14. Heather's plan

1K 26 3
                                    

Het is half 11 en het is pauze. Tessa zat met Tamara op het plein. Ze vertelde haar alles. Over haar vertrek, Anaïs, over David met zijn cadeau en over Gizelle. Tamara was echt geschrokken. "Wauw." Ze schudde haar hoofd. "Maar wel lief van David ongelooflijk dat hij dat heeft gedaan." Tamara was blij voor Tessa.
Tamara speelde met haar pakje sap. "Weet je Tess ik moet je ook wat vertellen."
Tessa keek Tamara vragend aan. " ik ben voor Edgar's charmes gevallen." Ze bert op haar lip en lachte nerveus.
"NEE TOCH?! DAT MEEN JE NIET!" Tessa kon het niet geloven. Heel het plein hoorde haar. " Ssssht niet zo hard het hele plein hoort je." "I mean.. Edgar? Nee Tamara! Net als Ramon."
"Nee hoor na schooltijd moest ik naar de tandarts en hij ook. Daar hadden wr gepraat en het gezellig."
"Weet hij het?"
"Nee. Ik wil dat hij moeite doet."
"Hmm Ik geef het niet veel kans maar alles kan."
"Vertrouw me Tess."
"Al goed al goed. Ik sta achter je." En verder gingen ze. Heather en wil zaten achter de struiken en hoorden alles vanaf Tamara. " Oeehh... dus Tamara valt op Edgar. Goed om te weten. Maar dat is niet belangrijk nu. Ik wil weten wat Tess heeft met Hauwert." Will knikte. " ik denk dat Tessa haar zeg je al heeft gedaan." "Ach nee toch!" Heather luisterde goed en zette haar spraakmemo aan. "En weet je wat Heather deed?" Zei Tessa. "VUILE HOND HEEFT ZE HET OVER MIJ.. IK....." Will kuste haar vol op de mond. Tessa en Tamara keken wild om zich heen. Ze waren erg geschrokken. Ze stonden op en renden weg. Ze hadden het al door. "Shit ze zijn weg." Zei Will. Heather was gechoqueerd. Ze zat als een standbeeld. Alleen haar ogen draaiden naar Will toe. "WAAROM DEED JE DAT?!" Gilde ze hysterisch. "Dit heb jij me geleerd." Zei Will en lachte. Hii keek flirterig. "HEEY, WAT DOEN JULLIE IN DE BOSJES?" brulde de directeur. "Hup naar de les! Moven!" En ze renden weg uit de bosjes.

Heather, Jessica,Sarah,Nina, Brooke en Natasha waren samen bij een. Hun waren de populairste meisjes uit 4wa. Will was er ook bij.
"Ik wil dat jullie overal opnemen waar Tessa en Tamara zijn. Ik wil de gesprekken afluisteren. Snappen jullie dat?" Iedereen knikte. "Maar eh.. waarom?" Vroeg Natasha. "Zodat ik Tessa kan exposen en we hebnen iets om over te roddelen." Weer knikte iedereen. Heather moest lachen.
Ze wist dat Tessa veel met David was. Ze denkt zelf dat Tessa problemen heeft met hem. Maar het kan ook wat anders zijn. Wat deed zo'n volmaakt schepsel met een nietsnut als zij?! Een relatie kon het nooit zijn en dat bleef ze volhouden. Ze rust niet voor ze het door heeft.

Tessa en Tamara voelden zich bekeken maar konden hun vingers er niet op leggen. De afluisterpoging ik bij iedereen mislukt behalve bij Sarah. Zij wist op een slimme manier alles goed te kunnen volgen. Ze heeft opgevangen hoe ze het over David heeft. "Bingo!" Riep Brooke. "Yes girl! Je bent geniaal!" Riep Heather blij. Ze speelden bet gesprek af. Je hoorde veel geruis eerst. Iedereen siste naar elkaar. "Shht stil." Zei Heather toen.

Tessa: heey en weet je wat gebeurde? Hij hielp me

Tamara: oh echt? Dat is goed. Echt fijn vpor je zo. Nu helpt hij je met je huiswerk enzo.

Tessa: ja is wel nodig vind ik. Die extra opdrachten vind ik wel mooi. Echt een lieverd he?

Tamara: jaja dat weet ik wel hoor.

Tessa: uhu maarja en jij Tamaar?

-einde spraakmemo-

Heather was niet zo heel enthousiast want dit was verwarrend. Dit kan van alles betekenen. Of dat ze hem leuk vond of dat het gewoon fantasie was: elk meisje droomt van een vent als David. Zelfs Heather. Iedereen heeft het over hem. Het gerucht ging dat de kunstdocent voor hem valt. Tuurlijk wist Heather dat. "Wel... het is de beste tot nu toe." Vond Will. De anderen vonden dat ook. "Toch is het verwarend hoor." Zei Heather. "Tjaa... ik heb het geprobeerd" zei Sarah. "Maak je geen zorgen. Ik handel het verder af. Stuur deze meteen naar me toe a.u.b." "Jep."
Heather liep weg. Ze zag David. "Meneer Hauwert?"
"Ja Heather?" "Ehm. Ik had een vraagje.. U geeft toch ook extra opdrachten?" "Ja die geef ik." "Mag ik er een paar?"
"Tuurlijk Heather." En ze liepen naar het lokaal.

Tessa liep toevallig bij het lokaal. Ze zag David bukken en Heather naar zijn kontje kijken. Heather keek duivels naar Tessa. Tessa werd er een beetje bang van maar herstelde snel. "David ik ben klaar."
"Mooi Tessa, lever het maar in." Ze liep snel naar hem toe en leverde het in. Heather keek haar zuur aan. Doet ze altijd. Heather bukte ook zodanig dat David haar decoleté kon zien. Tessa werd er jaloers van maar liet niks merken en liep weg. "Alsjeblieft Heather."
"Dank u wel meneer." En zette haar mooiste glimlach op. David liep weg naar zijn auto en stapte in. Tessa pakte de bus. Ze dacht aan Heather en de streek om David in te palmen. Pfff trut.

Heather was nog lang niet klaar met haar. Het begint pas.

Verliefd op de leraarWhere stories live. Discover now