28. Alles moet goed komen.

770 25 1
                                    

Het was een mooie dag en het was bijna vakantie. Tessa had grote plannen voor de vakantie. Dat van Kacey zat haar nog bij. Ze vond het echt niet leuk endat zou ze Kacey vertellen. Ja, Tessa ging alles goed zetten. Vandaag ging ze weer naar yoga. Ze kwam binnen en zag David alleen. Ze durfte niet. Ze was een beetje bang. Na alles wat was gebeurd was het vervreemd tussen hun. "Ehm... David... we moeten praten."
"Het is meneer Hauwert nu hoor." Zei hij ineens hij keek haar aan.
Tessa stond stil. Ze keek hem vreemd aan. "Dan niet!" Riep ze hard en liep het lokaal uit. "Tessa! Tessa! Je hebt nu les!"
"Donder op idioot!"
Ze hoorde gelach. Een hele bekende lach.
Mevrouw Goedkoop keek Tessa lelijk aan.
"Wat is er met jou aan de hand?"
Tessa draaide zich om en huilde. Mevrouw Goedkoop schrok hard. "Oh meisje toch wat is er?" "Het is..... ik heb het zo moeilijk en hij deed zo bot tegen mij." "Agggh..." zei mevrouw Goedkoper. Kom droog je tranen af en we gaan naar de les okee?" Tessa twijfelde maar knikte.
Gelijk geloofde ze niet meer dat alles goed kwam en alles volgens plan ging. Misschien moest ze meer yoga gaan doen. De vorige keer luchtte het veel op.

Ze zat weer in de klas. Ze was heel stil vandaag en lachtte niet. David deed alsof het hem niks deed maar het deed hem wel degelijk iets. Hij voelde het zeker maar ging het niet zeggen. Hij ging gewoon door met de les. Tessa tekende en lette niet volledig op. James en Joelsio gooiden met propjes. Ook daar trok Tessa zich niks meer van aan.

In de pauze luisterde ze I hate everything about you van three days graze. Ze keek naar het plein waar ze elke dag zit en loopt. Ook wanneer ze afspraakjes heeft met David lopen ze samen vanuit dit plein. Prudence kwam naast haar zitten. "Hey wat was daarnet gebeurd? Iedereen heefr het erover dat je gilde en daarna gehuild hebt."
Wooow hoe weet iedereen dat ineens? Dat had ze niemand vertelt.
"Tja... je was weg en toen zei David dat je gegild had."
"Ja alles gaat fout terwijl ik het allemaal goed wilde doen."
"Je kan niet altijd krijgen wat je hebben wilt." Tessa dacht er goed over na. Dat gold ook heel sterk voor David. Ze moest het eens duidelijk maken. Ze kreeg een sms.

Het zijn die bekende schuine letters weer.

Hai Tessa

Lang niet gesproken hè. Ik geef je nog een kans. Als jij nog met David gaat praten laat ik alles online komen. Je weet dat ik bewijs heb. Ik denk niet dat de directeur,je moeder, je vader en de rest het leuk vind om jou te zien in een schandaal in de krant.
Maar doe je het niet dan gebeurt er ook niks en zal ik niks doen.
Fijn om dat gezegd te hebben.

-De Geest

"Wie is dat?" Tamara stond achter haar. Ze sprong meteen. "Ehmm.." ze aarzelde. Tamara keek haar aan vol verbazing. Prudence ook. "Okee.. ik vertrouw jullie. Dit is "De Geest." Hij of zij noemt zichzelf zo en ik weet ook niet waarom. Maar de Geest stuurt me dreigementen en weet dat ik met David iets heb. Ik word gek van angst!"
Tamara en Prudence keken haar aan alsof ze water zagen branden. "Woow.." dat gaat wel echt te ver. En toch is het zo. De geest doet dit altijd en wist bijvoorbeeld ook dat ik in Parijs was terwijl ik het alleen aan jullie heb vertelt. "Maar.... heb je vreemde dingen verder gezien."
Tessa dacht lang na. "Ehmm... de laatste tijd zie ik Will heel vaak in mijn straat en soms met Heather.
Tamara huiverde en sprong ook op. "Will en Heather natuurlijk! Die willen stoken in je leven!"
Tessa keek op. "Ja dat kan!"
"Maar we hebben het nooit zo openbaar over hem gehad. Dan moeten ze wel heel erg stiekem zijn om dat te doen." Zei Prudence nadenkend.
"Wel... Will kan alles voor geld. Ik denk dat de geest Will en Heather samen is. Heather het brein en Will doet het werk."
"Ja, dat lijkt mij ook trouwens." zei Tessa prompt.
"Hun zijn de eerste verdachten. Ga naar de politie Tess."
"Ja doe dat!" Riep Prudence.

Tessa ging ook naar de politie. Ze had het ook haar vader gezegd en haar moeder. Haar moeder nam het zwaar op. Haar vader geloofde niet dat er echt iemand in staat was Tessa zo veel mogelijk fysiek en mentaal kapot te maken. De politie kon niks doen omdat ze zo jong is. Pffftt 17 is net voor 18 wat een verschil zeg. Tessa was zo moe na dat dat ze meteen naar de yoga klas ging. Ramon was er ook weer vandaag. Ze kan tegenwoordig heel goed met hem praten. Hij doet best normaal. Dat vond ze vreemd. Iedereen doet vreemd en is verdachte. Iedereen die haar kende. Ze was op haar hoede. De Geest kon overal zijn.

Ze liep weer door het bos. Weer dat gelach van de vorige keer en vandaag op school toen ze huilde. Is het de Geest? Dat zal vast wel. Ze rende keihard weg. Het waaide ineens. Tessa wou gauw naar huis. Praten met David moest ze uitstellen. Dat kwam later wel. Als die er is.

Verliefd op de leraarWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu