Hoofdstuk 62

7.1K 293 16
                                    

Ik ga naast Rein op bed zitten en kijk naar hem. Hij slaapt nog steeds.

Als ik het heel lief vraag zou ik Rein dan zover krijgen met mij mee te gaan shoppen in Amsterdam? Normaal houd hij niet zo van kleding shoppen maar door de stad lopen vindt hij dan wel weer heerlijk dus hopelijk vindt hij Amsterdam een beetje een leuke plek.

Met mijn vingertoppen strijk ik over Rein zijn wang. Hij begint te glimlachen en opent zijn ogen. 'Hej.' Hij leunt omhoog en drukt een kus op mijn lippen waarna hij weer terug gaat liggen en het dekbed weer helemaal over zich heen trekt.

'Hoelaat is het?' Vraagt hij nog een beetje hees en slaperig. 'Ongeveer 12 uur.' Hij sluit zijn ogen weer en kreunt. 'Ik voel me nog zooo moe.' Zeurt hij. Ik begin te lachen.

'Dat komt gewoon omdat je lui bent.' Plaag ik hem en hij krijgt een grijns op zijn gezicht. 'Pas op je woorden jongedame.'

'Ga je vandaag mee naar Amsterdam.' Vraag ik lief en trek een pruillipje. 'Nouuuu.' Zegt Rein plagend en ik weet dat ik hem toch al overgehaald heb door de manier waarop hij het zegt.

'Pleaseeee.' Zeg ik en ga tegen hem aan liggen en sla mijn armen om hem heen wat een beetje lastig gaat doordat hij op het matras ligt. 'Overtuigd.' Zegt hij en we lachen samen.

'Ik ga douchen' deel ik mee en Rein pakt mijn pols zachtjes vast. 'Blijf nog heel even praten met mij, alsjeblieft?'

'Is goed.' Ik ga weer liggen en kruip tegen hem aan, hij slaat gelijk zijn armen om me heen en ik druk een kus op zijn neus. 'Daan appte me laatst.' Begint Rein.

Mijn ogen worden groot. 'Waarover.' 'Dat hij de strijdpijl wou begraven, mooi niet.' Ik glimlach naar hem. 'Het klinkt misschien hard maar ik ben blij dat je het niet goedgemaakt hebt.' 'Ik ook' zucht Rein.

'Soms moet je dingen van het verleden gewoon de dingen van het verleden laten en doorgaan met de toekomst.'

'Wat zijn je plannen dan voor de toekomst?' Rein glimlacht 'rijk worden ofzo?' Ik begin te lachen. 'Interessant.'

'Heb je eigelijk honger? Ik heb al gegeten.' Rein haalt zijn schouder op. 'Valt wel mee ik eet wel wat als ik omgekleed ben.' Hij staat op en loopt naar zijn tas waar hij kledingstukken uit haalt. 'Zal ik een wit shirt met een spijkerbroek aan?' Vraagt hij en haalt een hand door zijn haar.

'Ja.' Zeg ik gelijk, het is zo'n simpelen combinatie maar het staat hem zo goed.

'Ik ga douchen.' Deel ik mee en loop naar de badkamer.

Ik ben vrij snel klaar en kleed me aan waarna ik mijn slaapkamer weer in loop. 'Gaan?' Rein knikt. 'Is goed.' Ik pak nog snel een tas waar ik wat spulletjes in doe. 'Mogen mijn portemonnee en telefoon misschien bij jou in de tas?' Ik houd mijn tas open als teken dat het mag en hij laat ze er in vallen.

We lopen naar beneden en ik pak nog snel mijn sleutels en smeer 2 boterhammen voor Rein. Nick zit nog steeds aan de keukentafel met zijn lege bord van zich afgeschoven, grijzend naar me te kijken vanachter zijn telefoon.

Ik rol mijn ogen. 'Get a life.' Zeg ik waarna ik de deur achter me dicht laat vallen en met Rein richting het station loop.

The story of us.Where stories live. Discover now