjevně ani neměl zájem. Odjakživa to byl vlk samotář a ke spokojenosti mu stačilo málo.

Měla jsem kupodivu hezké dětství. S bratry jsem se nikdy nenudila, avšak čím více stárli, tím se jeden druhému viditelně odcizovali. Jsou to dvojčata, podobní si ale jsou čím dál méně, zvenčí i zevnitř. Jsou pravým opakem Freda a George, kteří by bez sebe nevydrželi snad ani jediný den. Jejich vztah se během puberty razantně zhoršil. Začali si konkurovat. S nástupem do Bradavic byli oba, jak je v naší rodině zvykem a nepsaným pravidlem dáno, zařazeni do Mrzimoru, bradavické koleje, v níž jsou dle mého názoru ti nejmilejší, nepřátelštější a nejpokornější studenti. Starší Anthony mi mnohdy připadá jako dokonalý Havraspár. Na škole býval vynikajícím studentem, ve všech předmětech exceloval a byl zvolen jak prefektem, tak i primusem. Zato mladšímu Timovi, jenž mi v několika ohledech pasuje k Nebelvíru, učení moc nešlo, ale ve famfrpálu byl odmala třída. Nikdo se mu nedokázal rovnat, snad jen Charlie Weasley, tehdejší nebelvírský chytač, a troufnu si říct, že je dosud největším mrzimorským talentem všech dob.

Po ukončení sedmiletého studia se Anthony vydal na nelehkou cestu bystrozora, což se mu ze začátku Victorius marnivě pokoušel rozmluvit, a Tim pokračoval ve své skvěle našlápnuté kariéře coby odražeč ve famfrpálu. Přetrhovaly se o něj snad všechny týmy Anglie! Na letošní mistrovství světa se zatím dostal jenom jako náhradník, což není vůbec žádná ostuda. Je mu teprve jednadvacet let a irský tým to dotáhl až na zlatý pohár. Všichni jsme na něj moc hrdí. Nedávno se k němu do družstva přidal i můj bývalý spoluhráč a o dva roky starší spolužák z Bradavic, Oliver Wood, kterého jsem okolo stadionu tolik sháněla.

O b l i v i a t e | fred weasley ✔️Where stories live. Discover now