De geest

922 26 0
                                    

Tessa's hart bonkte hevig. Ze stond te trillen van angst. Niemand maar dan ook niemand wist van David en haar! Okee.... Tamara, Prudence en Kacey. En dan de mensen die vermoedens hadden maar niemand die het wist. Ze dacht meteen aan Ramon en Heather. Maar het kon echt niet. Die wisten het niet. Toch?

Ze pakte het briefje op dat was gevallen en rende gauw naar de les. Ze was 5 minuten te laat door dit geval.

Tamara tikte Tessa aan. Ze was bleek geworden. "Hey Tessa, je ziet er niet goed uit ben je ziek?" Tesss keek Tamara kil aan. "Ik weet het niet. Ik ben in de war." "Ga naar huis! Ik stuur het huiswerk wel." "Denkje dat het kan?" "Ja tuurlijk! Ga gewoon!" "Okee je bent geweldig Tamaar!" "Jaja ga nou maar!" Tessa stond op. "Waar gaat u heen juffrouw Sanders." Zei meneer Bitters op strenge toon. De biologie les was pas begonnen en hij keek haar raar aan. "Ik voel me niet okee vandaag meneer." Tessa probeerde zo zwak mogelijk te klinken. Na kort gepeins en geaarzel liet hij haar gaan. "Okee ga dan maar." Tessa zag de kans en rende snel weg.

Eenmaal thuis aangekomen dacht ze na. Ze kreeg een whatsappje van David.

D: hai suikerklontje, alles goed?

T: ja het gaat wel

D: mooi zo. Wat doe je?

T: ikga slapen.

D: ooh okee dan slaap lekker (zwaaiend handje)

Tessa loog tegen David. Ze was te bang. En bovendien wat als het gewoon iemand is die haar loopt te stangen. Mensen die haar niet mogen. Net zoals Heather. Een typisch voorbeeld. Toch kon ze het niet geloven. Ze ging liggen en sliep als een roosje.

De volgende dag

Tessa verheugde zich op volgende maand. Tessa gaat naar Parijs met David. Tessa heeft gezegd dat ze met een vriendin ging. Hij geloofde haar natuurlijk en het mocht. Het gaat makkelijker hier dan bij haar moeder. Ze mistehaar moeder en belde haar op. -geen gehoor.- Jammer. Ze besloot met Anaïs naar de stad te gaan. Daar deden ze leuke dingen.
Ze vertelden elkaar alles en lachtten de hele dag. Toch had Tessa momenten dat ze zich bekeken voelde. Net als toen ze met Tamara liep.
Haar stemming veranderde heel snel en ze liep meteen een stuk door. Anaïs zaf het en vroeg wat er was. "Niks niks het gaat." "Jawel er is wel wat hè? Zeg het ik ben je zusje." Tessa keek Anaïs aan. Het besef was echt binnen. Ja dit is haar zusje. Haar halfzusje. Ze zuchtte diep. "Ik heb het idee dat we worden gevolgd. Ik voel het. Ik weet niet wat het is mar het is niet okee." Anaïs keek om zich heen. "Ik zie en voel er niks van." Anaïs keek Tessa aan alsof ze niet wist wat ze hiermee moest. "Weet je wat, laten we gewoon meer shoppen." Zei Anaïs wat later. Tessa volgde haar. En keek om zich heen.

Even later

David had geen shirt aan en werkte aan zijn tuintje. Morgen kwam zijn familie. Elk jaar houden de Hauwerts een barbecue feest. Dit jaar bij hem. Hij had een sixpack en je zag hem zweten.
Tessa kreeg het heet en smolt. Ze liep naar hem toe en omhelsde hem. "Wat een kanjer ben je!" Zei ze en wees naar zijn sixpack. Hij lachtte gaf Tessa een kus op haar voorhoofd. Ze giechelde. Ze dacht aan die avond met die vrouw en hond. "Wist je nog die vrouw?" "Ja wat een hond was zij zeg!" Tessa grinnikte. "Kom je morgen ook?" "Ehm jk moet wel vragen maar dan kom ik zeker!" "Mooi! Dan zie ik je!" Hij kwa, dichtbij naar oor. "Het wordt een warme dag morgen." En hij beet op zijn lip. Tessa voelde haar hart weer kloppen. David keek haar aan. "Je bent echt een klein meisje. Een Minnie Mouse ben je! Ik ga je Minnie Mouse noemen!" Tessa lachtte. "Nee doe nou niet!" "Jawel Minnie Mouse." Tessa keek hem serieus aan met een lach op haar mond. "Dan ben ik je Mickey Mouse. En later hebben we een serieus iets. Tessa keek hem in zijn stralende oogverblinde ogen. "Dan ga ik maar. Doei doei David. " "Dag dag........ MINNIE!" Tessa schudde haar hoofd. "Pfft minnie mouse. Ha!"

De Barbecue

Tessa dacht erover na om Anaïs me te nemen. Helaas kon ze niet omdat ze te veel huiswerk had. Dus Tessa was alleen. Het was al druk in het tuintje van David. Zijn vader, moede,broers en zus, neven,nichten en vrienden waren er. Het geroesemoes van mensen was in de hele straat te horen. De bbq aroma was ook sterk aanwezig. Een van Tessa lievelings geuren. Ze huppelde naar zijn voordeur. David deed de deur open.
"Heey je bent er! Kom toch binnen." Zei David vrolijk. Iedereen keek haar aan want ze kenden haar niet. David sloeg zijn arm om haar heen. Ze voelde zich echt een soort prinses bij hem.
"Dit gaat een leuke dag worden."Zei ze in haarzelf.

Ze nam een lekker broodje kip à la David. David ging naast haar zitten. "Vermaak je je?" "Oh ja zeker!" Zei Tessa terug. "Mooi zo. Nou dit is mijn familie. Als je 18 bent zal ik je voorstellen aan hun als mijn vriendin.
Ze kon niks anders dan glimlachen en blozen.
David's vader kwam langs. "David jongen, waar is Camilla toch?"
David trok wit weg. Ze voelde zijn hart slag in zijn hand die hij om haar hsd geslagen.
Tessa keek hem verbijsterd aan. Ze stikte in haar broodje.
"Wie the fuck is Camilla. Ewh !" Dacht ze. Ze besloot dat de naam: Camilla na Heather de slechtste naam ooit was en nooit enige glorie kreeg van Tessa. Ze keek David boos aan. Voor het eerst was ze boos op David. Wie is Camilla en Ze had nooit gedacht boos te worden op David. "Wie is dat?!" Riep ze. David keek verloren om zich heen. Zijn moeder kwam ook kijken. Tessa hijgde van de boosheid. Ze stond op en rende weg. "Tessa wacht!" Tessa luisterde niet en rende keihard weg.

Huilend rende ze weg. Ze kon het niet geloven. Camilla wie is dat?! Maar ze wou het niet horen. Het was een stomme actie want hij moest het zeggen. Maar laat het maar. Ze vond het okee zo. Het was gelijk klaar. Diep in haar achterhoofd wist ze dat het helemaal niet klaar was. Ze hield nog altijd van David. Ineens dacht ze aan de geest. Het is ook echt iemand die zichzelf de geest noemt. Zou dir ht gezien hebben?

Verliefd op de leraarWhere stories live. Discover now