harmincharmadik fejezet

389 40 33
                                    

𝑹𝒊𝒄𝒉𝒊𝒆

Megkaptam az állást. Ennek örülnöm kéne, nem? De egyszerűen nem tudok. Eddie egész nap nem írt. Ez a bajom. Ez bosszant annyira. Eddie nem írt az ég világon semmit. És ez aggaszt. Valami baja esett. Biztos jól van. Csak adja a szokásost. De lehet még órája van. Nem az képtelenség ma csak hét van neki. Akkor miért nem írt? Miért nem szólt vagy valami. Nyugi Rich, otthon majd magadba nyomsz valamit és jobban leszel.
Ahogy hazaérek elmondom anyáméknak, hogy igen, ezentúl egy moziba fogok dolgozni. Aztán már megyek és bezárkózom a fürdőbe, ahova magammal viszek pár cuccot meg a cigarettám. Felszívok egy kis speedet, lelülök az ajtó elé és elkezdek szívni egy cigarettát, mikor anyám bekopog. Mit akarhat tőlem ilyenkor? Csak egy rohadt percet kérek, hogy normálisan kiüthessem magam. Nem többet csak egy percet. - Drágám, Beverly az osztálytársad keres téged! - szól be. Beverly? Mit akarhat tőlem pont Beverly?

- Mit akar?

- Azt mondja Eddie kórházba került, valami Henry miatt... és ha tudsz menj be hozzá! - válaszolja. Megáll bennem az ütő, egy másodpercre úgy érzem kihagyott a szívem egy ütést. Henry Kibaszott Bowers. Na ezt nagyon meg fogja emlegetni. - Richie! Jól vagy?

- Persze. Oh, most jut eszembe valamit még el kell intéznem... öhm mondd meg Beverlynek, hogy nem érzem túl jól magam, így nem tudok menni! - nyomom el a csikket és felállok az ajtóból. Pár percig beszélnek még, majd én is kilépek a helyiségből. Anya átnyújtja a telefonom amit zsebre is rakok. - Mennem kell.

- Te cigiztél oda bent? - kérdezi, mire megvonom a vállam. - Richie! - próbál szemkontaktust teremteni velem, ám hiába én csak gyorsan elsurranok mellette és a szobámba visszarakom a drogot, felkapom a napszemüvegem, mert igaz, hogy a nap már lemenőbe van, de azért ki tudja. Nem akarok ennél nagyobb szemkárosodást. Beteszek kettő kontaktlencsét és már rohanok is el. Tudom, hogy hol találom Henryéket. Minden szerdán a parknál szokott lógni az IQ hiányos haverjaival és kisgyerekektől vesznek el nyalókákat. Szánalmasak, komolyan.
De ezt nem hagyhatom szó nélkül. Két padon ültek és röhögtek, két lány társaságában. Feszülten ültek köztük. Gondolom nem önszántukból ültek oda. Undorító társasága. Ahogy közelebb érek látom, hogy Henry megfogja az egyik lány vékony karját és a saját ágyéka felé kezdi el húzni. Jó, azonnal közbe kell lépnem.

- Hé, köcsög Bowers! Nem mondták neked, hogy ez közterület? - kiabálok oda neki. Tekintete a lányról rám suhan és oda is érek eléjük. - Mi van? Nem félek négy ilyen undorító patkánytól, akik lányokat akarnak megerőszakolni és a legjobb barátomat akarják belefojtani a vízbe. - veszem le a napszemüvegem. Patrick azonnal feláll és nekem akar jönni, de Henry megállítja. Nem engedi el a lány kezét. És talán ez az ami miatt még dühösebb leszek rá. - Négyen egy ellen. Nem azért, de ez eléggé nem fair. De persze ezt te honnan tudnád? Hisz apád is így vert mindig meg, nem igaz Henry? Hm? Szóljak neki, hogy szerencsétlen lányokat próbálsz meg rávenni arra hogy lefeküdjenek veled és ártatlan végzősöket basztatsz és fojtigatsz a vízbe? Tényleg ezt akarod? Én elmondom neki. És nem fog érdekelni, ha mindannyian rám jöttök és megvertek. - magyarázom. Nála könnyen ki lehet játszani az apás kártyát. Szinte mindenki ismeri a nagy Oscar "Butch" Bowers. Ő az az ember akivel nem nagyon lehet viccelődni. Nem tudom, hogy szimplán utálja a fiát, vagy csak egy oltári nagy szadista, de egyértelműen ő is egy undorító alak. És én Henryt akármennyire is gyűlölöm, annyira sajnálom, hogy egy ilyen apa mellett kellett felnőie. És azzal is tisztába vagyok, hogy ő csak azért ilyen, mert otthon ő van elnyomva, de ez akkor sem egy megoldás. Ahogy kilép a házból azt hiszi ő egy felsőbb hatalom, ő erősebb, mindent jobban tud. Pedig ő csak egy mentálisam sérült fiú, aki úgy tudja kiélni magát, ha mások életét megkeseríti. Főleg Eddieét. Szerintem valahol magára emlékezteti és így akarja megnevelni. Vagy fogalmam sincs, de nem hagyhatom, hogy az egyetlen embert akit jobban szeretek, mint a drogot elvegye tőlem, tönkretegye. Így is labilis.

At the end of the rainbow, where you killed me [Reddie ff.]Where stories live. Discover now