Capitolul 56: Vampir sau Varcolac?

3.5K 268 80
                                    

În timp ce în dormitorul Aliciei domnea o liniște mormântală de jos de la parter se auzi un răget de vârcolac. Alice tresări speriată gândindu-se că vârcolacii din pădure dăduseră năvală în casă. Prima dată se gândi la o luptă aprigă între părinții ei și cei câteva zeci de vârcolaci veniți să o ucidă pe ea și pe Christopher. După ce se gândi mai bine la tot ceea ce auzise își dăduse seama că era imposibil ca vârcolacii din pădure să vină și să îi atace familia atâta timp cât ei erau în casă. Dacă își doriseră într-adevăr să îi captureze în propria locuință ar fi făcut-o până ca ea și Chris să se trezească. Se gândi că cel mai probabil jos se întâmplase o măsurare între puteri sau cineva îl enervase suficient de tare pe tatăl ei încât să îl facă să ragă astfel. Se liniști gândindu-se la părinții ei care o protejaseră și la vorbele tatălui ei. Avea să o protejeze acum când o regăsiseră. Îi plăcea să știe că avea două familii, două perechi de părinții în care putea avea încredere și care o protejau.

Până în prezent Alice nu se gândise prea mult la subiectul legat de părinții ei adevărați. Tot ceea ce reușise să facă fusese să își pună întrebări și să încerce să își găsească singură răspunsuri. Știa că fusese lăsată în fața ușii lui James și Angela dar nu știuse niciodată de ce sau de către cine. Mereu crezuse că fuseseră vremuri foarte grele și făcuse parte dintr-o familie numeroasă care nu o mai putea creștea, nu se gândise niciodată la mai mult decât la nevoia, obligația de a fi abandonată. Acum când știa adevărul, sau ceea mai mare parte din el nu putea să nu își pună zeci de întrebări. Tatăl ei îi spuse că vrăjitoarea Katherine o transformase în om din vârcolac dar nimeni nu îi spuse care fusese motivul. De asemenea nimeni nu îi spuse cum ajunse ea să fie dusă într-un cu totul alt loc față de cel în care se născuse și la o distanță destul de mare față de familia ei adevărată. Tatăl ei nu îi spuse de ce părinții ei adoptivi susținuseră mereu că ea va fi un vampir, niciodată nu îi prezentaseră și cealaltă tabără, cea a vârcolacilor. Avea zeci de întrebări pe care simțea nevoia să și le satisfacă printre care și cea mai grea întrebare: ce se va întâmpla cu ea de acum în colo? Va merge cu părinții ei naturali și va locuii într-o haită sau va rămâne în casa unde crescuse până în prezent. Știa că dacă va alege o tabără, o casă, un cămin își va alege și ființa supranaturală care va rămâne pentru restul vieții. Îl iubea pe Christopher iar acum știa din surse sigure că și el o iubea enorm de mult. Știa că tatăl ei nu o mințise despre acel răget al vârcolacilor iar de asemenea știa că îi era imposibil să aleagă ce creatură supranaturală să fie. Trăise până în prezent cu credința că va fi un vampir și va trăi veșnic alături de părinții ei dar acum nu era momentul să își ia zborul? Nu era momentul să exploreze și să învețe despre cealaltă tabără acum când încă mai avea ocazia? Îi era foarte teamă că, după ce va alege tabăra din care va face parte pentru tot restul zilelor ei, va pierde pe cineva. Îi era teamă că dacă va alege să fie încă o dată un vârcolac și să se bucure de pădure așa cum o făcea Chris, își va pierde părinții adoptivi. Îi era de asemenea teamă că dacă va alege să devină un vampir nu doar că îi va pierde pe părinții naturali pentru a doua oară dar îi va și frânge inima iubitului ei.

În urmă cu ceva timp, cu câteva ore, ea discutase cu Chris despre posibilitatea de a devenii un vârcolac. Un viitor alături de el suna foarte frumos și de dulce dar asta era ceea ce își dorea? Să întoarcă spatele persoanelor care până în această zi erau familia ei, cei care o protejaseră în fața pericolului și care o iubiseră necondiționat? Asta era ceea ce ea își dorea să facă? Să îi părăsească la prima ocazie și să le arate că într-adevăr în contra a tot ceea ce fusese învățată și obișnuită ea avea să se întoarcă la ceea ce fusese cândva. Asta era ceea ce avea ea de gând să facă?

Sau își dorea să aleagă cealaltă tabără, cea a părinților ei adoptivi în care putea fi un vampir și putea trăii veșnic? Dacă făcea acest lucru nu doar că le dovedea părinților ei adoptivi că reușiseră să îi modeleze comportamentul și alegerea dar le și dovedea că o îndoctrinaseră. Ea la bază fusese un vârcolac iar cu această alegere ajungea să le întoarcă spatele întreg neamului din care făcuse cândva parte. Asta era ceea ce își dorea? Să le arate părinților ei naturali că indiferent care fusese cauza pentru care ea nu rămase alături de familia lor se întâmplase din cauza lor? Să îi tragă la răspundere deși nu știa aproape nimic din toată povestea și să îi facă să sufere încă pe cât suferiseră? Dacă alegea vampirii nu doar că îi forțau pe ei să îi întoarcă definitiv spatele și să o ucidă la prima ocazie în care o vedeau în fața lor dar și întorcea spatele și dădea cu piciorul a tot ceea ce putea să aibă loc între ea și Christopher. Brunetul pe care îl iubise de atâta amar de vreme și cu care ajunse să împartă patul de două ori la rând ținea la ea și știa că orice acțiune a ei, orice alegere avea să îl afecteze și pe el. Tatăl ei îi spuse foarte clar cât de mult o iubește și îi explicase dându-se exemplu și pe el că un vârcolac iubește din toată inima iar Christopher nu se dădea în lături de la nimic pentru a o proteja. Dacă ea avea să îl părăsească și să devină vampir nu doar că și-ar fi rănit părinții naturali dar l-ar fi distrus complet pe Christopher. Băiatul pe care ea ajunse să îl numească iubit în cel mai scurt timp avea să moară și avea să sufere până în ultima secundă în care avea să trăiască pe acest pământ. Avea să îl facă nu doar să plângă după ea cu lacrimi amare ci și cu lacrimi de sânge, avea să îl distrugă încetul cu încetul în fiecare zi a ei petrecută sub semnul celor care beau sânge. Asta era ceea ce își dorea? Să îl ucidă în cel mai dureros mod posibil pe băiatul care ajunse să îi câștige atât de mult inima încât s-ar fi ucis pentru el? El se întoarse pentru ea împotriva haitei lui și o protejase de șeful haitei. Se luptase pentru ea împotriva a atâtor vârcolaci, o salvase deși știa că putea fi ucis și ucise pentru ca ea să fie în siguranță. El mărturisise de față cu toată lumea cum ucise nu doar doctorul care îndrăznise să încerce să o violeze dar se ocupase și de cei trei vagabonzi. O urmărise tot timpul iar până în prezent ajunse să o salveze de trei ori fără evenimentele petrecute în living din urmă cu câteva momente. Se chinuise pe el însuși sărutând și petrecându-și timpul cu o persoană la care nu ținea deloc doar ca să se asigure că avea să poată fi cu ea. Se sacrificase știind că îi făcea rău doar ca să poată să petreacă timp cu ea știind că dragostea lui era împărtășită.

Întâlnire cu duşmanul(Intrând în lumea vârcolacilor, Volumul II)Where stories live. Discover now