XXV

15.2K 779 4
                                    

Parintii lui locuiau cu bunicii lui Ethan, sora si fratele lui avand fiecare apartamentul sau. Se pare ca vor veni si ei la cina. Parintii lui ajunsesera ieri acasa si auzisera de presupusa logodna.
Ajungem in fata casei impunatoare si frumos decorata cu o curte imensa. Casa se afla intr-un cartier la fel de renumit ca cel in care este actuala mea casa. Paznicii deschid portile si ne lasa in interior.
Luasem pe drum un buchet de flori si o sticla de vin.
Il iau pe Ethan de mana pentru a pastra aparentele. El ciocane la usa care este deschisa de o femeie de vreo 40 si ceva de ani.
-Ethan, dragule! Spune si il ia in brate sarutandu-i ambii obraji.
-Hei mama! Spune Ethan pe un ton familiar.
-Si ea este logodnica ta?
-Da doamna, eu sunt Scarllet Carter. Spun folosind numele meu de dinaintea casatoriei. Parintii lui nu stiu de nunta fulger.
-Eu sunt Jane More, mama lui Ethan dar imi poti spune doar Jane. Spune femeia amabila.
Dar ce fac? Va tin in usa. Haideti intrati, intrati! Si se da la o parte pentru a trece noi.
-Acestea sunt pentru dumneavoastra! Spun si ii inmanez buchetul de trandafiri rosii.
-Ooo.. Dar nu trebuia. Spune si ma ia in brate sarutandu-mi obrajii.
Inaintam in sufragerie si acolo gasim o intreaga familie razand si bucurandu-se de momentele petrecute in familie. Toti se opresc din ceea ce fac si se uita spre noi.
Un domn de varsta a doua ce cred ca era tatal lui Ethan vine spre noi.
-Tu trebuie sa fi Scarllet, nu?
-Da, eu sunt! Spun si afisez un zambet.
-Eu sunt Michel, tatal lui Ethan! Incantat de cunostinta. Spune si imi intinde mana. Fac cunostinta si cu Bella si logodnicul ei Sam, cu Mark si viitoarea lui sotie, Ella dar si cu bunicii acestora. Ethan ma stange de mana semn ca e incordat. Ii e frica sa n-o dau in bara. Ethan este copia tanara a tatalui sau un pic mai dezvoltata, a mostenit decat ochii de la mama sa pe cand, Bella e copia fidela a mamei ei in timp ce Mark i-a mostenit pe amandoi. Ethan e mult mai solidca Mark. Sunt total diferiti unul de celalalt atat fizic cat si in comportament. Mark pare mai linistit pe cand Ethan e taifunul in persoana. Cred ca seamana cu tatal lui care la prima vedere te sperie doar prin postura sa impunatoare. A sosit timpul cinei si ne-am asezat cu totii la masa, tatal lui Ethan statea in capul mesei, la fel ca si bunicul sau, in celalalt capat. Ethan statea in partea dreapta a tatalui sau, eu langa el, iar langa mine statea Bella si Sam. Pe partea cealalta statea mama lui Ethan, fratele acestuia impreuna cu logodnica si bunica lui. Cina a fost una linistita pana sa fiu luata la intrebari de mama sa.
-Si Scarllet, unde v-ati cunoscut?
-La o sedinta de afaceri unde eu impresariam firma tatalui meu. Spun scurt. La sedinta pe dracu, noi n-am vazut intr-un club si eu nu l-am vrut pe fiul tau si nici nu il vreau! Imi spun in minte.
-Si de cat timp sunteti impreuna?
-De o jumatate de an. Spun eu impasibila. Auzind astea, mama lui ii trage o privire scurta sotului ei care la randul sau se uita la ea.
-Si cred ca il cunosti bine pe fiul meu, nu?
-Eu asa cred... Spun cu un zambet pe buze.
-Atunci la ce este alergic?
Cand aud asta scotocesc prin minte cautand cuvintele lui Ethan despre alergia lui. Gata... Stiu!
-Ethan este alergic la lamaie!
-Se pare ca stii cate ceva despre fiul meu. Dar il iubesti? Spune si eu nu fac decat sa ma uit la Ethan care zambea spre mine si imi stangea mana pe sub masa.
-Bineinteles ca il iubesc! Ar fi sub demnitatea mea de femeie sa stau cu un barbat doar pentru banii lui. Ethan e cel mai bun lucru care mi s-a intamplat pana acum si a aparut exact la momentul potrivit cand eu credeam ca nu mai exista speranta. Spun stiind ca ultima parte era cu totul adevarata.
Mama si tatal sau raman surprinsi pe cand bunicul sau nu face decat sa ma laude.
-Vezi? Ti-am spus eu ca pe langa frumoasa si desteapta, mai este si corecta. Fi-tu a luat ceva bun si e prost daca lasa sa ii scape o asa comoara de fata.
-Aici ai dreptate tata! Completeaza tatal lui Ethan zambind. Cand ati stabilit data nuntii?
Vreau sa spun ca nu stim inca insa sunt intrerupta de Ethan. Din cate am observat, e tare rece si nervos cu familia lui si nu imi pot da seama daca ceva s-a intamplat intre el si familia lui in ultimul timp sau daca asa e din totdeauna.

Perspectiva Ethan.
-Nunta se va face peste 2 saptamani! Spun hotarat. Daca voi imi ruinati viata, atunci sa ma aleg si eu cu ceva. Completez ultima fraza in gandul meu.
-Bravo nepoate! Asa te vreau! Spune bunicul vesel.
-Asa de repede? Ati luat decizia asta amandoi sau? Intreaba mama surprinsa.
-Pentru ca asa vreau eu si nu pentru ca am hotarat amandoi. Acum daca ma scuzati, vreau sa vorbesc ceva cu tata. Tata?
-Imediat fiule! Spune si se ridica de la masa. Mama se uita la mine cu tristete, iar Scarllet curioasa.
Plec spre biroul lui urmat de el.
Intram si inchidem usa, eu asezandu-ma pe unul din scaunele din fata biroului si tata in spate.
-E chiar mai frumoasa si mai desteapta decat credeam. Se vede ca nu iti vrea banii. A fost o alegere buna! Spune tata imreunandu-si palmele si sprijinindu-si coatele de birou.
-Da, de parca am avut de ales. Dar stii ce imi convine din toata treaba asta? Imi convine ca nu e o curva ca Muriel. Stiu ca voiai sa ma casatoresti cu ea.
-Initial asa am vrut, dar m-am razgandit in ultimul moment. Ce este cu toata graba asta cu nunta?
-Ce rost avea sa o lungim atat cu nunta? Oricum nu ne iubim. O facem odata si gata.
-In privinta iubirii, trebuie sa te contrazic. Am vazut cum o priveai pe furis. Iti place si ti-a cazut cu tronc.
- Nu e adevarat! Daca ar fi ceva ce nu-mi place e faptul ce e o scorpie. E incapatanata si face numai ce vrea ea.
-Nu e o scorpie! E o femeie adevarata care stie ce vrea si ce nu si asta te face pe tine sa nu te simti in largul tau. Nu poti sa o controlezi. Esti la fel de posesiv ca mine si comportamentul ei e o adevarata provocare pentru tine.

Căsătorie Înșelătoare Место, где живут истории. Откройте их для себя