36. Heather en Will

683 18 0
                                    

Vandaag was de dag dat ze ging uitzoeken wie nou eigenlijk in haar leven aan het rondspoken is. Moeilijk was het niet. Dacht Tessa. Ze ging naar Will en Heather zoeken. Natuurlijk kon ze niet zo fel op hun aflopen want ze zouden het meteen ontkennen en Tessa voor gek verklaren.
Tessa wist van een tip van Tamara dat Hether en Willl altijd eens in de avond samen voor haar raam stonden of in de straat rond een uur of 11. En anders gewoon in de buurt. Tamara besloot mee te gaan.
Tessa was natuurlijk het gesprek van de dag bij anderen. Elke keer als Tessa naar iemad keek keek diegene haar lelijk aan. Alsof ze besmetteljjk was. Ze wou wraak. Dit kon echt niet meer.

Tessa kwam Prudence en Kacey tegen. "Heey gaan jullie mee? Ik ga de Geest opsporen." Zei Tessa.
Kacey keek haar met een opgestoken wenkbrauw aan. "En hoe dat wil je dat doen dan?" "Ik weet bijna zeker dat het Heather of Will is."
"Hmm.. ik zou wel mee willen maar.... ik denk er over." Zei Kacey prompt.
"Oh ik ga ga mee!" Zei Prudence. Kacey liep gauw weg zonder wat te zeggen. Tamara keek Tessa raar aan. "Wat heeft zij de laatste tijd?"
"Laat haar." Prudence nam het op voor Kacey. Ze keken haar na. Later liepen ze haar kant op.

Later zaten ze oo een bankje in het park. "Weet je Tessa? Je moet een tijdje weg blijven van school." Zei Prudence ineens. Kacey kwam erbij zitten. Die hoorde alles... "Ja vind ik ook trouwens. Of een andere school zoeken. Dit is niks weet je."
"Hoe kan je!!" Riep Tamara fel. "Tessa een andere school wensen? Zonder vrienden? Dan raken wij haar kwijt?! Hoe kan je dat zeggen als vriendin?!"
"Hallo?! Iedereen praat ovr haar! Dat is niet goed!"
"Maar weg blijven of van school gaan is ook opvallend en juist daardoor zal niemand haar vergeten."
"Nou nou nou, dat is juist niet waar."
"Genoeg! Ik blijf gewoon hier." Besloot Tessa. Ondertussen keek ze heel erg naar Heather die terug keek en lachtte. Heather zat met al haar vriendinnen. Ze begonnen dingen te roepen. "Hoer, slet, Davidlover!"
Heather brulde van het lachen. Tessa was echt geraakt.
"Wacht maar ik zal je krijgen." Mompelde Tessa zacht.
"Maak je geen zorgen. Wij zijn er voor je." Tamara keek Tessa aan.
Tessa knikte. Ze liet Heather gaan. Ze wachtte op vanavond.

Avond....

Het was half 11. Tessa was bij Tamara thuis. Tessa mocht nergens meer heen behalve bij Tamara. Ze mocht niet gespot worden bij dingen waar ze mensen van school kende. Ze keken uit het keukenraam waar ze Will en Heather konden zien. Ze zagen ze nog niet. Ineens hoorden ze stemmen. Dat van een jongen en een meisje. Snel gingen Tessa en Tamara naar buiten. Tot hun verbazing: het was een stelletje! Ze kenden die twee helemaal niet. De 2 keken ook verbaasd naar Tessa. Niet eens naar Tamara maar echt naar Tessa. Alsof ze haar herkenden. Tsssa bloosde. Het stelletje liep verder. En toen kwamen ze! Heather en Will. Tamara trok haar achter de bosjes. Heather en Will zaten te smoezen.
Toen slopen Tessa en Tamara achter hun aan.
"Hoe gaan we dit doen?" Fluisterde Tamara.
Tessa dacht er niet aan en ging ervoor. Ze sprong geruisloos op Heather. Toen ze op haar was gesprongen begon ze te gillen. Heather gilde terug en begon in het niets uit verdediging te slaan. Will en Tamara stonden stil tekijken naar de vechtende Heather en Tessa. Tessa sloeg Heather echt hard en wild. Toen pakte Will Tamara. Tamara gilde ook en sloeg om haar heen. Ze schopte hem en greep hem jn zijn keel. "Hou je tering poten bij je! Rotbeest!" Tessa trok aan Heather's haren. Heather stak Tessa in haar rechteroog met haar vinger. Tessa schreeuwde. Ze stond op en hield haar hand voor haar oog. Heather liep op Tessa af.
Net op tijd hield Tessa de hand tegen van Heather en draaide die om. Ze vloerde Heather. Will lag al tegen een hek. Tamara klopte haarzelf af. "Slappeling," ze trok haar neus op. Ze haalde een loopje en rende op Heather af. Ze schopte haar.

Uiteindelijk zaten Heather en Will op een bankje. Will was totaal toegetakeld. Hij had een blauw oog. Zijn shirt had gaten en in zij nek is hij gekrapt. Tamara was wel blij met haar vechtlessen de laatste tijd. Haar broer had haar daar wat bij geleerd. "Goed gedaan Tamar!"
Tamara gaf haar een high five. "Thanks." Zei ze trots terug.
"Okee zeg op! Jullie zij het!"
"Wij zijn wat? En wie?"
"Kom op doe niet dom! Je weet wat je gedaan hebt. We zijn erachter jullie hebben het vertelt!"
Heather keek Will aan. Tamara pakte Heather bij haar shirt. "JE HEBT HAAR GEHOORD GODSAMME ZEG HET NU!"
"AUW TRUT LAAT ME LOS GEK WIJF!"
Tamara liet los.
"Ben je gestoord?"
"Waar heb jij het over? Als we het wisten zouden we toch lachen en bekennen enzo." Zei Will. Alledrie keken hem aan. Hij zei wat slims. Dat was verbazingwekkend.
"Ik wist wel dat je vaak met David was maar dat je hent geneukt...." Heather lachtte. "Dat is wel laag. Zelfs ik wist het niet. Toen ik het hoorde was ik de eerste. Niemand anders hoorde het toen. "
"Wat?! Zeg het me!" Tessa voelde weer woede komen.
"Sorry kan ik niet. Ik was ook niet alleen. Ik noem geen namen."
"Tamara!" Riep Tessa en Tamara liep weer op Heather af.
"Oke oke oke, vooruit... ik hoorde iemand er met de directeur over praten. Ik was met mij vriendinnen toen het gebeurde. We legden onze oren tegen de deur. Even later werd de politie gebeld. De anonieme tip had foto's en alles en directeur Meppel was geschrokken. En alles ging snel..." "Zeg op! Wie is het?"
"Ehm...." Heather keek weer naar Will.
"ZEG OP TRUT!"
"HOU JE KOPPEN DICHT JULLIE! ZOUT OP! HET IS MIDDEN IN DE NACHT!"
Het was de buurvrouw. Een hinderlijke buurvrouw. "Sorry." Zei Tamara.
Ze deed haar raam dicht. Heather en Will waren weggerend.
"Shit!" Tessa stampte. Tamara zuchtte diep.
"Kom Tessa. We gaan. Ze zijn het echt niet."
Tessa kreeg tranen in haar ogen.
Ze stond op en liep weg samen met Tamara naar huis.
Is er nog iemand van wie ze dacht dat hij of zij het kon zijn?
Ramon misschien?

Morgen beter... of overmorgen... of de dag erna.

Verliefd op de leraarWhere stories live. Discover now