Ruhsuz 6

473 39 24
                                    

###

"Hala bir gelişme yok mu?" Diye sordu adam. Sesindeki çaresizlik elle tutulur cinstendi. Eğer bu durum duyulursa tüm emekleri boşa giderdi.

"Bir iz buldum. Yakın zamanda yurttan ayrılan bir kız var. Tanıyormuş."

"Ee?" Adamın heyecanı gözlerinin parlamasından belli olsa da kadın duygusuz bir suratla saçlarını geriye attı.

"Kız ölmüş diyorlar. Araştırmaya devam edeceğim." Adam oturduğu sandalyeden kalkıp eşinin karşısına dikildi.

"Bulabilecek misin Nihal?"

"Bulabileceğimi biliyorum. Sen sonrası için endişelen. Kızın nasıl bir şey olduğunu bile bilmiyoruz. İşimize yarayacağını pek sanmıyorum." Adam eşinin kömür karası saçlarını öperken fısıldadı.

"Annesine çektiyse yarayacağına eminim."

###

"Ver Maviş, ben götürürüm bunu." Furkan Melis'in elindeki tepsiye uzansa da Melis onu dinlemeden tepsiyi tek elinin üzerine yerleştirdi ve yürümeye başladı. Furkan Melis'in arkasından oflayarak baktı. Ne zaman onu dinlemişti de şimdi dinleyecekti ki. Ama yine de o masaya servis yapmasından çok rahatsız olmuştu. Hele bir tanesi gözleriyle yemişti Maviş'ini. Adam öldürmenin cezası kaç yıldı acaba?

Melis kendisine yönelik aç bakışların farkında olmadan servisini yaptı ve masadan ayrıldı.

"Baksana!" Kendisine seslenilmesiyle geriye döndü ve ona seslenen genç adama baktı.

"Gelebilir misin?" Diye sordu ona seslenen genç. Melis 2 adımda masaya yaklaştı.

"Evet? Ne istemiştiniz?" Kafasını gömdüğü not defterinin elinden çekilmesiyle kafasını kaldırıp karşısında dikilen gence baktı.

"Ben Kutay." Dedi genç elini uzatarak. Melis kendisine uzatılan ele baktıktan sonra bakışlarını tekrar Kutay'ın yüzüne çevirdi. Kutay havada kalan elini bozuntuya vermeden indirip defteri tekrar uzatırken gülümsedi.

"Sadece tanışmak istiyorum bana öyle düşmanmışım gibi bakma." Sempatik bir şekilde göz kırptığında Melis defteri aldı ve arkasını dönerek ilerlemeye başladı. 2 adım atmadan bileğinden yakalayan Kutay onu durdurmuştu.

"Hadi ama, en azından adını söyleyebilirdin değil mi?" Melis gözlerini bileğindeki ele yönelttiğinde araya başka bir el girip Kutay'ın elini ittirdi.

"Bir sorun mu var?" Dedi Furkan sert bir sesle. Bu herif az önce onun Maviş'ine mi dokunmuştu? İçgüdüsel bir şekilde Melis'i arkasına çekmek istese de Melis'in buna karşı çıkacağını biliyordu. Yine de kolunu bırakmamıştı.

"Seninle bir sorunum yok benim işim kızla." Dedi Kutay. Onun da vücudu dikleşmiş gözleri kararmıştı. Furkan tam Kutay'a doğru bir adım atmıştı ki ikisinin arasına narin bir beden girdi.

"Selam!!!" İlay son dereceli neşeli bir şekilde cıvıldadığında İlker Furkan'ın kolundan yakaladı. Mert de Kutay'ı geriye çekmişti. Olayın ne olduğunu bilmese de kaynağının Melis olduğuna emindi.

İlay Melis'e gülümseyerek göz kırptığında Furkan Kutay'a tehditkar bir bakış atıp geri çekildi. Kutay da silkinerek kendini Mert'in elinden kurtardı ve masasına oturdu.

RUHSUZ (Yeniden)Where stories live. Discover now