27. Afleiding

819 22 2
                                    

Kacey wist dat Tessa van pretparken hield en wilde haar verrassen. Tessa schrok er wel van. Ze had ineens geld. Ze had 4 kaartjes voor Tessa,Prudence en Tamara om te gaan. Ze gingen ook met de bus van Kacey's vader. Maar veel kon Tessa er niet aan doen. Ze was dol op pretparken en ging ook overal in.

Eenmaal aangekomen zag ze van alles en ze keek overal uit. "LATEN WE DAAR IN GAAN!" riep Tessa natuurlijk. "JAAAAA!" Joelde Kacey. "Neeee..." piepte Tamara. Ze was bang voor de hamer. Daar ging ze niet in. Prudence vond het wel okee. "Laten we eerst rustig aan beginnen." Zei Tamara er snel achter aan. Kacey haalde haar schouders op en liep verder. Prudence holde achter haar aan. Tessa bleef met haar lopen. "Ik weet het je hoeft niks te zeggen." Zei Tessa ineens. Tamara keek haar aan.
"Toch gaan we." Zei Tessa en zette haar rugzak goed. "We gaan overal in."

En inderdaad. Ze gingen in de meeste dingen. Van spookhuis tot achtbaan. Van waterbaan tot freefall. Toen gingen ze weer in een andere spookhuis. Het was donker en hier moest je lopend de uitweg zoeken. En soms kwam er een geest of eng ding te voorschijn. Je kon ook verkeerd gaan en dan kwamen die dingen tevoorschijn. Tamara gilde heel de tijd en verstopte zich achter haar vrienden. Toen pakte Prudence Tamara bij haar schouders en maakte een heksenlach. Tamara gilde de longen uit haar lijf. De drie anderen lachtten haar uit.
"Kutwijf!!" Schreeuwde Tamara hard. Prudence bleef maar lachen. "Lekker voor je! Moet je niet zo stijf doen."
"Dat klonk zo fout Pru." Zei Tessa.
Kacey lachtte nog steeds. "Dus jullie hè."
Tamara kon er niet om lachen. Uit het spookhuis trakteerden ze Tamara op een glazuur appel. Ze gingen zitten op een bankje. Kacey stond op. "Ik vind het fijn om weer samen iets te doen." Zei Kacey ineens. Tamara genoot van haar appel. "Omdat we de laatste tijd nooit meer iets samen doen." Prudence knikte. Tessa keek haar lang aan. "Wat kijk je lang Tessa. Ik ben eens een keer eerlijk." "Er is niks aar ik schrok omdat jij het zegt." Zei ze. "Want?" Vroeg Kacey uitdagend. "Wanneer ik met een voorstel kom dan ben jij ook druk."
"Pfffft zovan jij bent niet druk.. met David." Kacey zei het gewoon. Tamara stopte met eten. Prudence keek naar beneden. "Daar komt het...." fluisterde Prudence. Tessa had niet gedacht aan David. Wel in de bus maar niet in de attracties. "Wel.." begon Tessa maar Prudence was haar voor. "Stop stop stop! We zijn in een pretpark hou je bek en geniet gewoon! Laat wat er was in het verleden we zijn er nu!"
"Uhu Prudence zeg ze." Zei Tamara en sabbelde verder aan haar glazuur appel.
"Okee sorry." Zeiden ze tegelijk en gingen ook eten. Maar Tessa vergat niet wat ze zei. Het bleef haar bij. Dat gold ook voor Kacey. Toen ze klaar waren gingen Prudence,Kacey en Tessa in de hamer. Tamara bleef wachten. Toen ze klaar waren gingen ze met z'n vieren weg. Als echte vriendinnen.

Later aangekomen waren ze bij Kacey's huis. Er stonden mensen voor de deur. Kacey wist ervan. Tessa,Prudence en Tamara keken elkaar aan. Dit was echt heel vreemd. Er waren 3 jongens. Tessa kende alle 3 niet. "Het zijn vrienden van Kacey." Zei Prudence omdat ze Tessa zo zag kijken. "Mag Edgar ook komen?" Vroeg Tamara. "Ja." Zei Kacey kort.
"Oeh Edgar? Wat heb jij met hem.?"
Tamara keek verlegen weg. "We hebben verkering." Toen straalde ze.
"Omg!!!" Prudence was verbaasd. "Jij en Edgar?! Wauw!" "Ze passen wel." Zei Kacey. Tessa keek naar Tamara. Ze waren buiten. Daar stonden de jongens. Stijn, Kevin en Avan. Stijn keek heel lang naar Tessa. Hij lachte. Tessa keek weg. Ze vond hem raar. Maar goed ze waren binnen en ze gingen zitten. Even later kwam Edgar. Hij kuste Tamara. "Hey Schatje." Zei ze. "Hey Vrouwtje." Zei hij terug. En ze gingen samen zitten. Tessa dcht dat het een nachtmerrie was maar het was niet zo: Kacey zat ook leuk te doen met Kevin en Prudence naast haar met Avan. Tessa zelf deed alsof het haar niks aan trok. Ze stond op en liep naar de keuken. Ze leunde op het aanrecht en zuchtte. Stijn deed haar na. Hij schoof zijn blonde haar naar achter. Hij zag er niet verkeerd uit. Als hij niet zo stoer deed en David was vergeten kon het wel iets worden. "Wil je iets drinken?" Vroeg Stijn. "Ehm.. sap." Hij schonk wat in. Ze keek naar de woonkamer en zag meteen Kacey zoenen met Kevin. Dit was raar. Besloot Tessa. Stijn gaf haar haar drankje. Dit was geen sap. Ze lette niet op. Hij grijnsde en ging voor haar staan. "Je ziet er leuk uit." Hij keek in haar inkijk. Tessa probeerde weg te lopen maar hij hield haar tegen. Hij stond voor haar. "Stop eens." Zei ze. Ze voelde een bobbel tussen haar benen. Hij stond zo erg voor haar dat ze hem voelde. Foute boel!!!
Dacht ze. "Kom nou het gaat heet worden." Zei hij opgewonden. Edgar kwam de keuken in. Hij zag dat Tessa het niet leuk vond. "Kill, doe normaal! Laat haar." En duwde Stijn weg en trekte Tessa van hem weg. "What the fuck doe je man laat me lol hebben."
"Nee man ze wilt niet ga weg."
Edgar en Stijn kregen ruzie. Kacey hoorde het en kwam kijken. "Edgar hou op! Laat Tessa lol maken en Stijn ook. " Ze kwam tussen Stijn en Edgar in staan. "Ik?! Die domme vriend van je wilt Tessa kaatsten. Laat haar als ze niet wilt."
"Domme vriend? Wie is hier dom?"
"Stop allemaal gewoon! Ik ga weg!" Riep Tessa en besloot haar spullen te
Pakken weg te gaan. Edgar kwam achter haar aan. Tamara weer achter hem. Tessa ging op het gras zitten in een willekeurig speeltuin die ze vond. "Edgar en Tamara gingen naast haar zitten. "Dankje dat je me had gered van die engerd."
"Geen probleem. Ik zag dat iedereen gesetteld was. Maar ik deed het niet alleen omdat je het niet wou."
"Oh." Zeiden Tamara en Tessa tegelijk.
"Ik deed het ook omdat ik van mening ben dat jij een leuk meisje bent en dat je terug moet bij Ramon." Hij stond op. "Tamara, kom je mee?"
Vroeg hij toen. "Ja!" Ze sprong op en liep naast hem.

Tessa dacht na. Het was raar bij Kacey. Maar ze was het wel gewend de rare feestjes van Kacey. Ze deed het omdat ze dan afleiding wilde of iets anders. Ze besefte ook dat haar eerste was zonder David die haar berichtjes stuurt, brieven schrijft of normale gesprekken heeft. Hij moeet het een en het ander aan haar uitleggen. Die 5 die voor niks was en snel ook voor de rapporten er kwamen anders had hij echt een probleem.

Verliefd op de leraarKde žijí příběhy. Začni objevovat