Η Επιστροφή.

426 41 6
                                    

"Πρώτα όμως θα θέλαμε να μείνουμε λίγο μόνοι με τη δεσποινίδα Νταρκέλα. Αν αυτό είναι εφικτό", συμπλήρωσε παρόλο που όλοι ξέραμε ότι ήταν απαίτηση κι όχι προαιρετική επιλογή.

Η Μπέλβα, έχοντας αναλύσει κάθε προοπτική, δε φάνηκε να εκπλήσσεται, οπότε και δεν προέβαλε αντίρρηση. Είδα τον Κάσπιαν από την άλλη να αμφιταλαντεύεται αν έπρεπε να μου πει κάτι. Τελικά η ακολουθία μου βγήκε εκτός δωματίου.. Γιατί ακολουθία μου ήταν.

'Μη ξεχνάς ότι εσύ έκανες τη συμφωνία. Εσένα περιμένουν'.

"Δεσποινίς Νταρκέλα". Ο Μπρόντρικ ήρθε μπροστά από το γραφείο του και με πλησίασε με επιβλητική κορμοστασιά. Εν τω μεταξύ, είχε προστεθεί στην παρέα μας η αδερφή του Τρέβορ, ο Στέφαν και ο Κλοντ που με χαιρέτησε εγκάρδια. Εξέλαβε επικριτικές ματιές από την πλειοψηφία τους.

Η φλόγα μέσα μου έτρεμε και πάλευε να ανάψει πάλι ολοτελώς την υπόστασή μου. Θυμήθηκα τι με συμβούλευσε ο Κάσπιαν προ ολίγου.
Ο Μπρόντρικ είχε έρθει πρώτη φορά τόσο κοντά μου, στην απόσταση αυτή ήταν πιο εύκολο να εκτιμήσω τις ομοιότητες με τον αδερφό του, Γκάελ. Και τον Ουίλιαμ. Δε με τρόμαζε καθόλου η αυταρχική του όψη, η ολόισια κορμοστασιά του και τα σκληρά του μάτια- πιστές αντιγραφές του μεγαλύτερού του αδερφού και πανομοιότυπα με αυτά του Γκάελ.

'Μην αφήσεις να σε τρομοκρατήσουν. Είσαι εν δυνάμει πιο ισχυρή από αυτούς'.

Εν δυνάμει..

"Άλλο ένα βήμα πιο κοντά και φοβάμαι ότι αναπόφευκτα θα φιληθούμε, Μπρόντρικ". Μερικά γελάκια ακούστηκαν τριγύρω πάρα τη βαρύτητα του γενικότερου ζητήματος. Ο Γκάελ πάντως με είχε βρει προσβλητική, αν έκρινα από τα τεντωμένα του χαρακτηριστικά.

Ο Μπρόντρικ γέλασε και οποιοσδήποτε με μια σχετική νοημοσύνη θα καταλάβαινε πόσο ψεύτικα το έκανε. Το χαμόγελό του στέρεψε απότομα. "Ο αδερφός σου έχει ξυπνήσει εδώ και λίγες ώρες. Είναι καλά, αλλά είναι πολύ μπερδεμένος και τραυματισμένος ψυχικά, αν και τα περισσότερα συναισθήματα και οι σκέψεις του ως Σκοτεινός έφυγαν μαζί με τη σκοτεινή μαγεία. Για την καλή κι εξαντλητική δουλειά να ευχαριστείς τον Κλοντ και την Τζέσικα Τόμας που ξεκουράζεται ακόμα αυτή τη στιγμή, μετά το τελευταίο session".

Ευχαρίστησα βουβά τον Κλοντ με ένα νεύμα κι εκείνος έκανε μια ευγενική κίνηση.

"Ελπίζουμε πως ο κόπος μας δε θα πάει τσάμπα. Και ελπίζουμε ότι ξέρεις τις συνέπειες αν αθετήσεις τη συμφωνία μαγείας που έκανες με τον Τρέβορ. Μόλις το μενταγιόν έρθει στα χέρια σου, ως νόμιμη κληροδότης του, θα το παραδώσεις εδώ". Άνοιξε τη χούφτα του. Την κοίταξα σιωπηρή.

Τα Μυστικά του Οικοσήμου.Where stories live. Discover now