𝐗𝐗𝐈. - Začátek konce ✔️

719 31 7
                                    

Velkolepou historku o Fredově a Georgově útěku z Bradavic za svobodou a obchodem s žertovnými rekvizitami jsem v nadcházejících několika dnech a dokonce i týdnech slyšela někoho opakovat tolikrát, že se z ní velice brzy stane jedna ze slavných bradavických legend. Za deset let budou studenti školy čar a kouzel zasněně polemizovat, zdali je pravdivá, a vyptávat se učitelů, jestli dvojčata Weasleyova skutečně někdy v minulosti existovala. Bezprostředně poté, co školu opustili, se rozmohly povídačky, jak se je ostatní chystají napodobit. Během jediného týdne byli i ti, kteří se osobně nezúčastnili, přesvědčeni, že viděli, jak Fred a George se smíchem prolétli na starých košťatech hlavní branou ven.

Dvojčata se také postarala o to, aby na ně nikdo ze sboru profesorů hned tak nezapomněl, přestože si již určitě oddechli. Ještě dva Weasleyovi a budou mít klid úplně. Především po sobě nikde nenechali žádné pokyny či rady, jak odstranit bublající bažinu, která pak ještě dlouho zaplňovala chodbu v pátém patře východního křídla. Umbridgeová a Filch byli mnohokrát viděni, jak se ji nejrůznějšími a dost směšnými způsoby snažili zlikvidovat, nikdy se jim to však nepodařilo. Nakonec byl po kotníky zatopený prostor obehnán tlustými provazy a školník, který zuřivě skřípěl žlutými zuby, byl ředitelkou pověřen, aby studenty přes bažinu převážel do jejich učeben na pramici. Nikdo přitom nepochyboval, že učitelé jako McGonagallová nebo Kratiknot by se dokázali bažiny bez větší námahy zbavit v okamžení, ti ale stejně jako v případě weasleyovských výbušných velerachejtlí raději zpovzdálí s patrným škodolibým úsměvem na rtech sledovali, jak se Umbridgeová bezvýsledně pachtí.

Pak tu ještě byly ve dveřích kabinetu Dolores dvě nepřehlédnutelné velké díry ve tvaru koštěte, jimiž prolétly za svými pány dva Zametáky. Filch tam snaživě zabudoval dveře nové a všechna ostatní zabavená košťata, tedy to mé a Harryho Kulový blesk, odnesl někam do tajné místnosti ve sklepení, odkud už je nikdo nebude mít šanci dostat. Tím ovšem problémy neskončily. Povzbuzeni příkladem zrzavých dvojčat se nyní četní studenti ucházeli o čerstvě uvolněnou funkci hlavních školních výtržníků. Filch se zamračený plížil po chodbách s dlouhým koňským bičem v neustálé pohotovosti a zoufale se snažil dopadnout všechny zlotřilce, problém byl ale v tom, že se jich najednou vyrojilo tolik, že nikdy s přesností nevěděl, kam skočit dřív. Vyšetřovatelský sbor se mu snažil ze všech sil pomáhat, jeho členy však postihovaly nejpodivnější příhody.

Warrington ze zmijozelského famfrpálového družstva se musel naléhavě uprostřed dne hlásit u madame Pomfreyové na ošetřovně s příšernou vyrážkou a následujícího dne Pansy Parkinsonová k Hermioninu neskrývanému potěšení promeškala celé vyučování, protože jí na hlavě vyrašily jelení parohy. Mezitím se také ukázalo, kolik kusů praktických záškoláckých zákusků se Fredovi a Georgovi ještě před odletem ze školy podařilo ostatním prodat. Studenti v hodinách obrany proti černé magii často zdánlivě bezdůvodně omdlévali, zvraceli, nebezpečně rychle a vysoko jim stoupala teplota, a jiným se, aby toho nebylo málo, proudem spustila krev rovnou z obou nosních dírek. Umbridgeová bezmocně ječela vzteky a div se neupátrala po zdroji záhadných chorobných příznaků.

Mistr chaosu Protiva, který si očividně vzal Fredova slova na rozloučenou k srdci, navíc k tomu všemu zmatku s šíleným pochechtáváním poletoval po škole, převracel stoly, nečekaně se vynořoval zpoza tabulí, shazoval sochy a starožitné vázy. Už dvakrát zavřel zablešenou paní Norrisovou do některého z brnění, z něhož ji zoufale mňoukající musel vysvobodit rozzuřený školník. Rozbíjel lucerny, sfoukával svíce, žongloval hořícími pochodněmi křičícím studentům nad hlavami, shazoval úhledně srovnané hromádky pergamenů tak, že padaly do divokého ohně v krbu nebo vylétaly otevřenými okny, a zcela zaplavil druhé patro, když odmontoval kohoutky ve všech koupelnách.

O b l i v i a t e | fred weasley ✔️Where stories live. Discover now