019|De dood van Sirius Black

318 11 4
                                    

(Paar maanden later)

Wat is het toch stil, iedereen zit zijn examens te maken voor zijn S.L.I.J.M.B.A.L.L.E.N. ik vind het niet zo lastig maar ik heb dan ook veel geoefend en dagenlang ik ze bibliotheek rondgehangen om te leren. Dus zo moeilijk is het voor mij niet.
Omber zit helemaal voorin de lokaal op haar hoge stoel, lachend kijkt ze heen en weer als onze blikken elkaar kruisen kijkt ze me met een gemene grijns aan.
Ja ze mocht me eerst maar toen ze De Strijders Van Perkamentus ontdekte, ontdekte ze ook dat ik daar bij zat en vanaf dat moment haatte ze me. Het kan me niet zo veel schelen. Ik haat haar ook dus ja.

Ineens horen we geluid iedereen draait zich om, Omber staat op en loopt naar de deur. Als ze het open doet vliegen Fred en George naar binnen ze gooien vuurwerk en een draak die achter Omber aangaat, ik lig in een deuk van het lachen omdat die vrouw op hakken aan het rennen is wat totaal niet samen gaat. Ineens horen we BOEM iedereen haast zich naar buiten en het bleken de regels te zijn die naar beneden zijn gevallen en nu in duizend stukjes liggen, maar goed ook. We rennen naar buiten de Tweeling steekt weer wat vuurwerk af het is zo leuk om te zien.

Ineens val ik op de grond Ginny rent naar me toe en knielt bij me neer,
ik zie Harry verder op ook liggen met Hermione geknield bij hem. Toen werd het zwart. Ik zie Sirius Black de peetvader van Harry ik heb hem laatst ontmoet en hij is erg aardig, ze zitten in een kamer waar allemaal bollen om heen staan dit heb ik ergens eerder gezien? Sirius wordt mishandelt door Voldermort en het beeld vervaagt. Ik zie Ginny naar me kijken meteen spring ik op en ren naar Harry. Sirius zeggen we tegelijk even keken we elkaar verbaasd aan maar daarna rennen we naar de brug. Je hebt het ook gezien hè vraagt Harry aan mij. Ik knik. Hermione, Ron, Ginny, Neville en Luna komen ons achterna. Jongens jullie hebben al genoeg voor mij gedaan maar dit kan ik zelf wel zegt Harry. Wanneer begrijp je het nou eens! Je kunt dit niet alleen schreeuwt Hermione boos. Iedereen begint door elkaar te praten en ik voel allemaal gevoelens door mijn lichaam stromen hier wordt ik echt gek van.
STOP schreeuw ik harder dan ik wou. Jullie gaan mee oké?  Maar hoe? We vliegen natuurlijk antwoordt Luna terug. En zo vliegen we op terzielers (voor degene die niet weten wat dat zijn: soort beesten die je alleen kunt zien als je iemand hebt zien sterven voor je ogen) ik heb ze nog nooit gezien aangezien ik nooit iemand heb zien sterven ik weet pas kort dat deze beesten bestaan en geloof me het is heel eng om ergens op te vliegen waarvan je het niet kan zien.

We zijn aangekomen op het Ministerie Van Toverkunsten en we rennen naar een kamer waar allemaal glazen bollen staan. Harry hier staat je naam op zegt Neville. We lopen naar de bol toe en er staat inderdaad Harry Potter op. Dan verschijnen ineens Dooddoeners het zijn Bellatrix Lestrange en Lucius Malfoy de vader van Draco (Lil_Kleine_love  Marit je man!)
Ze praten maar ik hoor het niet mijn aandacht wordt getrokken door een bol waar Stacy Wright op staat net toen ik hem wou pakken verschijnt er een Dooddoener voor me, wat wou je gaan doen liefje? Veel te veel antwoordt ik zoetjes terug en ik roep Paralites! De spreuk die de dooddoener op me af vuurde stopt Petrificus Totalus. En de dooddoener ligt op de grond. Snel ga ik achter Harry aan we lopen door een deur en vallen bijna op de grond Hermione kan nog net op tijd Aresto Momentum zeggen. Ik hoor stemmen zegt Harry hij loopt naar het portaal, er zijn hier geen stemmen antwoordt Hermione,  ik hoor ze ook zeg ik, ik ook zegt Luna en we lopen er allemaal heen ineens wordt het zwart.

Als ik weer om me heen kijk staan er allemaal 5 Dooddoeners die mijn vrienden vast hebben. Harry en ik zijn nog over en nu staat Lucius tegenover ons. dan zie ik licht stralen en staan, Remus Lupin, Tonks, Dwaaloog, Romeo Wolkenveldt en Sirius voor ons het het gevecht begint. Ik schuil achter een steen vanwege de stralen die overal om me heen vliegen. Ineens hoor ik Bellatrix Avada Kedavra schreeuwen en ze raakt Sirius Black volop de borst.
Nee Sirius! gil ik. Hij verdwijnt door het portaal Harry wil hem achterna maar professor Lupin houdt hem tegen. Bellatrix loopt kakelend van het lachen weg en schreeuwt Ik heb Sirius Black vermoordt ik heb Sirius Black vermoordt! Harry ontsnapt uit de greep van Remus en rent achter Bellatrix aan. De rest van de dooddoeners verdwijnen.

Als ik even later de kamer weer uitloop ligt Harry op de grond. Ik gil het uit en val dan ook op de grond, ik zie alles wat Voldermort tegen Harry zegt en als ik even later rechtop ga zitten staat hij voor Harry. Je bent zwak Harry Potter en binnenkort verlies je alles. Daarna vestigt hij zijn blik op mij zijn rode  ogen worden groter, de Minister Van Toverkunsten komt net uit te Haard die groene vuur geeft uitstappen en ziet Voldermort verdwijnen. Hij is echt terug zegt hij bijna fluisterend. Dat was het laatste wat ik hoorde want ik stortte weer neer op de grond en alles wordt zwart voor mijn ogen...

Fijne 2016 allemaal! Happy New Year!

Can't Trust YouWhere stories live. Discover now