Ruhsuz 5

475 38 14
                                    

Melis yatağında düşüncelerle boğuşurken bara dönüşen kafede çalan yüksek sesli dans müziği duvarları aşıp ona ulaşıyordu. Ama rahatsız edecek kadar yüksek değildi. Çalıştığı kafede de sürekli müzik çalardı ama pek duymazdı o müziği. Çocukken birkaç kez kulak kesilmişti ama şarkıların birbirinin kopyası olduğunu fark ettikten sonra müzik dinlemeyi bırakmıştı.

Genel olarak birkaç konusu vardı şarkıların. Seven ve terkedilen aşık ya da intikam yeminleri edip unutacağım diyen kendini beğenmiş biri. Bazen bir çılgınlık yapıp mutlu olduklarını söylerdi şarkıcılar ama genel tema hep aşktı. Sanki başka dertleri yokmuş gibi...

Melis aşk kadar saçma bir şey duymamıştı hayatında. Uğruna her şey yapılan ve sonunda ellerinin boş kalmasına sebep olan saçma sapan bir şeydi. Her ne kadar aşık olmanın elinde olmadığını söyleseler de Melis bu zırvalığa da inanmıyordu. Onun aşık olacak lüksü yoktu ve olmuyordu. İstemiyordu da zaten. Başka dertleri vardı.

Birdenbire aklına sahilde karşılaştığı o liseli kız geldi. Onun da derdi vardı. Tabi bu dertlerden biri de aşktı ama tek değildi. Onun hangi şarkıları dinlediğini merak ederek kalktı yataktan. Dolabın en altına yerleştirdiği koliyi çıkararak açtı.

İçindekileri ilk gün incelemişti. Siyah bir tişört vardı. Büyük bedendi. O kadar ki Melis giymeye kalksa dizlerine kadar inerdi. Bol bir eşofman altı vardı. O tişörtün aksine yeni gibi durmuyordu. Kullanılmıştı. Bir de müzik çalar, kulaklık ve müzik çalar için şarj aleti vardı. Bunların o genç kız için önemli olduğunu hissetmişti nedense. Kıyafetleri giymeyi düşünmüyordu ama atmayacaktı da. Zaten boş olan dolabında durmasının bir zararı yoktu. Koliden mp3ü ve kulaklığı alarak yatağın üstüne attı ve koliyi tekrar dolaba yerleştirdi.

Müzik çaları açtığında karşısında çıkan isimler ilk başta yabancı zannetmesine yol açsa da şarkı isimleri Türkçeydi.

Allame
Ados
Ceza
Contra
Hidra
Joker
Sagopa Kajmer
Beta

Dikkatini çeken bir şarkıya dokundu. Hidra-Gezegen. Kulaklığı kulağına yerleştirdiğinde duyduğu ses daha önce hiç duymadığı birine aitti ve tarzı da çok çok farklıydı. Kafede çalanlara hiç benzemiyordu. Genç kız Türkçe rap şarkıları ilk kez keşfediyordu.

Dünyanın dertleri pespembeyken, edemem dertleri mesken

Ruhlarımız kıtlıktayken, geçici hevesler fertleri besler

Bundandır karamsar olmaya başladı giderek, her yeni bestem

Çok mutsuzsun bence, sigarayı bırak ve dengeli beslen

Ha siktir, her gece buraları terk et diyor bana, perdeli sesler

Peki nerede bu gezegen derken, birileri tezden gel, dedi resmen

Gidemem yok, yer mi be desten de beter bir yerde serseri tezler

Bir de ben çok geldim hevesten, belki gelirim ama her yeri gezmem

Bir soru gibi soruluyorum, yok cevabım inadına soruluyorum

Ben öyle bir nefrete sahip sanki, bu gezegenin havasını solumuyorum

Bir tarafım ölü gibi yazıyor ve tıkanıyor solunum yolu ve yine yoruluyorum

Bu gezegen hasta bir fahişe egoları bulaşıcı, bundan korunuyorum.

RUHSUZ (Yeniden)Where stories live. Discover now