24

2.4K 242 75
                                    

Kulaklarıma inanamıyordum! Yine çok abartılı bir tepki veriyordum.. Her ne kadar bunu dışa vurmasam da gerçekten şu an heyecanlıydım, mutluydum! Şu an yanımda olmasaydı zıplayarak oley diye bağıra bilirdim ama neyse ki yanındaydı ve ben çocukça hareketler yapmıyordum.  O küçük adımlarla yürümeye başlayınca ben de ona ayak uydurdum ve arkasından yürümeye devam ettim.

- Gerçekten mi?

Damdan düşermiş gibi verdiğim tepki beni utandırsa da kendimi toparladım. Ondan gelecek en ufak bir yanıtı veya tepkiyi görmek için onun yüzüne baktım. O sırada yüzündeki belli belirsiz gülümseyi fark edince utandım ve başımı önüme eğdim, boğazını temizleyerek tekrar konuştum.

- Siz ciddi misiniz Bu uzun süreli bir iş teklifi mi yoksa bana mı öyle geldi?

- Evet ciddiyim. Yani sanırım uzunca bir süre yine bizimlesin. Hem Maria sürekli seni sorup duruyordu.

- Ben gerçekten çok sevindim çünkü orada çalışmak ; Benim hayallerimin büyük bir parçasıydı.

- Buna ben de sevindim, orası benim hayallerim. Şu yemek fikri gerçekten güzelmiş bunu bize bir ara denemeliyiz.

- Sizin de artan malzemeleru hiçbir şekilde atmayıp değerlendirmeniz gerçekten harika ve eğer mümkün olursa haftaya tekrar yapabiliriz.

- Benim felsefeme  göre hiçbir şey atılmamalıdır yalnızca doğaya geri iade edilir.

Ona verebileceğim cevabı kendi kafamda o kadar çok düşündüm ki en son dayanamayarak ona döndüm.

- Şey evet bu güzel..

- Duyduğum kadarıyla annem hepinize çok çektiriyormuş. Doğrusu okulda olduğun zamanlar bana da çok çektirdi.

O gülüşünü görünce tekrar aklım başımdan gitmişti fakat sonunda ne yaptığımı fark edip kendime hakim olmuştum.

- Madam mı? O harikadır bilirsin onun felsefesinde kusursuz olmak ve mükemmel olmak önemli olan tek şeydir ama aslında zorlukların getirdiği tecrübeler insanı kusursuz ve mükemmel olmaya daha çok yaklaştırıyor. Evet gerçekten  bize çok çektiriyor fakat çektirdiği şeylerin bir gün bizi zafere götüren basamaklar olacağına inanıyorum.

- Sanırım bir ilksin açıkçası annem hakkında böyle konuşan pek öğrencilerine rastlanıyorum fakat bu denli güzel bir şekilde yorumlamak güzel ve inanıyorum ki bir gün gerçekten iyi yerlere geleceksin.

- Evet umarım bir gün sizin geldiğiniz yere gelebilirim.

Tek kelime etmemiş ve öylece gülmüştü sanırım onun gülüşü cevap niteliğinde olmuştu. evin etrafını dolanmış ve yürümüştük ve yine evin önüne gelmiştik sanırım konuşmamızı burda bitecekti.

- Size katılmayı gerçekten çok isterdim fakat şu an yetişmem gereken bir uçak var ve önemli bir toplantıya katılacağım. Bir dahaki sefere inşallah tekrar yaparız. Yarın bizim ile birlikte yeni bir aşçı çalışmaya başlayacak birinin ona tanışırsın ben iki gün sonra burada olurum mutfak sana emanet.

- Hiç önemli değil. Bir daha ki sefere yaparız . Başarılar dilerim iyi günler! İyi yolculuklar.

Gözden kaybolana kadar arkasından bakmıştım. Arabaya binip bulunduğu yerden uzaklaşana kadar da izlemiştim,içeri girmeden önce parmağımı fark ettim bayağı kızarmıştı. Sanırım bütün gün onu sıkıp durmuştum heyecandan.

Bir süre sonra kendime gelince eve dönmek için arkamı döndüm geri adım atmıştım ki arkamda çalan korna sesi beni korkutmuştu.

Daha iki  dakika önce yanımda duran benimle konuşan Eymen'di  bu.  Ne olmuştu ne için geri dönmüştü bunu bir türlü anlayamadım.

- Ecmel...

_______________________

Selam! daha uzun bir bölüm yazmayı planlıyordum fakat işler ters gittiği için yazamadım ama sizi yarın dolu dolu bir bölüm yazmayı planlıyorum sizleri seviyorum ve güzel yorumlarınızı bekliyorum ❤️

Tencere Tava|✓Where stories live. Discover now