4. De les

1.7K 36 1
                                    

David Hauwert stond voor de klas en Tessa kon haar ogen niet afhouden van hem. Hij straalde terwijl hij praatte. Met zijn glimmende tanden. Oei... hij is gewoon te mooi.. dacht Tessa. "En wat is hrt antwoord Tessa?" Vroeg Meneer Hauwert. Oh shit.... Hij zei wat tegen haar! Maar het was een vraag. Ik weet het nietik heb niet oogelet. Oh zo stom!!!! Tessa kon zichzelf wel wurgen nu. "Tessa?" Wat zei hij haar naam zo mooi...
"Ehm..." stamelde Tessa en begon nerveus te lachen.
Ze werd helemaal uit haar stemming gehaald door Joelsio.
"Jij bent echt zo fucing dom! Hoezo weet je het antwoord niet??"
"Heeyy Joelsio, Nee zo praten we niet tegen onze medeleerlingen. Niemand is perfect."  Hij nam het voor Tessa op. Ze voelde zich zo veilig en beschermd. Ze blooste. "Wel Tessa weet je het antwoord?" Er viel een korte stilte en aarzelend zei ze: "Nee het spijt me." Meneer Hauwert keek omlaag en lachte een beetje maar herstelde snel. "Nou nou, beter opletten hè?" Na dat schaamde Tessa zich zo hard ze wilde eigenlijk uit de klas zijn. Niet omdst ze het antwoord niet wist maar omdat meneer Hauwert zei dat ze beter moest opletten en dat hij een beetje lachte. Ze was inmiddels zo rood als een tomaatje. Gelukkig ging de bel en konden ze gaan pauzeren. "Wauw what the fuck Tessa" riep James plagend.
"Zo dom.. zo dom" zei Heather lachend. " Ik... nee ik weet het niet het spijt me" deed Jessica op een irritant hoge stem na en alle drie lachtten ze. (Jessica is de beste vriendin van Heather)  "Hou je bek gewoon ga weg jullie hebben niks te doen." Riep Tamara
Meestal riep Tessa ook wat terug want ook al was ze wat terughoudend, als mensen gemeen waren kon zei ook gemeen doen.
Tessa hoorde sowieso niet bij de populaire mensen. Daar was ze te kunstzinnig voor. In de eerste had ze zo veel vrienden en vriendinnen (ze was zelfs vrienden met Jessica) maar met het jaar werden het er steeds minder en bleven alleen Tamara, Prudence en Kacey over. Ze heeft ook geleerd dat er een verschil is tussen echte vrienden en neppe en wie wel of niet te vertrouwen is. Verder hield ze zich ook bezig met actuele dingens, maakte ze veel foto's en filmpjes en schreef ze veel. Ze speelde ook piano. Kortom Tessa was niet als een ander. 
Eenmaal aan tafel begon Prudence: "Tess wat gebeurde er nou?"
"Ja ik weet het niet ik was te veel in gedachte..."  Zei Tess beschaamd
"Van Hauwert!!!" Riep Kacey hard
Tessa keek Kacey zuur aan. "Pffft doe normaal. Ik vind hem niet leuk"
"Hè maar gister nog.. toen we liepen...." Tessa onderbrak haar snel. "NEE laat het hij vind mij niet leuk ik hem niet laat het gaan." "Okee.." zeiden de andere 3 in koor. "Juist" zei Tessa en schraapte haar keel en zette haar kleren netjes. David Hauwert liep langs en Tessa blooste alweer. Ze kon niets anders doen en naar hem kijken. Hij keek niet naar haar want hij keek naar de wachtlijn voor het eten. Hij had ook een mooi kontje... dacht Tessa. Ze draaide haar hoofd naar haar vriendinnen. Prudence,Tamara en Kacey keken lachend terug. Geërgerd voelde Tessa zich ineens. "Kijk toch niet zo!!" Ze at haar broodje op en liep naar de lokalen. Even weg van de drukte

- een maand later-

De eerste 2 toetsen waren al geweest en waren allebei niet goed. Allebei een onvoldoende. Terwijl de rest van de klas achten,negens en tienen haalde. Zelfs James en Joelsio hadden een 8,7 en een 9,2 !!  Alle leerlingen van 4wa hadden respect voor David gekregen. David viel bij iedereen in de smaak. Zelfs bij de andere leraren. De vrouwelijke docenten waren dol op hem. Hetzelfde gold ook voor de mannelijke docenten. Maar terug naar Tessa. Ze zat verslagen in haar schoolbank. David vroeg of ze even kon blijven en de rest kon gaan.  Toen iedereen weg was kon Tessa het niet meer houden en barste in tranen uit. David Hauwert zat toen vol medelijden naast haar en vroeg "Wat is er toch Tess?" Snikkend ging ze maar door. "Alles gaat fout. U bent zo'n goede leraar en toch haal ik slechte cijfers." David Hauwert wreef zacht over haar rug."Het is al goed hoor het geeft niet" fluisterde David sussend. Tessa kreeg kriebels over haar rug. "Kom we gaan een paar opdrachten samen maken. Droog je tranen af." "Oke." Ze snoot haar neus.
Na een paar opdrachten zei Tessa "ooh.... zo moet het dus."
"Ja." Knikte David en lachte.
"Best simpel eigenlijk."
"Ja echt hoor. Ik ben blij dt je het snapt. Als je wilt mag je de toets overdoen."
"Oh echt?! Ja graag!! Kan dat al volgende week?"
"Tuurlijk Tessa als je dat wilt.Maandag het 1e uur dan? Dan stuur ik je ook extra opdrachten van het volgend hoofdstuk"
"Ja, perfect! Dankuwel."
"Toe, zeg je anders voel ik me zo oud."
"Oh hoe oud ben.. je dan?"
" 26."
Oh mijn god 26 dat is 10 jaar ouder. Alhoewel Tessa wordt volgend maand 17. Dus dan 9 jaar.
"Oh wat jong! Voor een wiskunde leraar."
"Tjaa ik had het niet gedacht hoor. Om wiskunde leraar te worden hoor. Ik hield van journalistiek en lezen enzo."
"Ja ik ook!! Ik ben dol op journalistiek en ook op fotograferen."
"Weet je Tess, je lijkt op mij toen ik net zo oud was als jij."
Was dat een compliment ? Ik hoop het wel. Dacht Tessa. Ze glimlachte.
"Hahaahaaha maar ik denk niet dat ik wiskunde leraar wordt hoor."
David Hauwert lachte. "Nou Tessa dat past ook niet bij je eigenlijk."
Tessa ruimde haar spulken en stond op. "Ja je kunt gaan nu meid, sorry dat ik je zo bezig hield." David keek Tessa recht in haar ogen aan. Ze voelde 1000 vlinders in haar buik toen. David ging door "Je hebt hele mooie, eerlijke ogen"  "Dankjewel!" Zei Tessa stralend. "Doeii meneer Hauwert." "Dag Tessa." En hij zwaaide en gaf een knipoog.
Tessa huppelde naar huis. Niets kon haar dag nog stuk maken. Het scenario van net werd duizend keer in haar hoofd afspeeld.  "Je hebt mooie, eerlijke ogen. " oh.... zo verukkelijk!  Ze keek op haar mobiel 12 berichten op whatsapp. Ze negeerde het. Ze wou even bijkomen van het moois wat gebeurde. Ze kon alleen maar lachen.

Verliefd op de leraarWhere stories live. Discover now