XXI

16K 737 4
                                    

A doua zi.

Perspectiva Scarllet.

Aseara am ajuns acasa foarte tarziu si nu am facut decat sa imi iau pijamalele si sa ma duc sa dorm in alta camera. Nu aveam de gand sa il mai las pe Ethan sa profite de mine. Pana la urma era doar o afacere nenorocita. Imi voi concentra mentalitatea gasirii unui job si nu pe prostia asta de casnicie.
Ethan a venit dupa mine ca sa ma ia in camera "noastra" dar l-am refuzat hotarata. E ora 9 dimineata.
Acum nu fac decat sa imi dau ochii peste cap si sa dau la o parete mana ce imi inlantuie mijlocul.
-Ce caiti in patul asta? Intreb ofticata?
-Ce e? Nu imi mai place sa dorm singur. Spune Ethan somnoros, ciufulit, si cu glas ragusit ridicand doar un pic capul spre mine apoi il pune la loc pe pernamoale si se intoarce pe burta bagand mainile sub perna. Era imbracat doar intr-o pereche de pantaloni de pijama, lasand la vedere spatele gol.
Ma ridic din pat si ma duc in camera in care dormeam serile trecute pentru a-mi lua haine de schimb. Intru in baie si imi fac rutina zilnica. Parul dupa ce il usuc, il prind intr-o coada voluminoasa si plina de onduleuri naturale, ma imbrac intr-un maiou albastru si o fustita vaporoasa neagra, imi iau niste sandale joase negre si gata. Machiajul nu a fost unul sofisticat. Tus, rimel si ruj de culoarea pieli.
Cand ies din baie si ma indrept spre pat pentru a-mi lua geanta, Ethan statea sprijinit de tocul usii.
-Unde mergi? Ma intreaba.
-Ai uitat ca ti-am zis ieri ca ma duc la mama si la tata? Nu mai e nevoie sa ma duc la spital pentru ca pe tata l-au externat azi.
-Merg cu tine!
-Nu! Spun hotarata.
-Ba da.
-Ba nu si punct! Spun serioasa si il vad cum din doi pasi e langa mine.
-Am zis ca merg sa iti cunosc parintii si asta voi face. Nu am nevoie de aprobarea ta. Imi spune el nervos. Acum...ma duc sa imi fac un dus si sa ma schimb, iar tu ma vei astepta aici ca o fetita cuminte. Ia loc!
-Nu vreau! Nu imi spui tu mie ce sa fac! Ma rastesc la el dar degeaba pentru ca in doua secunde sunt aruncata in pat si cu un Ethan furios si excitat peste mine.
-Ori ma astepti si nu iti fac nimic, ori va trebui sa sifonam un pic hainele astea! Spune si imi mangaie coapsa stanga.
-O sa te astept! Spun inghitind in sec nedorind sa se intample altceva decat mi-am propus sa fac azi.
-Foarte bine! spune el vesel ca si cumnimic nu s-a intamplat si se da de pe mine dar nu inainte de a ma saruta apasat.
Intra in baie si sta acolo 10 minute dupa care iese doar cu un prosop in jurul taliei. Eu nu fac decat sa astept cuminte pe marginea patului. Ma simt ca un copil mic ce asteapta dupa parinti. E enervant. Isi ia niste haine din dulap si porneste iar spre baie. Sta acolo aproximativ 5 minute dupa care iese. Era deja ora 10 jumatate. Isi alesese o pereche de blugi negri si o camasa alba ale carei maneci au fost suflecate pana la cot. Isi lasase primi doi nasturi descheiati.
Arata bine arogantul.
-Esti gata "pomposimea ta"? Il intreb enervata la culme?
-Da, "printesa toaca nervi"! Imi spune acesta, iar eu nu fac decat sa ma incrunt si sa ma stramb la el.
Urcam in masina lui deoarece se pare ca ii ranesc orgoliul daca urc eu la volan, iar soferul lui l-am exclus din prima.
Jumatate de drum a fost relativ linistita dupa care in vad ca opreste in fata unor magazine si a unei florari.
-De ce ai oprit aici? Il intreb nedumerita.
-Doar nu credeai ca o sa merg cu mana goala acasa la tine, nu? Asteapta aici. Imi spune, iar eu nu fac decat sa ma conformez si sa profit de lipsa lui pentru a vorbi cu mama la telefon.
-Hei mama, vezi ca vin in vizita!
-Bine draga mea, te asteptam.
-Mama...nu vin singura...
-Oooo....Nu e nici-o problema! Cine vine???
-Ethan John Mote.
-Sotul tau? Si ce va spune tatal tau cand il va vedea? Scarllet ce ii vei spune? Incepe mama sa se agite dar parca ceva fals e in vocea ei insa nu dau importanta.
-Stai linistita mama. Totul e in regula. Nu ai de ce sa iti faci griji. Ii spun eu incercand s-o calmez.
-Bine Scarllet, fie cum spui tu! Spune mama invinsa.
-Pa mama! Ii spun si inchid apelul bagand telefonul in geanta. Observ ca vine "mosul cu muschi", inca imi mai place sa rad de el.
-De ce razi? Ma intreaba curios.
-Tocmai am vorbit cu mama la telefon si i-am spus ca venim.
-Asa, si? Care e faza amuzanta?
-Tu! Ii spun si incep sa rad si mai tare. Observ nedumerirea lui care se transforma treptat in furie si decid sa "il luminez".
Mama nu stie cum arati de fapt. Are impresia ca esti un "mos".
-Ha ha ha... Foarte amuzant.
-Mai taca-ti fleanca, mosule! Ii spun si ii scot limba. Ce-s cu astea? Il intreb dupa ce observ ca pusese ceva in spate.
-Ti-am zis ca nu merg cu mana goala. Spune el si porneste masina. Prefer sa nu aflu ce a luat si intorc capul pe geam pentru a vedea orice altceva in afara de el. Vad din intamplare cum o mica vietate vrea sa treaca strada dar se pare ca nu stie sa se fereasca de masini. Oh nu....o sa calcam bietul animalut. Cand vreau sa tip la Ethan sa opreasca, o frana brusca se aude, iar eu mai ca fac cunostinta cu parbrizul. Ma intorc spre el.
-Am vazut animalutul, stai linistita. Imi spune el pe un ton impersonal. Nu ca ar fi folosit alt ton pana acum. Ma dau jos din masina si pornesc spre bietul animalut speriat care acum se ascundea dupa un stalp. Era un catel frumusel foc.
-Hei frumosule! Haide vino! Nu iti fac rau!
-Da... cu mine clar nu vorbesti asa! Spune ofticat Ethan. Coborase si el din masina pentru a vedea mica pufosenie. Catelul vine fricos spre mine si acum pot sa observ ca este murdar si nu are nici zgarda. Deci era abandonat. Il iau in maini ma uit la el de aproape. Era portocaliu spre roscat cu un guler alb in jurul gatului, urechi mari, si blana deasa si scurta. Era un baietel. Se vede ca ii e foame.
-Putem sa il pastram? Te rog, te rog, te rog!!! Ma milogesc de Ethan ca un copil. Daca pana acum avea mainile in san si se uita nervos la mine acum nu face decat sa ramana cu gura cascata de uimire probabil din cauza rugamintilor mele.
-Bine..fie. Si asta numai pentru ca imi place! spune si imi ia catelul din maini jucandu-se cu el.
-Da-mi-l!! Eu l-am gasit! Ma plang precum un copil, iar el nu face decat sa rada de mine si sa il ridice mai sus pentru ca eu sa nu ajung la el. Catelul incepe sa latre fericit si sa scoata limbuta. Eu sar sa il prind mai ceva ca un arc. Ma dau batuta si ma supar. Era clar ca e mult mai inalt ca mine. Ma intorc cu spatele la el si imi pun mainile in san.

Căsătorie Înșelătoare Where stories live. Discover now