23. Bölüm Pt2: Gerçeklerin Ardında

349 35 112
                                    

Mediaya Edadiyceniz 'den efsane bir çizim bırakıyorum... 💚
Böyle tatlı lütuflarınız için instagramda @yuzukwattpad hesabına DM atabilirsiniz 🍀 (araya reklam da sıkıştırmış olayım LSMCLDMXLDMX)
____________

Yazarın Anlatımıyla...

''Defne uyanmış? Ne demek şimdi bu?''

''Bu oyunu tek kişilik mi sandın güzelim?'' Beklemediği bu cevap karşısında donakalmıştı. Kendince kusursuz olan planını bozabilecek tek şey ortağının ihanetiydi.

''Ne diyorsun sen?'' sesindeki korkuyu gizleyememişti.

''Onu öldürmeni istedim ve buna uygun bir ölüm mızrağı hazırladım. Sense onu öldürmek yerine komaya soktun, bu benim istediğim şey değildi. Burak tamamen yıkılmalı ve onu toparlayan kişi ben olmalıydım, ama şimdi yıkılmak yerine umutla bekledi ve ben kesinlikle hedefime ulaşamadım.'' Yüzünde şeytani bir gülümseme oluşturdu. Hırslandığı zaman gözü hiçbir şeyi görmezdi Ece'nin. Ve her zaman bir B planı yapardı.

''Düşünmediğin çok fazla şey vardı. Diyar'ın varlığını tehlikeye atan bir düşmanın varlığından habersizsin. Eğer Defne ölseydi halk savunmasız kalacaktı. Bunu hepimiz için yaptım. Zaten mızrağını büyülediğimde hafızasının bizi tehlikeye atan kısmının geri gelmeyeceğini garantileyerek yaptım.

''Biz mi?'' Kinayeli bir gülüş döküldü dudaklarından. ''Biz değil, sen. Ben bu olaylar olurken kraliçenin yanındaydım.''

''Bana bunu sen yaptırdın!''

''Seni büyülediğimi hatırlamıyorum. Tamamen kendi iradenle yaptığın bu seçimi benim üzerime yığamazsın. Şüpheleri bana çekecek hiçbir iz yok. Ama aksine Defne'nin hafızasını düzeldiğinde gözler senin üzerinde olacak.''

''Hafızası düzelmeyecek.''

''Senin yerinde olsam bu kadar emin olmazdım. Bunu istediğimi yapmamanın cezası olarak al ve bir daha bana itaat etmeni istediğimde etmen gerektiğini unutma.'' Aralarındaki bağlantı koparken Ece sigarasının gri dumanını gökyüzüne doğru üfledi. Bu planı yaptığı en iyi plandı ve lanet ortağı lanet bir ihanette bulunmasaydı hedefine ulaşacaktı. Murat o gün o ormanda karşısına çıkmasaydı ulaşmaya çok yaklaşacağı gibi. Canı sıkılsa da sinirlenmek bir çözüm olmayacaktı. Eski ortağının gözünü korkuttuğunda, onu ele vereceğini biliyordu. Ama Ece tam bu sırada kraliçe ile birlikte olduğu için Burak onu savunacaktı. Muhtemelen bu Defne'nin hoşuna gitmeyecekti çünkü Defne'nin ne olursa olsun kendisinin bir parmağı olduğundan şüphelendiğini biliyordu.

Amacı, kargaşa yaratmaktı. Ortağı Ece'nin ona yardım ettiğini ve mızrağı ürettiğini söylediğinde, bu büyüyü onun bilmediğini söyleyecektiler ve bu daha büyük bir soruna yol açacaktı: Büyüyü yapan ya Gizem, ya Burak ya da Atlas olmak zorundaydı çünkü kimse Ece ve Burak'ın küçük sırrını bilmiyordu.
Burak savaş zamanlarının ta ilk başlarında ölüm pençesinin nasıl üretildiğini Ece'ye göstermişti. Bunu yapmasının sebebi de Ece'yi sözde evi olan aydınlık saraya ajan gibi göndermek ve savaş fitillenirse Murat'ı veya kraliçeyi öldürmesi için görevlendirmesiydi. Ama Murat fazla uyanık davranıp hemen koyunlarına almamıştı onu. Ece ise sakinliğini koruyup yavaş ve sabırlı bir şekilde içeri sızmak yerine ortalığı yıkıp sürgün edilmeyi tercih etmiş, bu şekilde de c planları yatmıştı. Burak'ın bu büyüyü öğretmesi çok kesin ve net bir şekilde yasak olduğu için bu olay ikisinin arasındaki bir sır olarak kalmıştı.
Bu sebeple büyük ihtimalle Burak Ece'nin bu işte bir parmağı olduğunu anlayacak, ama ifşa etmek yerine kendisi gelip hesap soracaktı. Ve bütün bunları Defne'den gizleyeceğini çok iyi biliyordu. Bu A planına göre hem sarayın içinde büyük bir güvensizlik olacaktı hem de Defne ile Burak ayrılma raddesine dahi geleceklerdi. Böl-parçala-fethet taktiğinde geriye kalan tek adım fethet adımıydı. Bu kısımda da Bay Azrail ve Ece'nin gizli anlaşması devreye giriyordu.

YüzükHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin