Epiloog

8.9K 381 78
                                    

Ik sluit de laatsten doos met spulletjes en kijk tevreden rond. Ik heb dit nog best snel en netjes gedaan.

De deurbel gaat en ik loop gelijk naar beneden. 'Hi love.' Rein omhelst me en kust mijn lippen kort en loopt daarna door naar binnen.

'Wat kan ik voor je naar de auto dragen?' Vraagt hij en bekijk de woonkamer waar geen enkele doos in te zien is. 'De laatste 3 liggen nog boven, de rest hebben Nick en mijn vader vanmorgen al gedaan.'

Rein knikt en verdwijnt naar boven. Ik neem de woonkamer nog een keer goed in me op. De woonkamer waar ik zoveel jaren van mijn jeugd in heb doorgebracht.

Rein komt naar beneden gelopen en zet de laatste 3 dozen in zijn auto waarna hij terug naar binnen komt.

'Willen jullie nog iets drinken voor jullie gaan?' Vraagt mijn moeder die de waterkoker al aanzet. 'Een bakje koffie zou lekker zijn.' Glimlacht Rein naar haar en gaat op de bank zitten.

Ik ga naast hem zitten en pak zijn hand vast. Zijn hand is zacht en hij knijpt even kort in mijn hand. 'Ben je zenuwachtig?' Vraag hij. Ik glimlach naar hem. 'Wel een beetje, maar met jou, voelen dit soort dingen oké.' Rein begint ook te glimlachen en kust mijn voorhoofd zachtjes waarna hij zijn telefoon pakt en op whatsapp gaat.

Mijn moeder zet drinken voor ons neer en we drinken het op terwijl we wat praten.

'Zullen wij gaan? Het is nog 1 uur rijden.' Zegt Rein en hij staat op. 'Ja is goed.'

Mijn moeder zegt ons gedag en geeft mij een extra langen knuffel. 'Pas je goed op jezelf?' Ik rol mijn ogen. 'Ja mam.' Ik sluit de deur achter mij en kijk nog één keer naar het huis waarna ik de auto in stap.

Rein start de auto en begint met rijden. 'Heb je er zin in?' 'Ja zeker, vind het toch nog best spannend.' Rein haalt even zijn blik van de weg om mij een aandoenlijke glimlach te geven en legt een hand op mijn bovenbeen. Ik leg mijn hand op die van hem en hij rijd rustig de snelweg op.

Onderweg zetten we de muziek lekker hard en zingen mee op verschillend nummers. Rein heeft een prachtige stem wat ik altijd al gevonden heb. Het is fijn om naar te luisteren als hij een verhaal verteld maar als hij zingt klinkt het nog beter.

'We zijn er.' Rein parkeert de auto en zet hem uit. Ik stap uit en bekijk het huis. Het is mooi. Rein opent de deur en draait zich om naar mij.

'Klaar voor?' Ik knik en begin te lachen. 'Maak nou open ik ben benieuwd.'

Hij duwt de deur open en ik kijk naar binnen. Ik loop de gang in en kijk om me heen.

Het is groot, niet heel groot naar wel voor 2 personen. De muren zijn wit en de keuken is zwart. Er zijn grote ramen wat de ruimte groter laat lijken en de meubels staan strak bij de rest van het interieur.

'Wat vindt je er van?' Vraagt Rein die zijn sleutels op het aanrecht legt.

'Mooi, hoe is het boven?'

'Ik laat het je zien.' Rein tilt me op en ik slaak een gilletje wat hem laat lachen. Hij gooit mij over zijn schouder en loop snel de trap op. Ik begin heel hard te lachen. Rein moet automatisch ook lachen en als hij me neerzet glimmen zijn ogen en siert een hele grote glimlach zijn gezicht.

'Kom.' Hij pakt me hand en laat elke kamer zien. De slaapkamer heeft een groot raam. Er staat een brede kledingkast in en het bed staat midden van de kamer. Voor de rest zijn er 2 kamers die nog leeg zijn en de badkamer.

'Ik breng je laatste 2 dozen naar boven.' Zegt Rein en hij loopt weg. Ik ga op het bed zitten en kijk om me heen.

'Terug.' Rein zet de dozen in de kamer bij de rest van de dozen die nog uitgezocht moeten worden. 'Zullen we ergens wat gaan eten, heb echt geen zin om te koken en we moeten over ander half uur al weer weg.'

Ik stem in en we gaan naar een pizza restaurant in de stad. Utrecht is groot, groter dan Eindhoven na dat we in een klein pizza tentje wat hebben gegeten gaan we naar een feest van een vriend van Rein, de avond gaat snel en voor ik het door heb lig ik al weer thuis in bed.

Ik bekijk Rein terwijl hij slaapt. Zijn lippen zijn een klein stukje uit elkaar, zijn ogen zijn gesloten en hij heeft een glimlach op zijn gezicht. Met mijn vingertoppen ga ik over zijn huid en sluit ook mijn ogen.

Toen ik het eerste berichtje kreeg van Rein en je mij zou vertellen dat ik een relatie met die persoon zou krijgen en met hem samen zou gaan wonen op mijn 20'ste had ik je voor gek verklaard. Nu ben ik dol blij dat het gebeurd is.

Want ik kan me niet meer voorstellen hoe het zonder hem zou zijn, en dat wil ik ook niet eens.

Nou... Dit was het dan. Bedankt voor alle Comments altijd, bedankt voor alle stemmen en bedankt voor het lezen zichzelf al. Dit is officieel het einde van 'the story of us.' Ik ga me nu focussen om. 'Bad vs good.' & 'the boy who loved a girl.' Er zal vanaf morgen elke week 2 keer een hoofdstuk opkomen van elk boek. Hopelijk lezen jullie die ook,  degene die  de hoofdrol  heeft gewonnen zal dat vanzelf lezen.

The story of us.Where stories live. Discover now