21. Wat ben jij weer romantisch

931 23 3
                                    

Tessa stond op en zag een karretje naast haar. Op het karretje zag ze eten staan op een dienblad. Oh het is een ontbijt op bed! Tessa keek superblij naar het dienblad vol met eten. Broodje ei met spek, Thee en stukjes fruit in een schaaltje. Van dat fruit dat al gesneden is en je alleen maar hoeft op te eten. "Good morning." Zei David en gaf haar een kus. "Je bent wakker zie ik." Ze keek hem verliefd aan. Ze had een volle mond dus ze kon niets anders dan hem een stevige knuffel te geven. Omdat ze zat kwam ze bij zijn middel. Hij wreef over haar scbouders. "Graag gedaan."
Hij ging verder. "Ik moet even tanken blijf jij hier? Kun je je klaarmaken." Ze knikte. "Tot zo!" Riep hij en zwaaide. Ze zwaaide terug.
Wat is dit lief! Allemaal voor mij!
Ze was echt gelukkig nu. Wie weet wat deze dag nog kan brengen. Toen ze klaar was stond ze op en ging douchen em dan klaarmaken.
Vandaag had ze haar haar in een hoge knot gedaan. Ze droeg een enorme vest die ze had gekocht met haar moeder.
Toen ze klaar was kwam David al binnen. Hij stak zijn hand uit. "Volg mij." Zei hij en stond beleefd als een gentleman. Tessa pakte speels zijn hand en liep met hem mee naar de auto. Vandaag gingen ze picknicken in het park. Zoals een typische picknick met zo'n rood met wit geblokte kleed. Daarnaast een rieten mandje met daar in Franse stokbrood, kaas, vlees en wijn. Ook salade en fruit was aanwezig. Ze kon het niet geloven dst iemand dit gewoon deed. Haar dates met Ramon waren anders. Slechter: het ging meestal om hem en wat hij wilde. Daarom is het uit. David gaf om haar en nam naar mee en dedd dit met haar. Ze keek niet meer naar andere jongens. "Tast toe." David gebaarde dat ze kon pakken. "Dankjewel lievie!" Zei Tessa zo schattig mogelijk."
David pakte de fles met wijn en maakte het open. Hij schonk voor zich zelf in en ook voor Tessa. Tessa maakte een sandwich. David dronk eerst wat van de wijn en maakte toen ook een broodje met veel vlees. David houdt wel van vlees. Tessa dronk ook wat van haar glas. Hij had niet veel gezet want hij vond dat het te vroeg was om dronken te zijn. Hij leunde met zijn schouders om zo niet helemaal op de grond te liggen. David zag er te mooi uit. (alweer) Hij had zich pas geschoren en zijn baard zag er netjes uit. Ook zijn haar zat stevig in model. Tessa kon niet genoeg naar hem kijken. David zelf keek om zich heen en dacht na.
"Tess, hou je van filosoferen?"
"Nou, het is wel leuk om over dingen na te denken ja."
"Okee doe je mee dan?"
"Ja dat is goed."
"Wat is mooi voor jou? Wat is schoonheid?"
"Jezelf zijn en jezelf helemaal 100% te hebben geaccepteerd. En dat je ook je lot en omgeving hebt geaccepteerd. Dat is mooi. Dat is puur."
"Mooi antwoord. Zelf vind ik ook een worden met de natuur een mooi ding. Mooi zijn is eerlijk zijn en oprecht."
"Trouwens vind ik jou ook mooi hoor David."
Hij schoot in de lach,
"Dankjewel lieveling."
Ze giechelde. Tessa was klaar met eten. David schoof haar haar naar achter. "Ik zie wat." Zei hij ineens. "Wat?! Wat?! Geen beestje toch?"
David zei niks. Hij kwam dichterbij en gaf Tessa een zuigzoen in haar nek.
"Stommerd!" Riep ze en lachtte hard. "Ewh en hoe moet het nu met een look a like bloeduitstorting in mijn nek?"
"Jullie gebruiken toch make up?"
Tessa klapte hem.
David moest lachen. "Kom we gaan." Zei hij vervolgens. "Naar waar?" Vroeg Tessa nieuwsgierig. "Dat zie je wel." Antwoorde hij. Ze liepen het
park uit.

Avond

David bracht Tessa naar een bijzonder restaurant. In het restaurant kreeg je een potlood en een stuk papier en daar kon je op tekenen. Een stunt zodat het wachten op het eten minder duurde. Natuurlijk was Tessa helemaal op haar plaats. Tekenen is een van haar hobby's en tekenen kon ze zeer goed. David wist het na een keer gekeken te hebben in Tessa's schrift. "Hoe wist je dat?!" Riep Tessa stom verbaasd. "Ehm.. wilde gok." Zei hij schijnheilig en knipperde overdreven vaak met zijn ogen. Ze giechelde. Ze pakten een tafel ergens in het midden. Aan de muren hingen schilderijen. "Een chic restaurant dat je laat tekenen! Wauw!" Zei ze zacht. Daar kwam de ober met de teken borden. "Voila." Zei hij beleefd en gaf ook de menukaart erbij. "Merci." Zei David terug.
Ooeeh wat romantisch hoe je Frans praat." Fluisterde Tessa.
David keek haar scheef aan. " Ik zei alleen maar één woord."
"Uhu." Antwoorde ze lachend. "We doen een teken wedstrijd. Wie wint mag het eten bepalen." Ging ze verder.
"Doen we!" Riep David. En de tijd ging. Tessa concentreerde zich op de oude man bij het raam. Rimpels, kromme rug alleen. Ze vond hem best zielig. Toen was ze klaar. "Klaar!" Riep ze. "Okee ik ook." Zei David. "Jij eerst." Hij gebaarde dat ze het moest laten zien. "Woow! Wat geweldig gedaan. De details en alles!" Zelfverzekerd keek ze naar David en zei: "Dankje."
Ha! Ik heb gewonnen! Dacht ze.
Toen kwam David met zijn tekening. Het is een mooi meisje met donker golvend haar en stralende lichte kraalogen. Bijna kat achtig maar wel mooie amandel vormige. Volle lippen. Smal neusje... oh! Ik ben het! Hij heeft mij getekend! Ze was er helemaal stil van. "Tessa zeg iets. Vind je het mooi?"
Ze keek hem lang aan en lachte. "Ja... echt prachtig."
Maar al gauw veranderde de lach in iets kleins. "Je hebt gewonnen."
"Ja!" Riep hij iets te hard. Het tafeltje naast hen keek hun strak aan. Stiekem moesten David en Tessa lachen.
Even later aten ze wat en gingen daarna naar een concert.

Later in de auto naar het hotel....

David had 2 wijntjes op. Hij was nog wel nuchter maar wel wat losser. Dat liet hij jn de auto zien toen hij Tessa kuste. Hij pakte haar overal vast. Toen in het hotel tilde hij haar vanaf de trap op. Tessa had een wijntje op maar voelde zich losser daardoor.
Eenmaal in de kamer liet hij haar op bed vallen. Hij kwam op haar liggen en kuste haar hevig. Toen trok David zijn overhemd uit. Hij hijgde in haar nek en fluisterde: "Het gaat leuk worden." Tessa had eindelijk door wat hij bedoelde maar wilde het nog niet. Toen David haar knopen los begon te maken stribbelde ze hard tegen. "Stop!" Schreeuwde ze. "Wat?" David was met stomheid geslagen. "Meen je dat Tessa na alles van vandaag?" Hij klonk boos
"Oh daar ging het je om. Zodat je dit kunt doen." Reageerde Tessa fel. Nu werd ze ook boos.
"Na alles.... vertrouw je me niet ofzo? Schaam je je?"
Nu werd ze echt boos. "Ach pfft. Laat het je begrijpt het niet. Je bent te jong." Ging hij verder.
Tessa wees hem weg. "Ondankbaar." David schudde met zijn hoofd. Hij ging op de bank liggen. "Wat ben jij romantisch zeg!"
"Nee joh, jij echt hoor." Riep hij terug. Verder zei niets meer.

Ook op de terugweg werd niet gesproken. De stemming was er al uit. David keek woest en chagrijnig voor zich uit. Tessa sliep, werd wakker, keek naar hem en ging weer slapen.

Verliefd op de leraarWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu