Capitolul 49: Tratamentul

3K 262 72
                                    

În living se așternu o liniște mormântală. Jennifer intrase de îndată în devensivă iar Justin în ofensivă. Vampirul mai tânăr nu stătu pe gânduri să aștepte nici măcar o schițare de atac din partea vârcolacului cu miros înțepător. Își trase genunchi sub el și se propulsă de pe canapea direct spre vârcolacul ce era cu mult mai mare ca și el. Mâinile sale erau întinse în față iar colții îi fuseseră scoși la iveală pentru un atac surpriză și mai infricoșător. Dinții săi puteau sfâșia carnea, nu doar să se înfigă în venele corpului și puteau provoca răni serioase. Justin  sărise acolo unde știa că era nevoie de o singură lovitură ca să învingă. Sărise la gâtul suculent și gros în care își dorea să își înfigă colții. Puterea lui de vampir era mare și era sigur pe trupul lui. Știa că nu avea nevoie neaparată de o mușcătură. Putea doar să îi frângă gâtul și să îl lase lat ca mai apoi să se înfrupte din el. Auzise de la prietenii săi din nord că nu exista sânge mai gustos și mai apetisant decât cel de vârcolac, nici o grupă sangvină nu dădea atâta putere și energie ca și cel al unui om-lup.

Ceea ce urmase după ce se propulsase din canapea se întâmplase rapid, atât de rapid încât până și unuia ca el obișnuit cu viteza i se păruse prea rapid. Vârcolacul îl văzuse și îl prinse de gât, cu o singură mână reuși să îl trântească de podea și să se urce pe el. Genunchiul puternic îi apăsa toracele și îl făcuse să simtă că nu mai poate respira. În zadar încercase Justin să scape și se folosi de toată puterea lui de vampir, vârcolacul era de neclintit de pe el. Când auzi mârâitul ce îi părăsise gâtul își dăduse seama că făcuse o greșeală mare și atacase pe cineva foarte puternic, un alpha fioros și invincibil. Văzuse colții ascuțiti care îi puteau rupe cu ușurință bucăți mari de carne sau chiar membre întregi și oase cu totul din articulații. Ochii înspământători îl priveau fără întrerupere în timp ce deveniseră tot mai galbeni și mai terifianți. Erau treansformați și știa că dacă bărbatul de pe el se va transforma acolo îi va fi sfârșitul.

Ca să arate că nu se lase intimidat mârâi și el la vârcolac. Spre deosebire de bărbatul ce îi dădea aer cu porția mârâitul lui părea ca un șcheunat de pisică, el sâsâise mai mult pe note mai înalte asemenea unei pisici, vârcolacul mârâise gros și gutural asemeni unui câine de pază. 

- Nu este nevoie să vă măsurați puterile, băieți, se auzi vocea vrăjitoarei. Nu suntem aici ca să ne luptăm.

Justin putea să jure că o auzise ridicându-se de pe fotoliul ei confortabil. Era mult prea captat în încercările sale de a se elibera decât să o urmărească cum se apropie de ei. O pală de vânt ușoară pătrunse pe ușa încă deschisă a casei iar un nou miros îi ajunse la nări. Un nou vârcolac era în casă. Auzi pași apropiindu-se de ei. După tonalitate și felul în care scotea sunetele mai josase își dăduse seama că nu vrăjitoarea venise spre ei. Văzu o mână aproape scheletică atingând umărul vârcolacului de deasupra sa. 

- Calmează-te, nu am venit să ne luptăm.

Vocea, oricât de slăbită era ea și oricât de necunoscută i se părea avu un impact ireproșabil asupra vârcolacului. Trăsăturile i se calmaseră de îndată iar dinții de lup ascuțiți ca niște cuțite se retrăseseră în tecile lor. Ochii de culoarea chihlimbarului deveniseră negrii dar nu îl slăbiseră deloc. Era la fel de furios și îl privea la fel de urât dar nu așa cum o făcuse când fusese transformat. Îl văzu cum se ridică de pe pieptul lui iar el simți cum poate să respire din nou. Se ridică în șezut iar privirea lui căzu asupra mâinii drepte ale căror gheare erau scoase și gata de atac. Le văzu cum se retrag iar în fața lui apăru o mână de om, mâna transformată a bărbatului cu care se luptase. 

- Benjamin, el este Justin, se auzi vocea calmă a vrăjitoarei.

Distinse relaxarea și încântarea din vocea vrăjitoarei și presupuse că ei se cunoșteau și erau destul de apropiați. Nedorind să pună paie pe foc sau să supere femeia care îl readuse la viață prinse mâna vârcolacului și îi permise să îl ajute să se ridice. 

Întâlnire cu duşmanul(Intrând în lumea vârcolacilor, Volumul II)Dove le storie prendono vita. Scoprilo ora