5. liefde kan iedereen zien

1.5K 30 1
                                    

"Zei hij dat echt?!" Vroeg Prudence ongeloofwaardig.
"Ja echt! En hij gaf me ook een knipoog." Tessa glunderde.
Tamara keek haar met open mond aan. "Hmm.." kon Kacey alleen maar uitbrengen. Tessa keek haar verward aan en verwachte uitleg
"Ja wat? Denk je echt dat hij aan het flirten is? En nog iets... vind je hem nou echt leuk? Want als je verliefd bent is er een probleem."
Het was ijzig stil. "Ehmm.." Tessa peinste " Wel.. misschien.. een beetje"
"Een beetje heel veel bedoel je wees eerlijk Tess we oordelen niet." Zei Tamara vluchtig. "Ja we zijn je vrienden." Voegde Prudence toe.
"Ja het is waar ik ben verliefd." Lachend keken haar vriendinnen naar boven. Tessa lachtte. "Laat me toch met rust." "Kijk je wel uit?" Vroeg Prudence. " Ja want het mag niet." Zei Kacey braaf. "Ja..ja wie heeft gezegd dat hij me leuk vind?" De bel ging. Iedereen ging terug naar de lokalen. Tessa voelde zich aangevallen door Kacey. Wat was dat toch? Ze voelde zich een stuk minder veilig om te vertellen over haar liefde. Ze realiseerde zich dat het eigenlijk inderdaad niet kon. Een relatie met de leraar. Die gedachte alleen al maakte Tessa depressief. Haar ouders wisten er ook niet van.

Eenmaal thuis aangekomen rook Tessa het heerlijke eten al. Spaghetti met gehakt. "Zeg Tess..." begon haar moeder uit het niets. "Ik hoor je al een tijdje praten over ene David Hauwert. Is dat een klasgenootje van je? "
Tessa kon geen antwoord geven. Ze kon haar moeder niet vertellen dat ze de leraar stiekem leuk vond.. nee zelfs verliefd was. Haar moeder wou absoluut niet dat ze een vriendje had als ze onder haar dak woonde. "Mijn huis mijn regels" stond op een bordje vlak boven de deur. Verder was haar moeder een van de liefste moeders en ,behalve vriendjes, mocht ze alles. Het kwam door Tessa's vader. Hij heeft een veel jongere vrouw genomen en dat deed Tessa's moeder veel pijn.
Tessa weet het maar al te goed. Ze heeft nauwelijks contact met haar vader. Tessa speelde met haar voet en zei: "Ehm wel.. zoiets mam." "Zoiets zit hij niet in je klas dan?" "Soms wel soms niet." Het was niet meteen gelogen. Als wiskunde leraar ben je niet altijd in dezelfde klas. "Hmm okee, kom maar aan tafel." Tessa's stiefvader samen met haar broertje Timo ( wel van dezelfde vader) kwamen binnen. Snel kwamen die ook aan tafel en aten ze. Net als altijd was het gezellig. Maar deze keer had Tessa niet zo'n grote mond. Ze bleef heel kalm en bewust. Timo keek er van op en zei plotseling  "Wat heb jij ineens."
Hun moeder gniffelde:  "Ze is verliefd." "Verliefd" herhaalde haar stiefvader. "Ja Harold. Verliefd op... ga jij het zeggen Tess?"
"Mam! Stop eens!"
"Nee niet tot je eens eerlijk bent! Want ik weet dat je loog!"
"Margeret wat is er aan de hand?
"Niks hoor. Er is niks. Ik weet niet wat er met mam gebeurd." Antwoordde Tessa voor haar moeder.
"Jawel. Ik weet dat er een nieuwe leraar is, ene David Hauwert en ik heb stiekem gehoord hoe super knap en leuk ze hem vond!" Zei ze fel
"Mam, wat super kinderachtig misschien vind ik hem alleen leuk en ben ik niet verliefd ofzo"
"Ja, dat kan Margeret vat het niet serieus op wil je?"
Tessa's moeder keek minachtend de tafel rond
"Woooow..." was het enige wat Timo te zeggen had.
"Ik ben op mijn kamer." Voegde hij later toe.

Hierdoor wilde Tessa het niet zeggen. Om deze nonsens wou ze de discussie met haar moeder niet aan gaan. Geërgerd gaat Tessa ook naar boven als ze klaar is. Eenmaal in haar kamer doet ze haar laptop aan en kijkt op netflix een nieuwe serie.
Ze pakte haar dagboek en schreef erin. "Lief dagboek,
LIEFDE KAN IEDEREEN ZIEN."
Op dat zelfde moment kwam Timo binnen. "Wat was dat nou?" Vroeg hij verbaast "Mam is weer eens bezig." Zei Tessa alsof het normaal was
Timo lachtte spottend.
Maar Tessa kon er niet om lachen. Het was al bekend dat ze geen vriendje mocht maar wat haar moeder niet wist was dat het echt verliefd was op de leraar.. of wel? Hoe dan ook het mocht niet. No way dat het mogelijk was. Het beste was het te laten gaan. Ze moest hem vergeten. Zo snel mogelijk. Timo plaagde nog steeds maar Tessa hoorde dat niet. Ze was te ver in gedachte.
Voordat meer mensen betrokken raakte met dit moest het al over zijn. En dat gaat haar lukken. Tessa gaat naar de badkamer om haar gezicht te wassen.  "Okee Tess, dit is wat gaat gebeuren: 1. Stoppen met Hauwert, 2. Zelf iemand anders zoeken of gewoon niets en 3. Rustig ademhalen."
Al deed ze nummer 3 meteen. Het gaat een behoorlijke stap zijn David te vergeten maar liever nu dan later.
Het was al 9 uur en Tessa wilde slapen. Wat echt absoluut ongewoon is voor Tessa. Zij slaapt altijd rond een uur of 12 maar ze had nergens zin in en voelde zich met het uur slap worden.  Dan maar naar bed.

Tessa sloot haar ogen en sliep. Even later kreeg ze eem droom. Ze was in het lokaal met David. Ze waren alleen. Hij keek haar aan en zij hem ook. Het zonlicht weerkaatste mooi in zijn ogen. Hij kwam dichterbij. Steeds meer dichterbij en boog zich over Tessa's schoolbankje. "Tessa... je--"
Ze schrok al wakker. Ze keek op haar klok.
"VIJF OVER NEGEN? NEE HE."  Ze kreunde en regelde haar deken weer goed.  Het was stil. Ze hoorde de tv beneden en het brullende gelach van haar ouders. Timo speelde in zijn kamer een spel op de playstation. Een hoop gescheld kwam ook uit zijn kamer.  Verder nog hoe de wind waaide. Het was wel rustgevend. Tessa kalmeerde al en ging vermoeid meer liggen. "Dit wordt een lange avond."

Verliefd op de leraarWhere stories live. Discover now