Capitolul 14: Prea mult timp

5K 323 30
                                    

Angela așeză ultimele tacâmuri pe masă și așteptă sosirea lui James și Alice. Potrivi scaunele în jurul mesei imense de șase persoane și se asigură de ultimele retușuri. Aranjă la perfecție tacâmurile deja așezate ca la carte, se asigură că oala cu supă de pui din mijlocul mesei este caldă și că se afla la aceași distanță față de fiecare.

În cele din urmă, rămasă fără ocupație, se așeză pe scaunul ei din capul mesei și așteptă plictisită venirea celor doi. În timp ce privea țintă în farfuria de un alb imaculat din fața ei mintea i-o luase la goană spre trecut. Se gândi la primele noțiuni pe care le aflase despre vampiri atunci când devenise unul. Știa perfect fiecare moment, fiecare gest, fiecare detaliu al încăperii în care se afla de parcă totul se întâmplase cu doar o zi în urmă.

- Din ce îmi voi lua necesarul de energie? întrebase ea vrâjitoare.

Deşi ştia că vampirii consumă sânge auzise mai multe zvonuri legate de vampirii care mănâncă mâncare obijnuită, mâncare de "oameni", iar acest lucru ridica întrebări. Katherine își făcuse până în acel moment de lucru prin încăperea ei unică. Aranjase câteva ingrediente într-o ordine foarte ciudată și se pregătea să le pună pe toate într-un singur bol. Mâna ei perfectă se oprise în aer în drumul ei spre primul borcan cu un lichid foarte colorat pe care Angela îl vedea de un verde măsliniu. Vrăjitoarea rămase astfel pentru câteva secunde ca mai apoi să își continue activitatea.

- Sângele este vital pentru un vampir, te menține în mișcare și cu mintea limpede.

Katherine vărsă din conținutul borcanului în bolul negru din fața ei.

- Voi putea consuma și altceva?

De această dată vrăjitoarea nu se mai opri din activitate sa. Învârtea cu o lingură de lemn conținutul bolului în timp ce adăuga treptat alte ingrediente.

- Sângele trebuie să fie principalul tău aliment. Poți mânca orice poftești atâta timp cât ai consumat și alimentul tău principal.

Angela ridică o sprânceană. Niciodată nu știuse că vampirii pot mânca și altceva înafară de sânge. Crezuse că acele zvonuri erau minciuni.

- Mă va afecta cu ceva?

- Bineînțeles că nu.

- De ce?

Vrăjitoarea se opri și o privi pentru câteva secunde. Fața ei perfectă şi fără nici o imperfecţiune o privea cu plictiseală dar și cu puțină iritare.

- Sufletul tău este încătușat în cușca trupului. Îți poți satisface orice moft trupesc atâta timp cât îi oferi ceea ce este vital.

Angela oftă și se aruncă atunci pe pat. Niciodată nu crezuse că îi va fi atât de greu să se acomodeze cu o viață de vampir. I se părea enorm de greu supravieţuirea iar gândul că va bea sânge o dezgusta.

- Iar apoi m-am dus acolo unde m-ai găsit.

O voce nouă și foarte cunoscută o trezi din amintirea veche de șaisprăzece ani. Se ridică de pe scaunul pe care stătuse și porni cu pași vioi spre ușa din spate. Pe drumul care ieșea din pădure se vedeau James și Alice venind într-un pas nu prea vioi care o deranja. Angela le ieși în cale și luă ghiozdanul de pe umerii copilei cu un zâmbet nu prea fericit.

- James, de ce ai lăsat-o să care ghiozdanul ăsta greu? se repezi ea la James oripilată de lipsa lui de cavalerie.

- Nu este greu, sări în apărarea lui Alice. Am doar câteva chestii acolo.

- Nu conta nici dacă era gol. Nu trebuia să te lase să îl cari.

Lângă Alice James își rostogolii ochii peste cap. Privirea veșnic ageră a Angelei îl văzu și făcu un "o" mut de uimire. James, total luat prin surprindere se oprii locului iar la fel făcu şi Angela.

Întâlnire cu duşmanul(Intrând în lumea vârcolacilor, Volumul II)Where stories live. Discover now