2

3.8K 319 31
                                    

Anlık bir şok yaşadıktan sonra sorduğu soruya idrak edebilmiştim evet haklıydı bu onun tarifiydi peki ben ona ne diyecektim ?

- Ecmel iyi misin? Hiçbir şey yemedin bak biraz daha beklersen Eren tek parça bırakmayacak sana.

Asel'in sesini duyduktan kısa bir süre sonra anlayabilmiştim dediklerini,yüz ifademi o kadar merak etmiştim ki telefonun ekranından gözlerim aşağıya kaydı ve kendimi gördüm evet şu an gerçekten çok şaşkın duruyordum ve bu sanırım kendimi ele vermemi sağlıyordu.

Kendi kazdığım kuyuya kendim düşmüştüm. Ne diyebileceğim düşünüyordum fakat aklıma gelebilecek tek bir kelam dahi yoktu. Şu an içinde bulunduğum anı yaşamak ve arkadaşlarıma haksızlık etmemek adına bu durumu daha sonraya erteledim ve onlara yöneldim aklıma gelen ilk soruyu sordum.

- Muzlu ekmeği beğendiniz mi ? Ve içindeki yulafı fark ettiniz mi ?

Asel ve Eren hiç bir tepki vermeden bana öylece bakıyorlardı çok tuhaf davrandıklarını fark etmiştim,ikisinin de gözleri arkama sabitlenmişti arkamı dönmeye hazırlanıyordum ki hemen omzumun üstünden bir el farkedince öylece kaldım arkamı döndüğümde elinde muzlu ekmeğimi ısıran bir adet madam görmeyi ben de beklemiyordum.

- içine birağz tarçığn koyarsan işteğ o zaman kusursuğz olur,ellerine sağlık bu arada.

Sanırım koca gözlerle bakma sırası bendeydi bu yaşadığım ikinci şoktu ve sanırım artık fazla geliyordu. Madam biraz önce benim ekmeğimi tatmış ve beğenmiş miydi? Bu gerçekten yaşanmış mıydı yoksa ben saliselik bir hayal mi görmüştüm? Belki de gerçekti ya da değildi.

Eren ile Asel'in yüzünü görünce gerçek olduğunu fark etmiştim ellerimin titrediğine yemin edebilirdim.

Hepimiz şaşkındık tuhaf bir günün sonuna geldiğimde kendimle gurur duyuyordum.

Uzun ve yorucu bir günün sonunda kendimi zar zor eve atabilmiştim işte o an aklıma tekrar o mesaj gelmişti ve şimdi tekrar ecel terleri döküyordum.

Sanırım erteleyebildiğim kadar erteleyecektim. Eşyalarımı masanın üstüne bırakıp ılık bir duş almıştım. Sonrasında sabah her şeyi sıkıştırdığım çantamı boşaltıp teker teker düzenlemeye koyuldum, notlarımı masanın üstüne yerleştirirken aklıma gelen fikirle gülümsedim ve mesaj yazmak için klavyede kelimeleri bir araya getirdim.

Tenceretava🍁: Daha önce paylaşmış olduğunuz bir gönderi de fark etmiştim reyhanı eklediğinizi fakat gönderi oldukça eskide kaldığı için tarifi tam olarak hatırlayamadım bu yüzden sormak istemiştim. (20.27)

Omzumdan büyük bir yük kalkmışcasına derin bir nefes aldım. Telefonu kapatınca üstüme hüzün çökmüştü. İşte buraya kadardı artık konuşacak bir şey kalmamıştı.

Belki de onu takmamalıydım, hatta en iyisi unutmkatı. Aklımı meşgul edecek bir şeyler yapmak için mutfağa girdim.

Yarın dersim yoktu dip köşe bir temizlik ve alışveriş yapmak iyi olurdu.

Bulaşıkları makineye yerleştirirken alacaklarımı düşünüyordüm. Yarın çiçekler için daha büyük saksılar almak iyi olacaktı.

En son çamaşır makinesini de açınca kendimi yatağa atmıştım. Hiç bir çaba harcamama gerek kalmadan uykuya dalmıştım.

🔷🔹🔷🔹🔷

Dersin olmamasını fırsat bilip geç uyandım. Fransız tostu için yumurtayı çırparken telefonuma uzun süredir bakmadığımı fark etim.

Dün olanlar aklıma gelince bakmaktan vazgeçtim.

Evi temizlmeye başlamak için önce dün yıkanan çamaşırları astım ve başladım.

Ev zaten temiz olduğu için çokta vaktimi almamıştı. Buzlu americanomu içerken telefonun zil sesiyle elime aldım. Arayan Asel'di

- Günaydın!

- Günaydın.

- Nasılsın?

- Asel! Bu ne resmiyet? Yine ne yaptınız Eren'le dökül!

- Hey dostum sakin ol! Tamam tamam söylüyorum. Eren sen ve ben Madamın pikniğine gönülü olarak gidiyoruz bu gün.

- Hayır hayır nolur yapma bana bunu.

- Hey bu bizim için kaçmaz fırsat! Madam Sarı sosun tarifini verecekmiş.

- Ne! Sen ciddi misin? Dur dur lafa tutma beni giyinmem lazım! Hadi görüşürüz.

Kesinlikle geç kalamazdım. Ekranı kapatmak üzereyken bildirimi fark ettim.

Eymen_demir🌾: Anladım, hiç paella yaptın mı?(00.07)

____________

Günün son bölümü! Yarın görüşürüz 😊

12.06.2020

Tencere Tava|✓Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin