20

2.4K 250 29
                                    

Her zaman aynı tepkiyi vermek zorunda mıydım? Ya da o her zaman beni böyle heyecanlandırıp şaşırtmak zorunda mıydı?

Ne diyeceğimi düşünmeye başladım...

TencereTava 🍁: Eğer söylersen belki nasıl düşündüğümü öğrenirsin. (22.06)

Eymen_demir🌾: Senden sana ait olan bir tarif istesem çok mu yanlış anlaşılırım?(22.08)

TencereTava 🍁: Hayır tabii ki de bunun neresini yanlış anlayabilirim ki? (22.10)

Eymen_demir🌾: Aslına bakarsan bu benim çok nadiren yaptığım bir şey genellikle kendi tariflerimi yaparım. (22.11)

TencereTava 🍁: Hayır tam tersine mutlu eder beni. (: (22.12)

Eymen_demir🌾: Buna gerçekten sevindim. :) (22.15)

Ben öylece onun gönderdiği gülücüğe bakarken onun tekrar yazdığını gördüm.

Eymen_demir🌾: Tarifi şimdiden merak etim.(22.15)

TencereTava 🍁:

Vegan taco

Malzemeler: nohut,tuz , isteğe göre baharatlar, patlıcan,kabak,soğan,biber, pirinç,salsa sos.

Yapılışı: nohutları haşlayıp püre haline getiriyoruz. içine tuz ve baharat ekledikten sonra her birini küçük yuvarlaklar haline getirip fırın tepsisine yerleştiriyor ve fırına veriyoruz o sırada pirinci pişirdikten sonra çıtır çıtır olması için uzunca bir süre pişmesini bekliyoruz. Patlıcan,biber, kabak ve soğanı közleyip türlü haline getiriyoruz. Pişmiş nohut dairelerinin üstüne koyuyor ve üstüne salsa sos ekliyoruz.
( Tarif bana aittir!). (22.20)

Eymen_demir🌾: Sanırım her yerini tarif beni biraz daha şaşırtacak. (22.21)

Eymen_demir🌾: Peki bunun hikayesi var mı? (22.22)

TencereTava 🍁: Sanırım her tarifin kendine göre bir hikayesi var. Bunun hikayesini gelecek olursak, yakın bir akrabamız var bir aile dostu. Her yıl Ramazan ayında birbirimizi eve davet ederiz. Bu yakın akrabamız da vegan olduğu için nasıl bir tarif deneyebileceğimi bilmiyordum. Aynı dönemler meksika'ya takmış ve taco yapmaya çalışıyordum.

Evdeki malzemelerle vegan bir taco yapmayı düşündüm ve yaptım. gerçekten çok güzel olmuştu o kadar güzel olmuştu ki herkes beğenmişti. Ben de tarifi hiç değiştirmeden çok kez denedim ve yaptım.(22.26)

Eymen_demir🌾: Bence hepsinin hikayeleri yemekler kadar harika. ( 22.27)

TencereTava 🍁: Bunu senden duymak gerçekten çok hoş.Peki anlatsana dünya mutfaklarını birleştirme fikri nereden geldi?(22.30)

Eymen_demir🌾: Sanırım bu çokça uzun bir hikaye ama anlatacağım. Çocukluğumda vaktimin çoğunu babaannemle geçirirdim. O her şeyin bir arada durmasına bayılırdı,her güzelliğin ayrı bir şekilde birbirine karışmasına ve ahenkle bir araya gelmesine bayılırdı. Yemek konusunda seçici davranmazdı. Aksine onun isteği hepsinden biraz katıp bir bütün oluşturmak isterdi.  Ben onun yemekleriyle büyüdüm ve onun yemek yapma şekili ile yemek yapmayı öğrendim. Hayatım boyunca öğrendiğim çoğu şeyi onun öğrettiği ve anlattığı şeylerle yaptım. O benim en büyük destekçim, ilk öğretmenimdi. Bana hiçbir zaman farklı olandan korkmamam gerektiğini tam tersine farklı olanı benimseyip kendi özümde birleştirip öyle sunmam gerektiğini söylerdi. Unutmadığım çocukluk anılarından biri de evin arkasındaki bahçeyidi. O her şeyini o bahçe ile karşılar, dışarıdan bir şey almazdı ve eğer bir malzemeyi kullanacaksa hiçbir zaman o malzeme ziyan olmazdı. Velhasıl kelam ben bu felsefe ile yola çıktım ve bu fikire kapıldım. (22.35)

TencereTava 🍁: Cidden çok güzel, Yani ben ne diyeceğimi bilemiyorum çünkü bunu ifade edebileceğim hiçbiri kelam yahut cümle yok. (22.40)

Eymen_demir🌾:  Bana tanıdığım birini anımsatıyorsun. ( 22.41)

_________________

Selammm! Yorumlarınızı bekliyorum 🌿

Tencere Tava|✓Where stories live. Discover now