Elliina Volba | Prolog

33 3 2
                                    


Elliina Volba

Prolog

Určitě se vám někdy stalo, že jste stáli před velkou zkouškou a mysleli jste si, že jste naprosto připraveni na všechno, co by se během ní mohlo stát. Že vás nic nepřekvapí, protože už jste zažili horší věci. A proto si věříte, že tuto menší zkoušku dokážete zvládnout.

O to více vás však potom překvapí to, že ji nezvládnete, anebo prolezete jen tak tak. Shodí vás to. Ocitnete se na zemi, ani nevíte jak. Ležíte na dně a přemýšlíte, co jste udělali špatně. Někdy to ani nemusí být vámi, ale jindy jste si svou chybou naprosto jisti, a to vás rozežírá zevnitř.

Zkoušky umí být nesmírně těžké, ať už životní nebo nějaké studijní. Akorát, že u těch studijních je většinou možnost nějaké opravy, kdežto u těch životních jste prostě a jednoduše v háji. Jako já.

Nevím, jak se to stalo, cítila jsem se tak moc připravená, myslela jsem, že nezpanikařím, ale opak se stal pravdou. Panikařila jsem. Každou vteřinou víc a víc a byla jsem na to úplně sama. Chtěla jsem zavolat svému snoubenci Alecovi o pomoc, ale můj mobil ležel o patro výš a já jsem nebyla schopna vstát. Pokaždé, když jsem se pokusila zvednout na nohy, tělem mi projela ostrá bolest, která mě opět posadila na zadek. „Prosím... Pomozte mi..." zašeptám s vypětím všech sil.


Alecova volba || Elliina VolbaWhere stories live. Discover now