Capitolul 2.

19.5K 753 41
                                    

  „Cand iubim, intotdeauna ne straduim sa devenim mai buni. Cand ne straduim sa devenim mai buni decat suntem, totul in jurul nostru devine mai bun." 

_

_


Dimineata m-am trezit greu. Soarele ce indica inceputul veri aparusera si la geamul meu facandu-ma sa ma trezesc din cel mai bun vis din viata mea. M-am ridicat din pat vazand ca sunt imbracata in aceeas rochie de aseara. Sa speram ca totul a fost doar un vis, îmi spun știind ca este doar o iluzie creată de mine. M-am indreptat spre dulap in cautarea unui simplu tricou negru si o pereche de pantaloni scurti albi si am intrat la dus. Am dat drumul apei lasand-o sa curga pe mine, acoperindu-mi fiecare particica a corpului. Am inceput sa ma gandesc la ceea ce se intamplase ieri si mi-am dat seama ca Lucian ala sau  Luca sau cum l-o chema este doar un nesimtit. Am lăsat gândurile deoparte dorind să îmi limpezesc mintea. Dupa dus am iesit din cabina urmând ca mai apoi să mă îmbrac. Am mers la masuta de machiaje unde mi-am uscat  parul indreptand-ul apoi aplicand  un ruj rosu peste buzele mele carnoase, rimel si putin creion pentru corectarea sprancenelor . Mi-am luat telefonul in mana si am pornint spre bucatarie. Acolo statea tata la masa mâna lui stânga ținând strâns cană de cafea probabil gândul lui fiind plecat pe alte meleaguri.  E ciudat sa stiu ca pana acum de obicei cerealele mele erau deja facute.

-Neata tata.  Îi arunc un zâmbet larg, pupand-ul pe obraz.

-Neata draga, cum ai dormit aseara? Ma intreaba tata in timp ce ma indreptam spre raftul unde tineam cerealele.

-Binisor. Sunt directă  din cauza dureri de gat. M-am indreptat spre frigider scotand laptele. Puteam să jur ca aveam un sentiment ciudat ce se tot abătea asupra mea, dar am ignorat acest aspect.

-Scumpo... Fata lui devine îngândurată. Ti-ar placea sa ai o mama? Ma intreaba  dintr-o data simțind cum culoarea feței mele se schimba. Simt cum  laptele imi cade din mana involuntar  rezultatul fiind unul ingrozitor, acesta imprastiindu-se pe gresia viu colorată.

-Imi pare rau. Răspund scurt  urcand la mine in camera, grabita lasand-ul pe tata sa curete mizeria provocata de mâinile mele neîndemânatice.

 Am trantit usa in urma mea sunetul provocat de aceasta mi-a transmis un impuls. Patul meu era rece, dar o data cu lacrimile care imi curgeau suvoaie a deveni umed.Nu pot sa cred ca tata m-a intrebat una ca asta. Cum o poate uita pe mama? Cum poti uita o persoana care a fost o parte din tine? Cum poti?Gândurile mele se răstoarnă provocându-mi o migrenă. Il inteleg ca au trecut 18 ani de atunci, dar... Stiu sunt egoista dar nu il pot pierde pe tata pentru unul ca Luke. Poate doar îmi e frica sau poate sunt doar paranoica, dar nu sunt pregatita cu adevarat pentru toate astea. Stiu si stiam ca va veni o zi cand voi avea din nou o mama, insa  nu sunt inca pregatita de toate astea. Nu momentan, nu acum.

Plangeam si ma gandeam.  Corpul meu fragil s-a ridicat din pat ducandu-se direct la geam, ochii mri privind cu atentie lumea, vietatile si lucrurile neinsemnate. Eram atentă la orice detaliu, mișcare, deoarece totul se poate schimba doar intr-o secundă. Cred ca am uitat ce e cel mai  important lucru in viata. Trebuie sa o fac pentru a doua oara, sa imi opresc sentimentele pentru a-i lasa pe alti sa fie fericiti. Nu conteaza cu ce esti imbracat sau unde dormi seara, conteaza sufletul si caracterul, iar Amanda si tata sunt fericiti. Pe ea nu o intereseaza casa sau bani tatalui meu, caci atunci cand l-a cunoscut nu stia ca el detine fabrica  de imobiliare la care ea lucra ca secretara. Inca imi aduc aminte cum s-au cunoscut acum un an. De atunci vorbesc mereu, dar ieri a fost pentru prima data cand a adus-o acasa.

Tata a fost  nevoit sa lucreze alaturi de restul muncitorilor cot la cot cu ei din cauza unor probleme medicale. Amanda era noua pe atunci si pot spune ca era si mai rea. A fost trimisa de seful ei, acela fiind tata, dar pe atunci ea nu il cunostea , sa patruleze fabrica in lipsa unui angajat. Tata ca un adevărat neîndemânatic a gresit ceva, iar aceasta l-a amenintat ca va vorbi cu directorul firmei si il va da afara daca mai gresete. Acesta a provocat-o pe Amanda  sa il sune, iar ea si-a scos telefonul apelandu-l. Dupa cateva secunde de asteptare tata a scos telefonul din buzunar raspunzandu-i, aceasta ramanand socata. Nu , nu a dat-o afara daca la asta va gandeati, ba chiar dupa cateva saptamani a promovat-o. Cât despre idila lor de dragoste, tata s-a dat de gol prin unele gesturi. Devenea tot mai interesat de aspectul lui fizic, pleca de acasă mai devreme și de multe ori buzele lui erau puțin rozali, ceea ce însemna clar ca a cunoscut pe cineva.

Indragostita de fratele meu vitreg.Where stories live. Discover now