35

1.9K 209 40
                                    

- Neden duymasında bir sakınca mı var?

- Hayır bir sıkınca olduğu için değil ama ayıp sonuçta misafirimiz.

- Anladım o zaman ben susup işimi yapayım.

Bir an kalbim duracak sandım çünkü çok korkmuştum. Eymen'in TencereTava'nın ben olduğumu bilmesi ihtimali beni gerçekten çok korkutmuştu,neyse ki sonradan duyduğum cümleleri idrak edebilmiş ve kendime gelmiştim. Nefes alışım düzelince çiçekleri suladım ve hız kesmeden gitmeye karar verdim.

Fakat Eymen'i görünce bütün korkum geri gelmiş ve beni iyice içine çekmişti. Onlara görünmeden kendimi lavaboya atmıştım. Nefesimin düzene girmesini bekleyince daha da mantıklı düşünmeye başlamıştım.

Biraz orada kalıp sakinleştikten sonra sonunda dışarı çıkmıştım. Ben gitmek için ısrar ettikçe onlar bana daha çok kalmam için ısrar ediyordu.

Eymen yemeğin piştiğini ve kesinlikle gitmeyeceğimi söyleyince mecbur kalıp gitmekten vazgeçmiştim.

Bir süre sonra gözüme çarpan şey Charles'in bu kadar mutlu görünmesiydi.

Bunun altında bir sebep aradığımdan değil sadece bana biraz farklı görünmüştü her zamankinden tuhaf bir şekildeydi.

Aniden gelen bir esnemeyi bastırmaya çalıştıysam da engel olamadım. İçeri girip kanepeye oturdum ve bakışlarımı mutfaktan penceredeki yansımama çevirdim. Sıradan yüz hatalarım gördüm.

Tüm dikkatim dağılmış kendimi izliyorken başımın üstünde ki bir diğer başı fark ettim. Bu Eymen'di. Kısa süreli bir bakışmanın ardından ikimiz de bakışlarımızı çekmiştik.

Mutfaktaki telefon ısrarla ve sinir bozucu bir şekilde çalıyordu. Granit tezgahın üzerinde duran şey telefon değil sanki bir dinamitti, üç kere çaldıktan sonra susmuştu.

Gergin bir şekilde oturma odasında göz gezdirdim. Çok geçmeden karşıma oturan Charles gülümsedi.

- Bu gün masa için çok özenmedik ama yemek için özendik beğeneceğini  umuyorum.

Anlık bir boşlukla ne diyeceğimi bilemediğim için bir süre sessiz kalsam da en sonunda kendimde konuşacak cesareti bulmuş birkaç kelime edebilmiştim.

- Eminim hepsi çok güzel olmuştur, ellerinize sağlık.

Eymen'den duyduklarımdan sonra ister istemez rahat değildim ve kendimi diken üzerinde hissediyordum, elimden geldiğince bunu onlara yansıtmamaya da çalışıyordum.

Yemeğin tadını kelimelerle ifade edebileceğimi  sanmıyordum, böyle bir lezzet kesinlikle böyle anlatılamazdı.  O kadar harikaydı ki ne diyeceğimi bilemiyordum.

- Çok güzel olmuş ellerine sağlık.

- Beğendin mi buna çok sevindim.

Diyecek bir şey bulamadığım için gülümsemekle yetinmiştim. Yemekten sonra ne kadar sofrayı toplamak için ısrar etsem de bana hiçbir şekilde izin vermemişlerdi.

Çok geçmeden onlardan izin isteyip ayrılmıştım, yoksa daha fazla bu geceyi ve gerginliği kaldıramayacaktım.

Eve gelirken hiçbir şey fark etmesem de bir süre sonra takip edildiğimi hissetmeye başlamıştım. İçimde hissettiğim şüphe rahat bir şekilde nefes almama izin vermiyordu, her ne kadar arkamı dönüp bakmak istesem de bu kararın çok sakıncalı olduğunu düşünerek vazgeçiyor ve hızlı adımlarla ilerliyordum.

Tam emin olduğum bir anda arkamı döndüm. Ortalıkta bir şey yoksa da son anda bir gölgeyi seçebilmiştim. İşte o zaman hiç vakit kaybetmeden koşmaya başlamıştım.

Süratle koşuyorken bir anda durdum ve aklıma dank edenleri düşündüm. Ya bana zarar verirse ve başıma bir şey gelirse... Sokak oldukça tenha gözüküyordu fakat ilerideki canlılık cesaretimi arttırmış ve koşmama sebep olmuştu.

Bir süre arkasına bakmadan koşsa da çok hızlı koşarak aramızdaki mesafeyi biraz olsun kapatabilmiştim fakat beni görünce bir şekilde kaybolmuştu.

Panikleyerek sağa ve sola baktım, ne yapacağımı bilmiyordum. Bir hareketlilik fark edince onu gördüm ve daha hızlı konuştum.

Beklemediğim bir anda ayağım takıldığında  düşmüştüm.  Dizimde yükselen acı o kadar canımı yakmıştı ki bir anda inleyivermiştim.

Üzerimde fark ettiğim gölge beni biraz ürkütse de başımı kaldırıp baktığımda bu kovaladığım kişiydi.

________________________

Sanırım yine uzun konuşmalarımdan birini yapmam gerekiyor fakat bu sefer kısa kesmeyi düşünüyorum. Öncelikle sizden özür diliyorum tekrar çünkü çok uzun süredir uğraşmam gereken bir şey olduğu için ancak vakit bulup yazdım umarım beğenirsiniz.🌿

Bu arada kapağı nasıl buldunuz?🌺

Yorumlarınızı kesinlikle bekliyorum.💫✨

Tencere Tava|✓Where stories live. Discover now