Sixth Chapter

70 5 0
                                    

„Tak stačí, ne?" řekla jsem po pár minutách

„Dobře. Děkuji, Millerová." Řekl Hardy a odešel z mé ložnice. Fred si sedl a podíval se na mě. Začal žvatlat nesmysly. Vytáhla jsem ho z postýlky a posadila jsem ho na svou postel. Začal po mně lézt.

„No tak, Frede." Řekla jsem, když mi začal rvát vlasy. Lehla jsem si a Fred vedle mě.

„Tak to vidíš, Fredíku. Strejda Alec je romantik." Řekla jsem si a Fred se začal smát. Prohrábla jsem jeho krásné blonďaté kudrnaté vlásky.

„Budeš mít malého sourozence, Frede." Řekla jsem. Vím, že Fred je ještě moc malý na to, aby tohle všechno pochopil, ale musela jsem mu to říct.

Ačkoli bylo pouze osm hodin večer, toužila jsem jen po tom, abych šla spát. Vydala jsem se tedy do koupelny, vysprchovala jsem se a šla jsem si lehnout.

Zítra musím jet k Lucy, abych tam nechala Freda a potom s Alecem do nemocnice. Bojím se o něj. Vím, že je to jednoduchý zákrok, a že o rizicích musí informovat každého, ale stát se může cokoliv. Po několika dalších myšlenkách jsem usnula a slyšela jsem, že i Fred ve své postýlce spokojeně oddychuje.

Kéž by byla celá noc bez problémů.

Zhruba každé dvě hodiny jsem se budila. A půl hodiny po tom, co jsem usnula, začal plakat Fred. Proč jen existují noční můry? Snažila jsem se dostat Aleca z hlavy, ale je to prostě nemožné.

Asi ve čtyři ráno jsem usnula už pořádně a spala jsem až do osmi, kdy mi zvonil budík.

Vstala jsem z postele, udělala ze sebe člověka a s Fredem jsme sešli dolů do kuchyně. Alec tam stál a zase dělal snídani.

„Spal jste?" zeptala jsem se

„Ne." Řekl Hardy smutně

„Nebojte se. O riziku musí říct všem. Nemyslím si, že je to riziko velké." Řekla jsem, ale z mého hlasu byla slyšet nejistota.

„Millerová, naučte se lhát." Řekl a usmál se

„Dobře." Řekla jsem

Po snídani jsme všichni nasedli do auta a vyrazili jsme směrem k Lucy.

„Ahoj Lucy." Řekla jsem a Fred již vběhl dovnitř do domu.

„Ahoj Ell. Tak držím palce." Řekla Lucy a já jsem poděkovala a vrátila jsem se zpět do auta.
,,Všechno v pořádku, Hardy?" Zeptala jsem se.
,,Ano. Nebojte se, Millerová." Řekl Hardy
,,Ale vy se bojíte." Řekla jsem
,,Možná umřu." Řekl Hardy.
,,Opovažte se!" Řekla jsem
,,Já to neovlivním." Řekl Hardy
,,Musíte bojovat každou vteřinou. To miminko bude potřebovat tatínka, Hardy." Řekla jsem a Hardy se usmál. Vždy se usměje, když promluvím o tom miminku.

„Budu se snažit, ale teď už jeďte, jinak tam vůbec nedojedem." Řekl Hardy a já jsem šlápla na plyn.

Zastavila jsem až u nemocnice. Zaparkovala jsem a vylezla jsem z auta. Hardy si vzal tašku z kufru a společně jsme vkročili do budovy nemocnice. Hardyho vzali do ordinace a já jsem si našla místo na jedné ze sedaček v čekárně. Došlo mi, že zde budu čekat asi ještě dost dlouho. Po půl hodině jsem si šla do automatu pro kafe. Bez toho bych tu asi usnula. Samozřejmě jsem si spálila jazyk. Doufám, že Hardy si vede lépe. Sedla jsem si zpět na sedačku. Začala jsem přemýšlet o té osudné noci. O té obrovské chybě, kterou jsme s Hardym udělali.

Byla to ta noc, po dni, kdy Joe řekl, že je nevinný.

FLASHBACK - Ellie

Nemohu uvěřit tomu, co Joe udělal. Zabít dítě je jedna věc, ale říct potom, že je nevinný? To je strašné.

Po tom, co se stalo v soudní síni, mě Hardy pozval k sobě. Jeli jsme tedy pro Freda a potom k Hardymu. Dali jsme si čaj, něco jsme snědli a potom jsme si jen tak povídali, lehli jsme si oba k Hardymu do postele a prostě nám to nějak ujelo a spali jsme spolu. Vím, že to je špatné, ale bylo to krásné. Alecovy něžné dotyky. Alespoň vím, že pod drsnou skořápkou se skrývá opravdu fajn chlap. V tu chvíli nám ani nedošlo, že by to Hardy nemusel přežít, nebo, že bych mohla otěhotnět i v mém věku. Byli jsme prostě jako očarovaní. Škoda jen, že to skončilo, tak jak to skončilo. A nebudu to mít nejspíš lehké. Myslím, že nejtěžší bude, říct tohle Hardymu, bez rizika infarktu. Ale snad se to podaří.

KONEC FLASHBACKU

Zatím jsem vypila už tři kelímky kafe, a to tu čekám jen hodinu. A čím déle tu jsem, tím více se o Hardyho bojím.

Najednou mi někdo poklepal na rameno. Byla to Tess, Hardyho bývalá manželka.

Alecova volba || Elliina VolbaOnde histórias criam vida. Descubra agora