CAPITOL BONUS - O rază de lumină

24.3K 1.5K 305
                                    

- Felix nu!

Cele două pahare s-au lovit de gresie cu o bufnitură şi s-au făcut mici ţăndărele împrăştiindu-se până la picioarele femeii. Băiatul şi-a dus două degete la gură privind amuzat scena şi luând-o la fugă prin bucătărie.

- Vrei lingurit? a strigat Anastasia în urma lui cu mâinile în şold.

Lingura de lemn era singurul lucru de care băiatul se ascundea ca de întuneric. Abia împlinise trei ani şi era un mic spiriduş sprinten şi zburdalnic.

- Tatăl tău o să plătească pentru asta, şi-a spus ca pentru sine, începând să adune cu grijă cioburile de pe jos, cu o mătură.

Era obosită, era abia luni dimineaţa şi trebuia să plece şi la serviciu. Richard nu îşi terminase de făcut toaleta şi probabil acum stătea la oglinda din baie admirându-şi frizura bine pusă la punct.

- Haide Felix, trebuie să te încalţ.

- Nu! a ţipat copilul lingând o bucată de ciocolată care acum i se întindea pe faţă.

- Ba da!

- Nu! Mami nu!

Anastasia a expirat nemulţumită de atitudinea fiului ei neascultător şi a scos din sertarul cu ustensile prea bine temuta lingură de lemn.

- Încălţarea, acum.

Felix îşi privea mama cu înverşunare şi punând boticul s-a dus ca un soldat până la uşa de la intrare. Încercând să se pună în fund ca să se încalţe, şi-a lipit mânuţele murdare de podea şi a avut grijă să o picteze cum trebuie de ciocolată. Copilul şi-a băgat piciorul stâng în papucul drept şi invers şi se uita ca un căţel plouat.

- Fel... Nici nu avea rost să se mai chinuie. Vino să ne spălăm pe mâini.

Băiatul i-a întins mânuţa murdară şi zâmbindu-i mamei lui şi-a dezvelit dinţii murdari de ciocolată. Anastasia n-a putut să nu se abţină să nu izbucnească în râs.

- Eşti un dulce mic, ştii tu asta?

Băiatul a dat afirmativ din cap şi şi-a lipit palmele de faţa mamei sale punând un pupic apăsat pe buzele ei.

- Ai să stai acolo toată dimineaţa?! a urlat ea de jos după ce şi-a spălat fiul pe mâini şi a avut grijă să îl încalţe cum trebuie.

- Iubito, ţipi de te aud vecinii.

- Nu avem vecini, a spus ea încruntându-se.

- Întocmai.

- Pentru cine te tot faci aşa de frumos Edinson? Ai vreo amantă pe la serviciu?

Richard cobora scările cu prudenţă legându-şi nodul de la cravată arătând ca nou, cu părul pieptănat într-o parte şi proaspăt bărbierit.

- Da, e cea mai tare soţie din lume, a glumit el.

- Îl duci tu pe Felix la grădi azi? Aleida mă bate la cap că trebuie s-o ajut cu nişte furnizori la florărie.

- Sigur iubito. I-a pus un sărut pe buze şi şi-a terminat de legat nodul la cravată.

Felix şi-a întins mâinile fericit spre tatăl său când acesta a vrut să îl ia în braţe şi a renunţat la orice altă activitate concentrându-se pe a-şi îmbrăţişa fericit tăticul.

- Tati! a spus el mieros, mângâindu-i faţa şi drăgălindu-l. Se alinta singur ca un răsfăţat mic ce era şi îşi iubea părintele ca nimeni altul.

Între abis şi paradisWhere stories live. Discover now