𝐈𝐕. - Gred a Forge ✔️

1.2K 49 7
                                    

„Já ti nevím, hele, mně zázračně hezká nepřijde, abych byla upřímná," zapolemizuje Angelina nahlas, zatímco v úplné tichosti posedáváme na vysokých dřevěných tribunách vystavěných kolem rozlehlého famfrpálového hřiště. Ona bedlivě zkoumá dění odehrávající se na něm a já si ledabyle pročítám kapitolu sedmou ve své nové učebnici na tento a poslední ročník, což je Příprava lektvarů pro pokročilé.

„Hm," přitakám své společnici krátkým a nic nevyjadřujícím zamrmláním, aniž bych přesně věděla, o kom vlastně mluví, a přesunu se na stranu šedesát osm. Prsty mi mrznou a třesou se mi, jak se nažloutlý list v chladném listopadovém větru snažím překlopit na druhou stranu. Než jsem ráno opustila prostory ložnice, vedla jsem sama se sebou vnitřní boj, jestli si mám do brašny sbalit kromě učebnic i rukavice, ale nakonec jsem se rozhodla, že je nebudu potřebovat. Mýlila jsem se. Konečky prstů mám ztuhlé a znecitlivělé a čas od času si je pokusím zahřát třením nebo dechem. Celá už jsem z toho sezení promrzlá. Nebýt Angeliny, ani bych sem nešla, ale nechala jsem se přemluvit. Dnes nám odpadlo jasnovidectví, té ženské asi skutečně hráblo, jinak bychom neměly čas šmírovat trénink protivnické koleje. Už týden mám rýmu jako blázen a chodbami se doslova prokašlávám.

Slovo pochází z latinského Veritas, což znamená pravda. Jedná se o bezbarvý lektvar bez jakéhokoli zápachu, který každého, kdo jej vypije, donutí mluvit jedině pravdu. Pro používání Veritaséra vydalo ministerstvo kouzel velmi přísné směrnice, jelikož v minulosti docházelo k jeho zneužití. Tento složitý lektvar by měli být schopni namíchat všichni absolventi zkoušek OVCE.

„Vlasy máš určitě hezčí," pokračuje Angelina a dlouhým krkem se natáčí do všech stran jako sova, aby získala rozhled z vícera úhlů. Z jejích řečí si odvodím, že pozornost od týmu přesunula na konkrétní osobu. „Taky je minimálně o hlavu menší než ty, ale to jsou víceméně všichni, když to tak vezmu," kriticky o sebe mlaskne rty. Nechápavě se na ni zamračím, poněvadž nevím, zdali se mě snaží povzbudit či ne. „To je ale dobrá věc, víš? Co já bych dala za tvoji výšku, na kterou si pořád stěžuješ." Zívnu si a do očí mi vtrysknou horké slzy. Dnes v noci jsem vůbec nespala. Převalovala jsem se v posteli z boku na bok dlouhé hodiny, než se venku začalo rozednívat a mně došlo, že už to stejně nemá cenu. Kvůli úkolům, které jsem pořád odkládala, až se mi jich nahromadila neuvěřitelná spousta, jsem si šla lehnout až po odbití půlnoci, a můj mozek byl očividně natolik rozjetý, že se odmítal uklidnit. Teď na to tvrdě doplácím. „Vlastně vůbec nechápu, co na ní vidí, vždyť je úplně obyčejná."

Pro plný účinek lektvaru stačí pozřít jen několik kapek, jinak může dojít k předávkování, následné otravě, a dokonce i případné smrti. Je však známa protilátka rušící jeho účinky. Lektvar snadno splyne a není rozeznatelný v jiné tekutině.

„Jen se na ni podívej, zrovna tu pitomou Zlatonku měla přímo u hlavy a ani koutkem oka si jí nevšimla. Být ona v našem týmu, tak by u Olivera s takovou moc dlouho neobstála, to ani za nic – a teď zase! Vidělas to? Vždyť se jí sama úplně nabízí, lítá kolem ní jako splašená! Hej! Haló! Hned za tebou!" huláká Angelina jako u vytržení, téměř jako kdyby byla ona dívka pod jejím velením a ona jí právě dávala co proto, že se na tréninku nesoustředí a nedělá to jediné, co je jejím úkolem.

„A o komže to celou dobu mluvíš?" zeptám se zmateně a odtrhnu ospalé oči prahnoucí po odpočinku od učiva. V krku mi lupne a v ramenech jakbysmet. Poslední dobou vykonávám nulovou fyzickou aktivitu a je to znát. Do očí mě udeří světlo od bílošedé oblohy, na níž jsem modrou nezahlédla už celé dny, a zašklebím se.

„Přece o Cho Changové, o kom jiném asi?" vyjekne rozhořčeně a luskne mi prsty jen pár centimetrů před obličejem, abych se probrala z blouznění a věnovala jí větší pozornost než tmavovlasá slečna s asijskými rysy usazená na koštěti divoké a takřka neviditelné Zlatonce. Pořád mi hlava nebere, že se havraspárským chce trénovat, i když letos se školní sezona kvůli Turnaji tří kouzelníků neuskuteční, a ještě v takových podmínkách. Bude jim to k ničemu, chytrolínům.

O b l i v i a t e | fred weasley ✔️Where stories live. Discover now