39. Nee niet jij!

628 17 0
                                    

Ze werd weer door de directeur geroepen om weg van de school te blijven. Voorlopig mocht ze niet komen. Waarom werd haar nirt vertelt. Achterag wist ze het wel. Er was al een invaller voorlopig. Ze wisten niet zeker of David terug kwam of niet. Dus Tessa moest weer naar huis en maar huiswerk maken. Volgende week kon ze weer terug. Echt lomp.

Ze moest Prudence en Kacey nog ondervragen maar ze moest persé weg. Dus moest ze wachten. Tessa was moe en slenterde naar huis. Haar tas hield ze losjes en klungelig. Zo zwaken futloos is ze dus nu. Dan maar liggen. Het enige wat ik nog kan... dacht Tessa en viel in slaap.

Toen ze wakker werd was het alweer 2 uur in de middag. Niemand die haar wakker maakte. Niemand die er was. Ze was helemaal alleen. Ze was bang. Nooit was ze bang maar vandaag wel. Als er iemand haar zou kunnen bespieden dan is het de Geest wel. Ze liep naar beneden om te kijken of er wat te eten is. Ze vond lasagna van gister. Dat ging ze maar opwarmen. Ze had een vreemd gevoel al sinds ze wakker werd.
Toen hoorde ze de bel gaan. Ze rende naar de deur. Het was Prudence.
Ze stomd verlegen voor Tessa. "Er is wat gebeurd..." zei Prudence ineens.
Iemand heeft deze foto opgeplakt in de leraren kamer. En deze voor de deur van jou. Het waren foto's waarbij David en Tessa zoenden.
Tessa voelde niks meer. Ze was al zo vaak gebroken het deed haar niet eens meer zoveel pijn. Op de achterkant zat een kras met een letter. Ze kon het niet ontcijferen maar het kwam haar bekent voor.
"Wat deed Kacey daar?"
"Tegen mij zei ze dat ze toevallig langs liep."
"Hmm.. best toevallig vind je niet?"
"Waarom doe je zo raar?" Prudence stond met haar handen over elkaar.
"Weet je Tess, Je moet eens stoppen weet je wel. Het is voorbij."
"Nee! Want de foto's van daarnet toch?!"
"Okee maar vanaf nu hoeft het niet meer. David is er voorlopig niet. So what's the point?"
"Pfffffftt je snapt het niet want je weet niet hoe het voelt. Ik doe dit in mijn eentje."
"Wel... okee dag Tessa."
"Dag Prudence."
En weg was ze.
Dat was het raarste gesprek wat ze had met Prudence ooit. Meestal ging het om jongens ofzo maar deze keer.... er was meer aan de hand. Ze merkte het aan haar. Prudence wist iets.

Onopgemerkt stond ze voor Prudence's huis omdat Tessa het zat was. Ze moest weer met Prudence prate. Het leek alsof ze er bijna was. Het was bijna opgelost. Prudence nam haar telefoon niet op en negeerde haar op whatsapp. Er is iets mis. Heel duidelijk. Toen kwam Prudence aangelopen. Ze liep de tuin binnen en zag Tessa. Ze liet haar tas vallen. Ze krapte achter haar hoofd. "Hey Tess..."
"Prudence je weet wat."
"Huh?"

(Tessa wist dat Prudence slecht kon liegen)

"Prudence je weet wat."
"Nee dat weet ik niet!" Ze stampte op de grond.
"Prudence!! Je weet wat!!"
"Oke okee okee."
Prudence vertelde haar alles wat ze wist. Zelf wist ze niet wie de Geest was. Met die info ging Tessa weg.


Eenmaal aangekomen bij de laatste verdachte persoon. Als die het niet was was ze nergens. Ookal leek het verloren ze moest het toch weten. Tenslotte zou ze het zeggen toch? Ze zijn tenslotte vriendinnen
Kacey deed open. Ze was verrast door Tessa.
"Wil je wat drinken?"
"Nee dankje."
"Okee." Kacey bleef in de keuken. Ze had pizza en zou die uit de oven halen. Tessa plofte neer op de bank. De bank ws hard. Maar dat kon ze zich niet herrineren van deze bank. Ze keek wat haar hinderde. Het was een doosje. Het had een sleuteltje nodig. Tessa wist ook dat al Kacey haar sleutels in een bakje zaten. Ze doorzocht ook dat bakje. Ze moest snel zijn. Kacey kon ieder moment komen. Ze hoorde de oven open gaan. "Shit." Siste Tessa en friemelde met de sleutels en het doosje. Ze mocht toch wel de geheimen weten van haar beste vriendin?
En toen kwam Kacey met bord en al. Ze stond stil en keek naar Tessa. Tessa hield ook op. Kacey deed snel haar bord op tafel en sprong op Tessa. "Geef hier!!"
"Ik mag toch wel weten wat dit is?!"
"Ik zei geef hier!!!!!"

BAM.....

Het doosje was kapot. Tessa en Kacey renden als gekken naar het inhoud toe. Tessa was Kacey voor. Het waren de foto's van David en Tessa in Parijs, in de auto, in de klas, in zijn huis in de woonkamer. Tessa liep naar achter. Ze werd helemaal gek. Ze keek naar Kacey. "Kacey... hoe... ben jij..."
Kacey stond recht met nog steeds haar rug naar Tessa toe. "Ja, ik ben het.."
"Hoe.. hoe kon je?"
"Jij en David.. het kon niet!! Ik... ik..."
Kacey rende op haar af en duwde haar tegen de muur.
"Bitch! Ik vond hem leuk! Toen je vertelde hoe je zo verliefd was enzo werd ik woest en ik kon het niet inhouden. Jullie hadden gezoend. Hij nam je mee naar Parijs! Daar had ik moeten zijn met hem! Maar hij hield al van jou. Maar ik moest er een stokje voor steken. En dat heb ik gedaan ook.

Tessa kon haar oren niet geloven. Ze besefte niet hoe Kacey zo kon zijn. Kacey viel aan. Tessa gilde en viel haar terug aan. Daar lagen ze dan. Vechtend. Kacey beet ineens. Tessa gilde het uit.
Toen ging de deur open. Het wss Kacey's moeder. Ze zag de twee.
"STOPPEN JULLIE!"
Ze trok hun uit elkaar. "Jullie zijn toch vriendinnen?"
"Nu niet meer! Ik geef je aan bij de politie!"
"Ik hoop dat je sterft Tessa. Van harte vuile slet!!"
Tessa rende keihard huilend weg. Kacey is de Geest"

Verliefd op de leraarWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu