Hoofdstuk 1

19.4K 442 40
                                    

Ik breng nog snel een laagje lipgloss aan op mijn lippen en kijk dan tevreden in de spiegel. Klaar!

Ik loop naar beneden. 'Wat zie jij er mooi uit.' Nick bekijkt me van top tot teen. Ik draai een rondje in mijn jurk en Nick begint te lachen.

'Nu ben je net echt een zwanenprinses.' Ik grinnik. 'Je weet dat ik het haat als je me zo noemt.' Nick haalt zijn schouders op. 'Had je maar geen zwaan van je achternaam moeten heten.'

Ik draai me hoofdschuddend om en pak de fles spa uit de koelkast. Nick noemt me wel vaker zwanenprinses als ik de 'prinses' uithang volgens hem, slaat nergens op maar als hij er gelukkig van wordt.

De deurbel gaat en gelijk spring ik op. Dat moet Tessa zijn! Ik open de deur en Tessa staat met haar leren jasje boven haar hoofd glimlachen voor de deur. Waterdruppels vallen op het jasje, maar zij blijft droog.

'Hey, heb je alles? Mijn vader wacht ons op in de auto.' 'Ja, ik trek alleen nog eventjes mijn jas aan.' Ik trek mijn normale jas over mijn jurk heen aan en volg Tessa naar de auto.

'Hey Fleur, heb je er een beetje zin in?' Vraagt de vader van Tessa die de auto start. Ik knik enthousiast. 'Ja enorm veel!'

----

Ik speur de dansvloer af. 'En zie je hem al ergens?' Vraagt Tessa. Teleurgesteld schud ik mijn hoofd. 'Ach hij komt vast zo wel, laten we anders eerst wat gaan drinken?'

Tessa ziet altijd het positieve van dingen in wat super fijn is... alleen op dit moment wil ik gewoon daan zien. We lopen naar de bar en bestellen allebei een cola.

Dan zie ik hem, hij loop de discotheek binnen. Zijn haar heeft hij in model gedaan met gel. Hij heeft een wit blousje aan en een spijkerbroek. Dammm wat ziet hij er sexy uit.

'Zie je Daan?' Vraag Tessa die mijn blik volgt. Ik knik en blijf de richting opkijken waar Daan met zijn vrienden staat te praten. Ze volgt mijn blik en ziet hem ook staan. 'O my god wat ziet hij er lekker uit.' Ik grinnik even om de mooie woordkeuze van Tessa.

Ik gooi het laatste beetje drinken uit mijn glas in een keer achterover en adem even een keer diep in en uit. 'Ik ga er voor, tot zo.' Tessa geeft een knikje en ik loop richting Daan.

'Hey Fleur' Daan glimlacht naar me en zijn witte tanden worden zichtbaar.

'Is Nick er ook?' Ik zucht geïrriteerd, waarom vraagt hij nou naar Nick?!? 'Nick zit niet bij ons op school, dan mag hij schoolfeesten toch niet in.' Daan haalt zijn schouders op.

'Het is avond, dan werken mijn hersens wat minder.' Ik grinnik. 'Werken ze overdag wel dan?' 'Hey niet zo brutaal jij...' Ik schud lachend mijn hoofd.

'Wil je wat te drinken?' Daan wijst naar de bar en ik knik. We lopen naar de bar en Daan besteld een cola. 'Wat wil jij' fluistert hij wat me kippenvel bezorgd. 'Zelfde' zeg ik zachtjes. 'Twee cola.' Zegt Daan de vrouw achter de bar.

Terwijl zij ons drinken in schenkt pak ik snel mijn telefoon en whatsapp Tessa.

Fleur : Missie geslaagd! <3

The story of us.Where stories live. Discover now