⚓25. Bölüm ⚓

1K 83 40
                                    

Hala ona baktığımı farkettiğimde sinirlenmemeye çalışıp sakin bir nefes vererek ayağa kalktım. Ders için bir hazırlık yapmamıştım ve yanımda dersin oryantasyonu da yoktu sadece geçen dönem aldığımız dersin devamıydı. Hoca notlarını bana verir bende tüm sınıfa dağıtırdım ama bu dönem hoca ile görüşme fırsatım olmadığı için bu konu hakkında bir bilgi sahibi değildim. Anlamadığım şey ise notların bende olma olasılığından çok Kaptan da olması gerektiğiydi. Netice de dersin hocası ile görüşmüş olmaları gerekirdi.

"Hocam Behiye hoca ile görüşemedik dolayısıyla notları da bende yok." Cevabım karşısında başını ağır ağır sallayan Fırat hoca - evet artık hocam olduğuna göre kendi içimde ona bu şekilde hitap etmeye karar verdim- bana bakıp manidar bir şekilde gülümsedi. Bu hareketi ile kaşlarımı çatarken hala ayakta durduğumu farkettiğimde yerime oturdum.

"O zaman biraz sohbet edelim, aklınıza takılan bir şey olursa sorabilirsiniz." Tüm sınıfa dönüp konuşması ile beklediğim gibi yine soru bir kızdan geldi. Orta sıralardan İrem sırtını dikleştirip sorusunu sormak için hazırlandı.

"Hocam ileride bende bir üniversite de öğretim görevlisi olarak çalışmak istiyorum. Bunun için verebileceğiniz bir tavsiye var mı?" Fırat hoca biraz düşündükten sonra cevap verdi.

"Bunu konuşmak için biraz erken ama iyi olduğun bir ders varsa onun üzerinde durabilirsin." Verdiği cevap çok bariz ve bana basit gibi geldiğinden son anda gelen gülme isteğini zorlukla bastırdım. Gerçi vereceği daha iyi bir cevap var mıydı bilemiyorum. En son sıralardan bir kız daha elini kaldırarak cevap hakkı istediğinde göz devirmemek için kendimi zor tuttum. Sınıfımızda kız sayısı erkek sayısına göre daha azdı ama bu sefer kızların çok konuşması tam tersi bir his bırakıyordu.

"Hocam daha erken ama bu yaz stajlarımız başlayacak. Sizce bizim konumumuzdaki bir öğrenci en iyi nerede staj yapabilir?"

"Arkadaşlar eğer bir konuda kendinizi geliştirmek istiyorsanız o alana yönelin ama benim fikrim birçok teknolojinin ve yazılım dilinin kullanıldığı şirketlere başvurmanız. Böylelikle çoğu alanda bilgi sahibi olmuş olursunuz." Yaptığı açıklama gayet makul gelirken söylediği şeyi kafamda tuttum.

Bu sefer sırayı kızlara bırakmayan bir erkek öğrencinin sorusuyla içimden tüm içten alkışlarımı ona gönderdim.

"Hocam geçen dönem çeşitli şirketlerin veri sistemlerinde ki yazılımları inceledik. Sizde bu dönem böyle bir şey yapmayı düşünüyor musunuz?"

"Evet bu yararlı bir etkinlik olabilir ama sadece bu alanda çalışmak yeterli değil. Sizi çeşitli makine ve araçlarda kullanılan yazılımlar ile ilgili de çalıştırmayı düşünüyorum." Söyledikleri mesleki anlamda kendimi daha iyi bir yere getirme düşüncesi ile heyecanlanmama neden olurken şimdiden derslerime asılmam gerektiğini kendime hatırlatıyordum. Ben ders hakkında biraz daha soru sormalarını beklerken orta sıralardan bulunan Gamze'nin sorusuyla hayalkırıklığına uğradım. İki dakika ders konuşsalar ölecekler sanki!

"Hocam asıl mesleğiniz ne? Öğretim görevlisi misiniz yoksa bir şirkette uzman olarak mı çalışıyorsunuz?" Fırat hoca dikkatle soruyu dinlerken, nasıl bir cevap vereceğini merakla bekledim.

"Normalde hocalık yapmıyorum sadece geçici bir süreliğine geldim. Daha önceden yazılım dersleri aldığım için bu konuda içiniz rahat olsun." Benim merak ettiğim sorunun cevabını vermezken ardından tekrar konuşmasıyla yine dikkatle onu dinledim.

"Siz bir şirkette çalıştığımı düşünebilirsiniz." Sözlerini kısa keserken gözlerini bir an bana çevirdiğinde aklıma neden baktığıyla ilgili tek bir cevap geldi. O da asıl mesleğini saklamam gerektiğini belirtmek istemesiydi. Farkında olmadan başımı ona sallarken cevabını ona vermiştim bile! Hala şokun etkisinde olmuş olmalıyım ki bedenim benden bağımsız hareket ediyordu.

BELİRSİZ KURTULUŞМесто, где живут истории. Откройте их для себя