35. Nee

665 21 1
                                    

Tessa was bij David voor de derde keer. Ze sliep nog in bed. Ze hoorde wel een aantal dingen maar liet het gaan. Nog 5 minuten. Ze ging wat beter liggen.
Ze werd wel wakker toen ze ineens lawaai hoorde. Ze sprong op. Het was David en nog iemand anders. Een mannenstem. Ze deed snel een badjas aan en ging naar de woonkamer. Ze kwam nerveus in de woonkamer. Ze zag dat David werd aangehouden. "Ah David!" Riep ze bezorgt.
David keek op. "Op de grond jij!" Rieo de politie.
"Maakje geen zorgen Tess."
Tessa hield haar hand voor haar mond. Ze kon wel huilen. De agent tilde hem op en nam hem mee nsar de voordeur. "Je staat onder adres."
De deur ging open. "Walgelijk ben je." Zei de andere agent die buiten stond en keek vol minachting naar David. Tessa zakte neer op de grond. Vandaag was het Dinsdag en ze had school. Ze wist niet eens of ze wel naar school moest. Ze stond stom rond te kijken. De deur stond nog open. Ze zou toch maar gaan. Wie zou het weten op school? Het gebeurde pas toch? Niemand die het zou merken. Nog niet.

Maar op school was alles anders. Iedereen keek haar aan. Als ze langs liep was iedereen stil. Mensen snoven hun neus op voor haar. Tessa schaamde zich met de minuut. Ze werd geroepen om naar de directeur te komen. Ze zat op de stoel. De directeur keek haar ernstig aan. "Tessa, we moeten eens goed praten." Tessa slikte. "Ik weet wat er is gebeurd. De politie heeft ons ingelicht." Verdomde politie.
Tessa keek naar beneden.
"Onze tip was niet vsn de politie. Maar je weet wel welke straf er staat op een relatie tussen docent en leerling toch?"
Tessa schoot overeind. Niet David in de cel gooien... en ik wat gebeurd er met mij???
De directeur liet foto's zien
Ineens schoot er een steek in Tessa's maag. Het leek alsof ze moest overgeven. Ze keek zo misselijk naar de foto's. Het waren foto's waarbij ze zoenden en waar hij haar vadt pakte.
Er was maar een iemand die dit kon doen. De geest.
"Tessa, we hebben ook je ouders gebeld."
Alsof het niet erger kon voor Tessa. Heel haar leven is voorbij in een klap.
Ze had niet zo ver moeten gaan. Ze had nooit mogen rommelen met David. Maar toch..... ze was verliefd. Liefde kent geen grenzen en gebeurd is gebeurd.

"Ik wil wel weten wat er allemaal aan de hand is. Dit is geen normaal gedrag Tessa, Hoe komt dit?"
Ze kon geen antwoord geven. Ze voelde de tranen in haar ogen. Er kwam een brok in haar keel. Toen huilde ze keihard.
"Ik weet het niet!!!" Riep ze.
Ze was ontroostbaar. Bang voor wat er komen zal. Bang voor haar iuders reactie. Bang voor iedereen in haar omgeving. Ze weet dat haar leven niet meer hetzelfde zal zijn als eerst.

Ze mocht weg na een lang gesprek. Ook haar ouders waren erbij. Ze moest naar huis omdat er op school onrust zou ontstaan. Beide ouders zeiden niets tegen haar. Het was doodstil onderweg naar huis. Tessa schaamde zich kapot. Ze zat aan haar knoopjes voor wat afleiding.
"Ik kan niet geloven dat..." haar moeder werd tegengehouden door haar vader. "Zeg niets.. dat schiet niets op." Haar vader mompelde wat onverstaanbaars. Haar moeder deed haar armen over elkaar.
Later begon haar vader met: "We weten er nu alles van. Waarom heb je niks vertelt. Je kan ons vertrouwen toch?"
"Ik was bang." Tessa kon bijna niet praten. Ze was van beschaamd naar boos en verdrietig tegelijk gegaan.
"Je gaat toch niet.." begon haar moeder weer.
"Stil Margeret!" Haar vader snoerde haar de mond.
"Het was stom van je dat te doen. Je had er niet aan moeten beginnen. We zouden je alles kunnen vertellen."
Tessa keek naar beneden. "Oh je moeder en ik hebben besloten dat je weer terug komt bij mam en Harold. Je moeder wilt je het een en het ander bij spijkeren."
Dat betekent niet veel goeds. Ohh neee... niet mijn kamer. Het was zo fijn ohhh mijn God mijn spullen!!!
Tessa deed haar mond open.
Haar vader was haar vader. "Je spullen? Dat is geregeld. Maak je geen zorgen."

Haar vader zette hen voor de deur af. Eenmaal binnen keek Tessa maar wat rond. Niemand was er. Haar normale doorsnee huisje. Wat had ze het gemist. Ook de buurman met zijn hond die altijd blaft wanneer die wil. Het kleine tuintje. En de dikke kat die soms in datzelfde tuintje komt.
Ze ging zitten op de bank. Haar moeder tegenover haar in de stoel.
Ze keek Tessa scheef aan. "Ik wil dat je voortaan ver uit zijn buurt blijft. Heb je dat begrepen?" Tessa's moeder stond op. Ze beende snel de keuken in. Tessa hsd wel degelijk begrepen. Maar eerst moest nog het een en hrt ander gebeuren. De geest zoeken.

Verliefd op de leraarWhere stories live. Discover now