22

2.3K 256 58
                                    

Dizlerimi biraz daha kendime çektim. Gözümden akan bir yaşı daha silince gözlerimin sızısı iyice kendini beli eti.

Dikatim dağılsın diye her yolu denedim. Evet her yolu! İçimde farklı bir huzursuzluk peydah olmuştu. Bu farklıydı çok farklıydı... Hiç bir şey beni bu kadar üzmemişti.

Belki ben abartıyorum ama kime ne sonuçta bu benim düşüncelerim ve benim gözyaşlarımda onları istediğim kadar kullanmakta özgürdüm.

Yüm duygularımız tuhaftı. Onlardan bahsederken bazen ne kadar basit bahsettiğimizin farkına varmıştım fakat tüm duygularımız gerçekten çok farklı ve ayrıydı özellikle hepsini bazı zamanlarda baskın bir şekilde hissettiğimiz zaman anlaya biliyorduk. Hayal kırıklığı sanırım benim için en çok hayal kırıklığı yaratan duyguydu...

Neredeyse yanağımdan aşağıya hızlıca akan bir damla yaşı daha silince telefonumun titrediğini fark ettim.

Hickimse99: Daha ne kadar ağlayacaksın tüm gözyaşlarını tükenince falan mı? (05.07)

Bir bu eksikti! Gerçekten bir şey kötü olduğu zaman diğer her şey kötü olmak zorunda mıydı? O an  sinirle o  kadar çok şey yazmıştım ki bunları yollamaya karar verdiğim zaman o zaman düşündüm gerçekten hiçbir şey yapmamış ve hiçbir suçu olmamış bir insana bu kadar kötü ve  kaba kelimeler söylemek zorunda değilim, çünkü bunları yapan o değil de bunları hak eden de o değildi yazdıklarımı sildim görmemezlikten geldim.

Telefonum üst üste titreyince daha fazla dayanamadım ekranı açtım.

Hickimse99: Hayır silme,yaz dök içini.(05.10)

Hickimse99: Ecmel sen bu değilsin, hiç bir şey seni umut etmekten alıkoyamaz.(05.13)

Hickimse99: Tamam pes ediyorum. Ama sana bir önerim var. En iyi yaptığın şeyi yap ve sokak çocuklarını doyur. Evet harika bir fikir. Teşekür etmene gerek yok. (:
(05.15)

Derin bir nefesi ciğerlerime gönderdim ve gülümsedim. Mutfak beni bekliyordu.

Köriyi eşit bir şekilde dağıtmak için elimden geldiğince büyük bir çaba sarf ettiğim sırada burnuma neredeyse yanmaya yüz tutmuş ekmeğin kokusu geldi.

- Asel ekmeğe bak!

- Ecmel ama karıştırmayı bırakırsam dibi tutar bunun.

- Tamam! Tamam bakıyorum..

Üç kere elime aldığım köriyi yerine koyarak ekmeği fırından çıkarttım ve onu kontrol ettim. Evet gerçekten kıl payı kurtarmıştım yanmaktan.

- Ecmel söyler misin neden on iki çeşit yemek yapıyoruz? Hayır yani rahatsız olduğumdan değil, bir orduya yetecek kadar yemek yapmamız sence de fazla anlamsız değil mi?

- Değil tabii ki, hem sen yemeklere bak ben sonra anlatacağım.

Aldığım ekmeğin yerini yenileri alınca pişen etleri çevirdim. Limon kabuklarını rendelediğim tatlıyı soğumaya bıraktım. Turta hamurunu merdane ile iyice açtım. Tam o sırada gözüme kaçan ter damlası tüm dikatimi dağıtı.

Kendime gelmek için başörtümün ucuyla gözlerimi sildim.

Fırın tıka basa doluydu. Mutfak pişmiş ve pişmemiş yemeklerle doluydu.

Beynimin tüm düşüncelerden arındığını ve ruhumun keder ve kasveten uzaklaştığını hissedebiliyordum,gerçekten yemek yapmak bana bunları katıyordu kendimi uçuyormuş kadar hafif hissediyorum,mutlu oluyordum her ne kadar büyük bir hayal kırıklığı yaşasamda sanırım düzeliyordum. En azından şimdilik.

- Ecmel sanırım meraktan çatlıyorum.

- Ben düşündüm de yemek yapmak bana iyi geliyor. Neden bunu güzel bir şekilde değerlendirmeyeyim?  Bu güzel yemekleri en az senin benim kadar diğer tüm insanların kadar sokaktaki çocuklarınla yemeye hakkı var.

- Dur bir dakika! Duyduklarım doğru mu? Bu gerçekten harika bir fikir nasıl oldu da bugüne kadar düşünemedik. Evet o zaman hiç hız kesmeden daha hızlı çalışmalıyız.

Yemeği karıştırmaya devam etim ve gülümsedim. Kapı çalmıştı gelen Eren olmalıydı.

- Ben bakarım!

Kapının açılıp kapandığını duyunca girdim.

- Dur sen sormadan ben söyleyeyim hayır bu bir tür kafayı yeme mevzusu falan değil. Ben sadece düşündüm ve bir karar verdim bugün sokaktaki çocukları için yaptığım en güzel yemekleri yapmaya karar verdim,evet konuşmaya gerek duymadan işe koyulsan iyi olur. Şuradaki biberleri doğrayarak işe başlayabilirsin ve ayrıca sosu sana bıraktım İnşallah yapabilirsin!

Bir süre hiçbir ses gelmedi daha sonra duyduğum boğaz temizleme sesi beni arkamı dönmeye sevk etti.

- M-madam?

_______________________

Selamün aleyküm! Daha önce de size bir takım sorunlar yaşadığını söylemiştim. Evet bunlar beni yazmakta ana koyuyorum ama elimden geldiğince yazıyorum Bir geçen seferki yorumlarınız için size tek tek teşekkür ediyorum.❤️

Tencere Tava|✓Where stories live. Discover now