Rose. Rosie.

17.1K 1K 19
                                    

Ty, co mě znají předem upozorňuju, že to není podle pravdy. -K

Na pokraji šílenství byl i náš třídní. A to bylo hodně špatné. Kdyby to neskončilo, tak jak to skončilo radovala bych se. Skákala bych štěstím, že se zbavím jejího otravného hlasu. Možná bych koupila i ohňostroj nebo tunu kytek, ale celé by to bylo zbytečně. 

-

„Tak, ale už toho mám dost! Leo do první lavice a jestli cekneš, sedíš po škole celý měsíc! Tady tě mám aspoň v dohledu. Neskutečné tohle fakt." Zařval s pořádným bouchnutím do katedry. Nemohla jsem si nevšimnout tíchého zamumlání sprostých slov. A tím to nekončilo. Bohužel. „...a Kevine, ty si sedni místo ní." 

Trhla jsem sebou, když jsem uslyšela jeho jméno. A ještě hůř, když to mělo něco společnýho se mnou. Sedni si místo ní. Zatraceně. Sakra. Do háje. 

Kevin sebou trhl, když uslyšel své jméno. Rozhlédl se po třídě a pohledem se zasekl na prázdném místě vedle mě. Pak se jeho zrak posunul výš a pohledem mě celou projel. K mému překvapení jen pokrčil rameny a začal si sbírat své věci. 

Hodil svůj batoh k mojí lavici a dosedl na židli vedle mě. Trochu jsem se s žídlí posunula a odvrátila jsem zrak, když jsem si všimla, že si ho prohlížím. 

„Takže..." Začal. „jak se jmenuješ?" 

Nepřekvapilo mě, že si nepamatuje moje jméno. Očekávala jsem to. Spíš jsem nechtěla odpovídat na jeho otázky, nechtěla jsem začínat jakoukoliv konverzaci, ale rozhodla jsem se být slušná a aspoň odpovědět. 

„Rose." 

„Rosie." Zamumlal. „pěkný jméno. S takovým jménem jsem se ještě nesetkal." 

V duchu jsem se uchechtla nad tou poslední poznámkou. „Žádný zdrobněliny." Nechtěla jsem začínat konverzaci, ale tohle jsem nemohla nechat jen tak. Kdoví, jestli by mi tak náhodou nezačal říkat. Teda pokud by mi říkal jinak než 'tlustá holko.'. A jestli by mi vůbec nějak začal říkat. 

„Proč? Mě se to líbí." Nadzdvihl huňaté obočí „Rosie" Dodal.

Povzdychla jsem si a obrátila jsem oči v sloup. Ukončila jsem tím naší konverzaci a přestala jsem ho vnímat. Cítila jsem všechny holčíčí pohledy nabodnuté na mě. 

Další důvod, proč ho nechci mít vedle sebe. 

Mohle bych začít psát seznam. 

Ale ne. Byla by to zbytečně velká ztráta papíru. 

ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK 2015! Štěstí, láska, zdraví a peníze. Tohle vše Vám přeju a doufám, že jste to nepřehnali dneska...Kdyžtak Good luck s kocovinou :D 

-Kiki

The size isn't important (CZ)حيث تعيش القصص. اكتشف الآن