Οικόσημο.

436 43 7
                                    

"Μα, η Φρέγια είπε το σήμα μας", είπε απολογητικά η Σάρλοτ, όσο τις οδηγούσα στο ταξί που είχαμε καλέσει.

Νόμιζε ότι μου είχε κάνει χάρη, αλλά δεν ήξερε ότι εδώ, σε αυτή τη ζωή μου, και ειδικά με τον συγκεκριμένο άνθρωπο, δεν ίσχυαν οι ίδιοι κανόνες με εκείνους πίσω στο Λονδίνο.

"Θες να μου πεις ότι δε σου αρέσει αυτός ο θεός?", ρώτησε προτού της κλείσω την πόρτα.

Το σκέφτηκα πριν μιλήσω. "Η φάση είναι.. περίεργη", χαμογέλασα και τις αποχαιρέτησα με εκατό υποσχέσεις ότι θα βρεθούμε την επομένη.

Ο απόλυτος εξευτελισμός. Ήθελα να χτυπήσω το κεφάλι μου και να το σύρω σε κάτι τραχύ, μέχρι να σβηστεί από τη μνήμη μου το σκηνικό αυτό. Ή μπορούσα να κάνω κάποιο ξόρκι για διαγραφή μνήμης στον Κάσπιαν. Σίγουρα δε θα το άφηνε να πέσει και είτε θα έκανε γλοιώδη σχόλια, είτε θα το χρησιμοποιούσε στους τσακωμούς μας. Σε κάθε τσακωμό μας. Παρά την έσχατη ντροπή που βίωσα, μπήκα στην τραπεζαρία με ψηλά το κεφάλι.

"Αχ, να τη η βασίλισσα!".

Η Μπέλβα αγνόησε το καλωσόρισμά του, ευτυχώς δεν ήξερε τον λόγο του. "Νταρκέλα, τι στο καλό ήταν αυτά τα κορίτσια? Οι γονείς σου δεν επέβλεπαν ποτέ τις παρέες σου?".

Έξυσα το κεφάλι μου σε αμηχανία. "Εμ, είναι παιδικές μου φίλες και.. είναι καλόκαρδες, απλώς είναι λίγο.. προβληματικές".

Ήθελα να σκίσω το ύφος διασκέδασης από το πρόσωπό του.

"Α, δηλαδή η ασφυκτική κολώνια στην ατμόσφαιρα δεν είναι της Αλίσια?", ο Γκρέγκορι που είχε καταφθάσει το λιγότερο πριν ένα λεπτό, μπήκε στη συνομιλία μας.

Ο Κάσπιαν, αν δεν ήταν ο Κάσπιαν, τώρα θα είχε ξεκαρδιστεί. Το διέκρινα στα μάτια του. Ο Γκρέγκορι με αγκάλιασε και μου έδωσε ένα μικρό πακέτο, το οποίο πιθανόν να περιείχε κάποιο κόσμημα.

"Πφ, ευχαριστώ.. αλλά δεν είπα-"

"Ναι, ναι, σώπασε", χάιδεψε παιχνιδιάρικα το μαλλί μου.

Η επόμενη που ήρθε, ήταν η Ντέιζι που έδωσε ένα μπουκάλι ροζέ κρασί στην Μπέλβα. Με είχε ρωτήσει κάτι ώρες πριν αν οι γριές μάγισσες έπιναν κρασί και τι είδους κρασί προτιμούσαν. Προς μεγάλη μου έκπληξη, η Ρόουζ, η Αλίσια και ο Άλαν, αν και καθυστερημένα, ήρθαν επίσης στο δείπνο.

"Είναι θέμα παράδοσης", είπε ξινισμένα η Ρόουζ ενώ η Αλίσια μου έτεινε μια σακούλα από μια γνωστή εταιρεία καλλυντικών, δηλώνοντας πως ήταν και από τις δυο τους.

Τα Μυστικά του Οικοσήμου.Tahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon