7. Hoe kan het?

1.3K 30 0
                                    

Tessa liep een beetje rond in de gangen. Ze zag David en glimlachtte. Hij glimlachtte ook naar haar. Zo ging het al een aantal dagen eraan toe. Er was meer ontstaan dan alleen leerling en leraar maar ze hdden nog niks. Tessa voelde al wel de chemie. En haar moment werd verpest door Ramon. Hij was druk in gesprek met vrienden. Ze bulderden van het lachen. Hij liep er zo macho bij. Gatver... Tessa kon hem niet uitstaan. Ramon keek haar ook lang aan. Ze negeerde het. Ramon hoe kon ze ooit voor hem vallen? Wel hij had ook mooie ogen. Zijn ogen waren een soort grijs/groen/bruin achtig. Een beetje van alles. Verder ook een mooie kaaklijn en een getint huidje. Ramon was echt knap. Maar ze wilde geen Ramon. Ze wilde David en David alleen

Later kwam ze David tegen. Toen ze echt een gesprek weer had zoals in "ons plekje" was een week geleden. Het was al de 3e keer en haar moeder was het ondertussen gewend. Sterker nog ze verdachtte de leraar absoluut niet iets met haar dochter te hebben. Dat was dus een mooie meevaller.
David werd niet meer zo intiem besproken in haar vrienden kring. Alleen met Tamara deed ze het wel. Tamara was de enige die haar steunde. Prudence ook maar die was toch meer met Kacey. Kacey was er tegen. Niemand wist waarom.
Eindelijk had ze wiskunde nu! Yes! David! Ze had er echt zin in. En met volle moed liep ze de klas in. De concentreerde zich alleen op David. De rest was even niet belangrijk. "Heey, Tess ik vraag wat." Tamara zocht oogcontact. "Oh sorry  Tamar ik let niet zo goed op." "Al goed al goed. Samen werken?" "Yes yes." Zei Tessa en begon te werken.

David keek de klas in. Het was zo stil. Hij hoort vreselijke verhalen over klas 4wa maar ervaart ze nauwelijks of nooit. Hij zag hoe Tessa werkte. Hij vond Tessa altijd zo bevredigend en rustig om naar te kijken. Maar wanneer ze eenmaal praatte dan was het net kunst en kon hij het zo gezellig hebben. Ze hadden een grote passie voor kunst en fotografie. David kon ook tekenen. David vond het zo jammer dat ze maar 16 was. Binnenkort zou ze 17 worden. Hij gaat haar dan ook verrassen. Wat zal ze opkijken... David gniffelt zachtjes. Hij kijkt de toetsen na van de vorige keer. Ze waren goed gemaakt. Zelfs door Tessa. Mooizo! Een 8,5 voor Tessa. Zo heeft hij het graag. Hij glimlachtte.

Later die dag liep Tessa naast hem de school uit. "Zal ik je een lift geven?" Vroeg David op een gegeven moment. "Nou het hoeft niet.."
"Maar ik doe het toch omdat mijn kleine meisje dat fijn vind."
"Ehm ... wat?"
"Ik zei omdat het kleine meisje het fijn vind." David schraapte zijn keel. Dat deed hij altijd als hij nerveus was. "Er is wat in mijn oog kun je kijken?" "Tuurlijk zei Tessa. Ze kwam dichterbij en dichterbij en toen -SMAK- David gaf haar een zoen op haar lippen. Tessa zoende terug. Ze keken elkaar aan. Duizenden gedachtes gingen door de twee. Weer kuste ze elkaar. David's tong glipte naar binnen en Tessa kreeg het helemaal heet. Zo bleven ze nog een 5 minuten staan en toen hielden ze op. Voor een volle 7 minuten was het stil. Tessa durfte niks te zeggen. David deed de eerste stap. "Zo.. Tess ehm hoe vond je het gaan vandaag."
"Best lekker... ik eh bedoel fijn .. EH... nee ehm goed. Het ging goed."
David keek voor zich uit. Tessa draaide haar hoofd naar hem toe. Ze stapten de auto in. Weer rook het naar mint en cola. Tessa snoof de geur op. David stopte voor haar huis. "Luister..." begon hij. "Ik wil leuke dingen met je doen. Ik wil zelfs een relatie maar dat kan niet zomaar van wege school enzo maar ik ga met je ouders praten over het een en het ander... maar ik wou vragen wil je wel?"
Tessa geloofde haar oren niet. Vroeg hij nou wat ze altijd al wou horen van hem?!
"Ehm ik wil wel heel graag zelfs maar.. wat ga je mijn ouders vertellen en hoe?" Tessa was verbaasd en zo in de war ze keek voor haar uit. "Kijk, ik ga met je ouders praten dat ik je ga begeleiden om naar de universiteit te gaan en je ziet het straks wel." David had alles in zijn hoofd al geplant.  Maar Tessa begreep het nog niet helemaal. "Ga nou maar ik kom 8 uur stipt." Nu is het 5 uur dus nog 3 uur voorbereiding. David zette Tessa af en ging weg. Ze keek naar haar voordeur. Er was een briefje. Lieve Tess, Wij zijn naar de voetbalwedstrijd van Timo. Er is niet gekookt. Koken hoeft niet vandaag. Onder de mat ligt geld. Koop er wat lekkers mee.
Oh.. dacht Tessa. Op naar Tamara.

Bij Tamara

Tamara had lekkere salami pizza's. Prudence was er ook en het nichtje van Tamara Mirella. Het is super gezellig. Later kwam ook Kacey. Mirella was toen al weg.  Alles ging goed tot dat het over David ging. Kacey trok een kop van een oorwurm en Tessa zag dat. "Waarom doe je verdomme altijd zo raar als het over David gaat?" Vroeg ze geërgerd. "Het gaat altijd over David. David is een leraar get over it." Was het antwoord. "WHAT THE FUCK HET GAAT NOOIT OVER DAVID OMDAT IK ME INHOU VOOR JOU!!" Tessa was woedend. Hoe durft ze zomaar dat te zeggen. "Gil niet joh. Het is het waarheid. Zoek iemand van je eigen leeftijd." Tessa kon hrt niet meer houden en haalde uit naar Kacey. Tamara en Prudence hielden haar tegen. Tessa gilde. Kacey bleef rustig zitten en deed haar armen over elkaar. Prudence probeerde Tessa te kalmeren en Tamara zat naast Kacey. "Doe normaal tegen Tessa. Als zij dat wilt wilt ze dat. Bepaal niks voor haar!" Tamara nam het altijd op voor Tessa. Andersom ook. Kacey zuchtte. "Okee sorry Tess." Tessa keek haar nog aan. "Ik ga naar huis. Doei meiden." Tessa liep weg. Achter zich hoorde ze Tamara Kacey een stomp geven. "Kijk nou wat je doet!"
Tessa liep naar huis. Het was bijna acht uur. Ze zag David's auto al aankomen. Tessa liep naar de voordeur. David rende naar haar voordeur.
Haar moeder deed open. "Aha.. ik verwachtte u al." Zei ze tegen David.
Tessa keek naar achter.

Verliefd op de leraarWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu