6. alles kan als jij het laat gebeuren

1.4K 28 5
                                    

De bel ging. Einde van de les. Het was al bijna voorjaarsvakantie en de zon scheen voluit. Tessa had tot nu toe maar een 6 op haar rapport. Gelukkig had ze nog voor Pasen om het op te halen maar een 6 vond ze ontzettend laag. Iedereen stond op en liep weg behalve Tessa. Tessa mocht nog niet gaan. David wachtte tot de klas leeg was en sloot de deur achter zich.  Tessa schrok en voelde haar hart kloppen. Net als in haar droom waren zij in het lokaal en was het leeg. David liep naar haar toe. "Weetje Tess..." begon David.  "Ik wilde met je praten over je cijfer maar ik wil even wat drinken dus wil ik die twee combineren nu meteen kan dat?" Tessa werd rood.  HIJ WIL WAT DRINKEN OH MIJN GOD!!
"Ehm ja dat is goed meneer Hauwert." "Toe zeg David. Jeetje je praat alsof ik een vreemdeling ben." David lachtte. Tessa ook "Sorry ik kan er niets aan doen David" ze legde extra nadruk op David. Weer moest hij lachen.

In het gezellige cafeetje in de hoek van de stad zitten de twee. Ons plekje heet het en staat bekend om de lekkerste drankjes en hapjes van de stad.  Ook om het jaren 50 interieur. Een jukebox, auto's waar je in kan zitten en een podium. Iedereen kwam er jong en oud. Eigenlijk was het meer dan een café. Het was ook een restaurant.
Samen zaten ze op een gezellig bankje. "Nou Tess, dit doe ik niet vaak met leerlingen.... ik doe dit helemaal niet met leerlingen...maar laten we eem beetje kletsen. Anders is het zo saai." Het gesprek kwam eindelijk op  gang en Tessa voelde zich op haar gemak. Het was alsof ze een date had met hem! Ze genoot er elke seconde van em ging helemaal stuk met hem.
"Toen had ik hem nog een zetje gegeven en hij viel. Nog op tijd hsd ik een foto kunnen maken. 'En ik zei toen lig je lekker?' " David schoot in de lach. Ze waren op het punt gekomen dat ze overal om konden lachen. Ze hadden zoveel gemeen samen. Tessa zei het ook. David vond precies hetzelfde.
Uiteindelijk was het 6 uur en eigenlijk veel te laat. Ze wou dat het nooit ophield. Het voelde zo lang aan. Nu was het voorbij.  David paste echt bij Tessa. Triiinggggg triiinnng!!! Tessa's telefoon! Shit ik heb niks tegen mijn moeder gezegd... denkt ze ineens en is bang voor haar moeders reactie.
"Ehmm dag mam.." "WAAR BEN JE?!" onderbrak haar moeder haar.
David viste de telefoon uit Tessa's handen. "Dag moeder van Tessa u spreekt met de wiskunde docent David Hauwert." Het was even stil
"Ah ja! De wiskunde docent he? Weet u dat zeker ? Mijn dochter heeft het vaak over u." David werd rood en keek Tessa aan. Hij schraapte zijn keel "Juist ja, ik had een gesprek met uw dochter over haar cijfer en het is een beetje laat uitgevallen maar dst kan wel eens gebeuren. Ik breng Tessa veilig thuis mevrouw." "Okee is goed fijne dag verder." "Dank u en hetzelfde dag." David en Tessa schaterden van het lachen. "Je moeder is geweldig!!" "Sorry zo is mijn moeder eenmaal." "Nee joh, geen sorry zeggen voor dat, kom ik breng je nasr huis." En David begeleidde haar naar zijn auto. Een dure auto. Als een gentlemen deed David de deur voor haar open. De auto rook naar mint en cola. Ze besloot dat dat na zijn parfum het lekkerste geur ooit was.

Eenmaal voor de deur aangekomen zette David een hand op haar schouder. "Zeg Tess, misschien is het wat snel maar... heb je een vriendje?" Tessa schrok echt van de vraag. "Ehm.. nee absoluut niet. Ik had een maar ik hou niet van jongens zoals hij. Hij houdt nog steeds van me maar ik ben er al over heen ik moet hem niet."
Het was ook waar. Haar ex Ramon , echt een grote "meidenmagneet",  is haar ex. Ze is er niet bepaald trots op. Ze vond dat hij te veel naar haar borsten keek. Ze had over het algemeen best grote dingen dus het was niet vreemd. Maar ze mocht hem niet meer en probeert het te vergeten. Ze negeert hem zelfs. Hij zegt dan nog gedag. Ze wilt er niet aan denken.
"Okee Ramon dus... van 4wb?"
Tessa zuchtte "Ja hij..." ze keek opzij. "Okee. Maar hij is geen bedreiging?"
"Bedreiging voor wat?" "Ehm.. ik bedoel eh.... dat hij je niet lastig valt.." David lachtte nerveus. "Nee hij doet niks." Tessa had wel door dat hij zoëven nerveus deed maar ze liet het. David stapte uit. Tessa ook. "Nou bedankt voor vandaag David..." "Graag gedaan Tessa." Zei David en gaf haar een knuffel en een kus op haar wang. "Oh" bracht Tessa uit en werd zo rood als een tomaat. David ook. "Sorry..." zei David vol schaamte. Zijn ogen waren groot.
"Het is okee .. geeft niets." En ze liep snel naar de deur. "Dag" zei David en hij zwaaide. Tessa zwaaide terug.
De deur ging open en er werd meteen gegild door haar moeder. "WAAROM ZEI JE NIETS!! JE GAAT GEWOON WEG EN MELD NIETS?!" "Mam" zei Tessa vermoeid.
"Naar je kamer!!! UIT MIJN OGEN!" Pffffffftt wat nou?! Tessa stormde naar boven. Ze appte in haar groepsapp

POWER GIRLS..

Tessa: heey meiden.

Tamara: yes girl hoe gaat het?

Prudence: hoi hoi

Tessa: ja echt super goed!! :D ik had een soort date met David.

Kacey: Een WAT?! DATE?! GA WEG!!

Prudence: woow doe eens rustig

Kacey: ik ben rustig.

Tessa ging weg van app. Ze wist ineens dat ze het niet kon vertellen. Ze moest het face to face doen. Maar deze dag was de beste dag in haar leven. David kuste haar!! MENSEN David kuste haar!! De mooiste man van de school en omgeving zoveel vrouwen een meisjes maar hij kuste haar!
Shit!! Ze heeft hem niet gevraagd of hij een vriendin had. Maar als hij een had had hij haar nooit gekust toch? Het kan niet anders. Hij was ook single. Zoiets doe je niet vooral omdat zij minderjarig is. Haar moeder gilde nog steeds en heel het huis zuchtte. Haar stiefvader kwam binnen. "Alles goed Tessa. Het is okee niemand is boos op je." En weg was hij. Tessa glimlachte. De kus voelt ze nog eeuwig op haar wang. Oh David! Ze wist het zeker. Ze ís smoorverliefd!

Verliefd op de leraarWhere stories live. Discover now