37. Ramon

665 20 0
                                    

Tessa was onderweg naar yoga. Het was nog licht buiten en ze zag alles helder. Mensen waren aan het barbequen en spelen. Tessa kwam aan en zag natuurlijk Ramon. Ze had hem niet gesproken nadat iedereen ervan wist. "Hey Tessa." Hij lachtte naar haar. Hij was de eerste (na Tamara,Prudence en Kacey) die normaal tegen haar deed. Mika was er ook. "Ha die Tess." Zei ze ook vriendelijk. "Hey." Zei ze nerveus terug.
Ze keek hun aan. "We weten het maar we gaan je niet negeren ofzo." Zei Ramon geruststellend. "Ja liefde is liefde." Zei Mika er achteraan.
"Bedankt jongens. Ik heb echt zin in vandaag."
"Wij ook!" Riepen ze
Ramon en Mika waren echt gezellig aan het doen met elkaar. Het was wel verdacht dat ze zo aardig deden tegen haar. Niemand deed het en ze kon niemad vertrouwen. De oefeningen waren vandaag wat pittiger maar dat vond Tessa fijn. Na dit zou ze naar een praatgroep moeten. Ze moest verplicht van haat moeder. Ze moest nadenken over wst ze had gedaan met David en waarom. Ze mocht David niet meer zien. Tessa's moeder wilde ook dat ze David vergat. Dat vertelde ze niet aan Ramon.
"Tessa," zei Ramon ineens. "Ik weet trouwens dat je naar een praatgroep gaat."
Tessa schrok. Dit had ze letterlijk niemand vertelt! Zelfs Tamara niet. Hoe wist hij dit?! Tessa keek hem raar aan. "Rustig ik hoorde je moeder en jij praten." Tessa keek snel weg. Mika keek Tessa's kant op. "Je had je gezicht zien." Mika lachtte. Tessa lachtte niet. Ze kon het echt niet vertrouwen. Wat als Ramon De Geest is... dat is zo ziek...
Tessa was helemaal in haarzelf. Toen het klaar was hadden Ramon en Tessa nog gepraat. Hij leek zo aardig tegen haar maar geloven.. nee dat kon ze niet totdat ze het wist. Ze ging snel naar de praatgroep waar ze heen moest. Daar had ze zo geen zin in maar ze moest gaan! Haar moeder checkte het na had ze gezegd. Als haar moeder daf zegt gebeurd het ook. Ze komt overal achter. Behalve dat van David... alhoewel....
Ze zat daar maar David ging niet uit haar hoofd. Ze moest hem zien. Ze had hem niet gezien meer nadat hij was opgepakt. Zodra hij vrij was ging ze linea recta naar hem toe. Maar eerst De Geest. Dat ging voor. Die parasiet moest weg. Verbannen. Uit haar leven.

De volgende dag...

Tessa was niet naar school gegaan. Op advies van Kacey. Waarom? Dat wist ze zelf ook niet maar Kacey stond erop. Tamara was er natuurlijk tegen. De laatste tijd botsen Tamara en Kacey met elkaar. Alsof Tamara Kacey niet vertrouwd. Kacey doet ook heel vreemd tegenwoordig. Ze is heel vaak weg. Kan nooit en als Tessa iets zei over David kon Kacey Tessa wel op eten. Tessa keek uit het raam. Ze wist dat de klas van 4wb om kwart over 4 uit was vandaag. Ze besloot naar Ramon te gaan. Alleen. Ze had geen zin dat geouwehoer op whatsapp met Tamara en Kacey. Ohja Prudence... dacht Tessa. Ze was niet meegekomen toen ze zo overtuigend ja zei. Hmmmm... Timo kwam de kamer in. "Tess.... wow... een vraagje."
Daar komt het hoor.... Tessa wist allang waar het naartoe ging.
"Hoe was het met David."
En ja hoor.. Tessa was beschaamd. Ze deed de kussen voor haar gezicht. "Ga weg!" Riep ze. "Die man heeft wel skills man. Aiaiaiai. Zo wil ik ook zijn."
Ze gooide de kussen naar hem toe. Hij rende lachend weg. "Sorry Tess."
Tessa keek voor haar uit. Wat had het voor een zin te doen alsof er niks was. Iedereen wist het. Ze was nog blij dat ze niet in de krant stond.
Toen kwam Timo terug met de krant. Zijn gezicht was strak. "Lees pagina 3." Zei hij zachten liep weg. Oh nee oh nee oh nee.... een golf van misselijk kwam naar boven. Ze stonden erin.

-DUIVENDRECHT
ONLANGS IS EEN DOCENT WISKUNDE AANGEHOUDEN OMDAT HIJ SEKSUEEL CONTACT HAD MET EEN LEERLING.
DE POLITIE EN DE DIRECTEUR HEBBEN EEN ANONIEME TIP GEHAD
DIE ZICHZELF DE GEEST NOEMT.
DE NAMEN WORDEN NIET BEKEND GEMAAKT.
MOGELIJK ZIT DE VERDACHTE NOG VAST.

Er waren geen foto's geplaatst die schokkende beelden toonden. Tessa's hard zonk diep. Ze had geen moed meer en had nergens zin in. Toch moest ze naar Ramon. Het kon niet erger worden dan dit hoopte ze. Tessa huilde weer: zachtjes. Timo deed de deur open opeen kiertje. Hij keek de kamer in. Hij deed de deur uit. Hij staarde naar de grond. Hij was er ook klaar mee. Hij liep terug naar zijn kamer en ging achter zijn laptop.
Tessa stond op en liep naar beneden.
"Ik ga even weg."
"Waarheen?" Vroeg haar moeder snel.
"Naar Prudence." Loog ze. De regel dat ze nergens heen mocht maakte het wel moeilijk tegenwoordig.

"Hmm okee. Doe voorzichtig. Draag een cappuchon of zo'n hoodie."
Haar moeder had het er zeer moeilijk mee dus de regels waren strenger dan eerst. Ze was zo bang voor Tessa maar ook teleurgesteld. Hoe heeft het zo ver kunnen komen?

Ze fietste naar Ramon toe. Ze gooide haar fiets neer op de oprit van Ramon's huis. Ramon zag Tessa en rende naar haar toe. "Hey Tessa."
Ramon gooide zijn tas neer en wilde haar omhelsen. Zij deed heel awkward haar armen over hem heen. "Ja we moeten praten." Zei Tessa ineens. "Ramon was verheugd. "Kom verder er is niemand." Tessa volgde hem naar binnen. "Zo, doe alsof je thuis bent. Moet je wat drinken?"
Tessa schudde haar hoofd. "Nee bedankt."
"Nou okee." Ramon kwam terug met een cola."Wel okee, vertel eens." Zei Ramon.
Tessa hapte naar adem. Ze deed haar mond open. Ramon kwam snel op haar af en kuste haar. Tessa ging erin mee. Heel even maar ze duwde hem weg. "Ramon?! Waarom?!"
"Waarom? Tessa weet je hoeveel spijt ik heb in het verleden. Ik was dom, jong en blind. Ik had je nooit mogen laten gaan. Ik hou van je, Tessa!? Ik ben dol op je. Ik denk zelfs...dat. Dat je bij me hoort!!
"Ramon..."
"Nee luister, er is niemand die van jou houd als ik. Ik weet het van David maar laat ze praten. Ik ben er voor je."
"Ramon ben jij de Geest?!"
Ramon stond stil en vroeg zich af of ze dat echt vroeg.
"De Geest?"
"Ja de Fucking Geest!"
"Ik weet echt niet waar je het over hebt...." Ramon keek verward.
Hij was het ook niet. Ze voelde dat. Hij was het niet.
"En Tessa voel je dit ook voor mij?"
Tessa krapte achter haar hoofd. "Ehmm.... eh.. wel.. Ik weet het niet!"
Ze rende weg. Heel snel weg en pakte haar fiets. Ze moest minder met Ramon praten voorlopig. "Tessa!!!!" Het was Ramon weer.
Tessa fietste harder weg.

Verliefd op de leraarWhere stories live. Discover now