12. Ergste avondje ooit.

1K 28 4
                                    

Tessa was er niet bij met haar hele hoofd. Ze kon er niet om heen wat haar vader had gezegd. Ze moet met haar moeder praten over dit.
Ze speelt het scenario steeds af en stopt bij het punt dat ze moet huilen. Ze wilt niet weer huilen om dit. Ze was in het park in haar eentje. Soms is het goed om alleen te zijn... zegt ze dan altijd. Ze kijkt in het water.
Ze denkt aan Anaïs. Ze had echt kenmerken van haar vader die Tessa ook had. Je kon duidelijk zien dat ze zusjes waren. Dat was ook met Gizelle en Anaïs. Ze keek om zich heen. Het was een beetje grauw buiten. Het gaat regenen. Tessa houdt ervan als het regent. Dat vind ze rustgevend.
Meestal heeft ze dan ook inspiratie als het regent. Ze doet haar huiswerk, schrijft een verslagje, gaat tekenen of maakt een filmpje.
Deze keer niet. Ze zit aan de rand van het kleine stromende beekje. Het regent en het regent hard.
"Misschien moet ik naar huis." Zegt ze in haarzelf en loopt naar huis.

Eenmaal aangekomen zitten jaar moeder, stiefvader en Timo aan tafel.
Ze kan ze met de minuut niet meer uitstaan. Ze gaat ook zitten. Het ruikt lekker. Ze hebben sushi besteld. Tessa was ook de enige uit het gezin die met stokjes kon eten en dat deed ze weer.
"Okee.. mam vertel." Haar moeder stamelde. Ze wist niet wat ze moes zeggen. "Mam.. pap zei dus dat Timo mijn half broertje is, dat je eerst was begonnen en dat ik ook een zusje heb." Tessa's moeder wreef over haar hoofd. Haar stiefvader deed zijn hand op haar schouder."
"Ja. Het is waar. Het klopt.  Van dat meisje weet ik niks." Tessa schudde haar hoofd. Timo was overstuur. "Al die tijd mam....was dit mijn vader."
"Waarom loog je voor ons?!" Viel Tessa haar moeder aan.
"Het was zelfverdediging.!!"
"Ja dag mam." Ze was ook overstuur.
"Jeetje mam... en dan nog dat verbod? Nee dat kon echt niet. Wist je nog met Ramon. Na heel lang doordrammen kon het maar hij bleek het niet te zijn voor mij, ik maakte het uit en toen werd het erger."
Tessa nam grote happen met eten. "Ik.. liefje het was voor je eigen bestwil." Zei haar stiefvader. "NOEM ME NIET ZO!!" Ze schreeuwde het uit. Het werd stil. Iedereen keek haar aan. Ze barste in tranen uit en rende naar boven en sloeg de deur hard dicht. Verslagen zakte ze naar de grond en huilde verder. Wat moest ze doen?
Ze wilt weg hier. Maar naar waar? Dan ineens herinnerd zich de kaart van haar vader. Ze kon er altijd terecht.
Ze durfte dit nooit te doen maar ze deed het toch. Het is besloten. Tessa gaat bij haar vader wonen. Ze belde haar vader op en vertelde het hele verhaal. Gelukkig was ze morgen vrij. Ze werd morgen opgehaald. Het zal wel moeilijk zijn. Ook voor haar moeder. Omdat haar eigen enige dochter afstand deed. Maar het stond vast morgen gaat Tessa weg.

De volgende dag

Het was 10:55  in de ochtend. Timo was naar school. Haar stiefvader sliep en haar moeder deed boodschappen. Op dit moment is Tessa al klaar met inpakken en wacht ze op haar vader. Op de eettafel stond haar brief waarin stond dat ze wef ging.  Ze stond buiten. Het was mistig. Ze kon niet zien dat haar vader zou komen. Nu is het 11:00 in de ochtend. Ze zag haar vaders auto. Een super dure auto zag ze meteen.  Haar vader omhelzde haar en hielp met haar koffer. "Fijn dat je dit wilt mijn lieve dochter." "Ja pap." Zei Tessa. Ze had nu wel gemengde gevoelens. Stiekem zo weg gaan was niet goed en dat wist ze. Maar wat haar moeder heeft gedaan kon ook niet. Ze zuchtte diep en stapte in de auto. "Zozo. Daar gaan we dan." Haar vader glimlachtte naar haar. Ze heeft dit zo lang niet gezien. Ze lachtte natuurlijk terug.
Toen reden ze een rijke wijk binnen. Alles was perfect hier. Net als op tv's. De huizen, de straten en zelfs de mensen waren mooi hier. Toen zag ze David uit een mooie appartement gaan. David woont hier?! Het gaat dus wel beter worden voor mij!!!  Helaas zag David haar niet maar dat komt goed. Haar vader stopte bij een villa. We zijn er. Hij wonde zo rijk en liet haar er nooit van profiteren tot nu toe. Het is zo laat nu. 17 jaar is ze nu. Vergeleken dit huis was haar moeder huis er niks bij.
"Wauw." Zei Tessa. "Indrukwekkend hè?" Haar vader lachte. Tessa niet.

Eenmaal binnen zag ze Katherine.  Ze was in badjas en was net wakker waarschijnlijk.  "Hai Tessa." "Hoi... ehmm" "Zeg maar Katherine en anders mams." "Okee Katherine.." "Nou welkom bij de club Tess." Zei haar vader en drukte haar tegen zich aan. Tessa lachte een beetje.
Wel een mooi huis. Een goede ontvangst en ook David in de buurt! Yes! Dit gaat leuk worden.

Bij Tessa's moeder was het niet zo leuk. Haar moeder gilde en huilde em was ontroostbaar. Timo en zijn vader probeerde haar te troosten. "Maak je geen zorgen. Ze zal contact zoeken." "ZE IS NAAR HAAR VADER!!!" ze was er helemaal kapot van. Het gaat anders zijn. Ze zal her avondje en vandaag nooit vergeten.

Verliefd op de leraarWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu