Αλλοιωμένη Πραγματικότητα.

413 40 2
                                    

"Έχεις φύγει από το σπίτι", άκουσα τον αδερφό της να λέει. Είδα την απορημένη έκφραση του Ουίλι, ο οποίος παρεμπιπτόντως έμοιαζε με μια παρακμιακή έκδοση του Γκρέγκορι. Το δέρμα του χλωμότερο, τα ρούχα του πιο απλά αλλά μπορούσε να διακρίνει κανείς την ετικέτα με το όνομα γνωστού οίκου πάνω στο δερμάτινο τζάκετ του, άλλη μια απόδειξη ότι οι περισσότερες γνήσιες οικογένειες ήταν εύπορες.

"Τι ανωμαλίες είναι αυτές? Πάτε καλά?".

Στερεώθηκα στον τοίχο δίπλα μου, με τα χέρια σταυρωμένα, έτοιμος να απολαύσω ένα μοναδικό σόου. Η Νταρκέλα ήρθε να συμμετάσχει στη μικρή φιέστα μας και μόλις αντιλήφθηκε τι είχε γίνει το βλέμμα της πήγε αυτομάτως σε εμένα. Αγρίεψε, κι αυτό το έντονο μακιγιάζ που είχε κάνει στα μάτια έδινε άλλη διάσταση στη φλογερή ματιά της.

"Μήπως να σε περιμένω απέξω?", έκανε ο Ουίλι, ήρεμος και ανενόχλητος από τη βαβούρα γύρω από το πρόσωπό του. Η Νταρκέλα απάντησε αμέσως ένα κοφτό ναι και το δευτερόλεπτο που ο άνδρας είχε πατήσει έξω από την πόρτα ξέσπασε μια δυνατή λογομαχία όπου το όνομά μου αναφέρθηκε τρεις φορές, ανάμεσα σε κατάρες και βρισιές. Ο Γκρέγκορι και η Μπέλβα προσπαθούσαν να εξομαλύνουν τον τσακωμό, ανεπιτυχώς.

"Όποιος έχει πρόβλημα με αυτό που πάω να κάνω, να πάρει μια βαθιά ανάσα, να πιει ένα χαλαρωτικό τσαγάκι από την Μπέλβα και να με αφήσει στην ησυχία μου", τόνισε επίτηδες την πρώτη λέξη και με κοίταξε πετώντας σπίθες. Άρπαξε την τσάντα της και σχεδόν έτρεξε έξω, ενώ ο Μέισον πίσω της έχωνε μια μπουνιά στον αέρα.
Όλοι τότε γύρισαν σε εμένα. Ανασήκωσα αδιάφορος τους ώμους μου. "Έπρεπε να γνωρίζει".

"Και βέβαια έπρεπε να γνωρίζω. Για να μην το επιτρέψω να συμβεί!", φώναξε ο μικρός.

"Η επόμενη δυνατή τελετή περιλαμβάνει δεκαπέντε θυσίες", παραδέχτηκε η Μπέλβα. Ο Μέισον φώναξε ότι δεν τον ένοιαζε και κατηγόρησε τη γιαγιά τους που άφηνε την Νταρκέλα να κάνει κάτι τέτοιο.

"Έχεις μεγάλη ημέρα μπροστά σου, κράτα την ενέργειά σου για την προπόνηση". Κι έτσι απλά, έφυγε με τον Τζέιμς ως ακόλουθό της, διατηρώντας την κλασσική τακτική της- άφηνε τα πνεύματα να ηρεμήσουν από μόνα τους.

"Έλα μικρέ, θα σου εξηγήσω καλύτερα εγώ τι έχεις χάσει μέχρι τώρα και τον κύριο λόγο που η Νταρκέλα πήρε αυτή την απόφαση. Μια δική της απόφαση", ο Γκρέγκορι με κατέκρινε με ένα βλέμμα του κι ακούμπησε τον μικρό στην πλάτη.

Τα Μυστικά του Οικοσήμου.Where stories live. Discover now