XXXVII

13K 680 4
                                    

Perspectiva Scarllet.
Am sosit ieri seara cu bunica. I-am spus de un contract pe mai multi ani pe care urma sa il semnez in seara asta. Primeam dublu fata de cat castigam eu. Ne cazasem la un hotel din cealalta parte a orasului fata de unde locuiau cei apropiati mie. Sarah m-a rugat sa merg la petrecerea organizata in onoarea ultimei sale zi de burlacita. I-am spus ca am de semnat un contract.
Sunt in fata oglinzii de 10 minute. Trebuie sa arat profesional, impecabil. Fusta creion, neagra, sacou de aceasi culoare si o camasa rosie.Alesesem o pereche de pantofi cu toc tot negri. Parul il prinsesem intr-un coc elegant. Folosisem un ruj rosu, tus si rimel.
Intalnirea cu domnul Wilson era peste 5 minute, iar eu eram deja in fata restaurantului ales ca loc de intalnire. Intru in local si intreb ospatarul de sosirea domnului. Il zaresc intr-un final. Parea un barbat la vreo 35 de ani. Cat mine de inalt si un pic plinut. Se vede ca ii fug ochii pe trupul meu si probabil crede ca i s-a facut vreo gluma sau ceva de genul asta.
-Buna seara! Spune el sarutandu-mi mana incercand sa para provocator si sexi. Doar sa para.. Era dezgustator.
-Buna seara domnule! Spun profesional.
-Tu trebuie sa fii Amalia Broun,nu?
-Da, eu sunt.
-As jura ca mi se face o farsa. Spune el razand.
-De ce?? Intreb eu in timp ce iau loc la indemnul sau.
-Pentru ca nu am mai intalnit un avocat atat de tanar si frumos.
-Multumesc! Spun eu un pic rusinata.
-In fine, sa revenim la subiect! Firma Sevrelmore, cea la care lucrez eu, are nevoie de un avocat, iar tu esti cea mai buna in acest domeniu. Care sunt conditiile tale?
-Sa imi fie dat un birou al meu, sa imi fie respectate drepturile, sa fiu tratata cum se cuvine si mai ales, sa fiu platita la timp.
-Asta se poate rezolva!
-Ah da... Era sa uit! Vreau sa imi inchiriati un apartament aproape de firma!
-Asta nu stiu daca se poate rezolva!
-Atunci nu voi accepta! Imi pare rau! Spun si dau sa ma ridic pentru a pleca.
-Stati, stati, stati! Sa dau un telefon! Un moment, va rog!
-Bine, dar grabiti-va! Spun plictisita!
Dupa cateva minute de vorbit la telefon, apare.
-Este rezolvat! Trebuie doar sa semnati! Spune inmanandu-mi actele!
Scot un pix si in timp ce semnez Wilson ma intreaba:
-Scuzati-mi indiscretia, dar de ce doriti un apartament atat de aproape?
-Pentru ca mai intai de toate, sunt mama! Spun ceea ce il uimeste pe Wilson.
-Puteam jura ca sunteti necasatorita! Spune uimit. Aceasta este adresa noului apartament. Spune dupa ce imi inmaneaza un biletel.
-Multumesc! Ne vedem luni! Spun si plec.
Nu vreau sa stau la palavre cu el. Maine trebuie sa imi cumpar o rochie pentru nunta Sarei.
Ajung acasa si ma bag direct in pat, adormind imediat.
...
Sunt trezita de alarma mea personala numita Evelin. Se pare ca s-a trezit imbufnata in aceasta dimineata. O iau in brate si observ ca trebuie sa ii schimb scutecul. Dupa ce i-l schimb, o las sa cutreiere camera. Inchiriasem un apartament hotelier. Bunica avea cealalta camera. O gasesc in bucatarie cu doua cani de cafea. Cea mica se tine scai dupa mine. O prind inainte sa cada si o ajut sa mearga. Parul meu prins un coc lejer, pantaloni mei scurti si tricoul sifonat o fac pe bunica sa rada. Imi vopsisem parul saten ceea ce ma facea sa arat chiar mai bine ca inainte.
-Cat e ceasul? O intreb somnoroasa pe bunica.
-Este ora 10. Spune dupa ce se uita la ceasul de la mana ei.
-Ce facem azi? O intreb plictisita in timp ce imi beau ultimul strop de cafea.
-Mergem la cumparaturi pentru nunta apoi la salon pentru machiat, coafat si manichiura.
-Va fi o zi lunga bunico! Spun lasand capul in jos de groaza doar gandindu-ma la ce ma asteapta.
Si asa a si fost! Plecasem la ora 12 de acasa. Am stat 3 ore pentru a alege rochiile, pantofii si cate un plic, o jumatate de ora pentru machiaj, doua ore pentru coafura si tot doua ore pentreu unghii.
Am ajuns acasa la 6 jumatate seara pentru ca am mai stat in trafic o ora. Celei mici ii lasasem o bona pana maine dimineata. Nu m-am dus la starea civila si nici la cununie. Sarah m-a sunat dar a inteles de ce nu pot veni pe zi. Am asigurat-o ca pe seara voi face tot posibilul sa vin.
Mi-am imbracat rochia de un albastru regal pana in pamant, mulata pe corp, cu un decloteu generos si crepeu pe partea stanga de jos pana la nivelul coapselor astfel incat, atunci cand paseam, lasam la vedere piciorul stang. Rochia nu avea maneci. Avea o brosa cu pietricele ce venea exact la baza dintre sani. Parul era prins intr-un coc sofisticat pentru care am injurat doua ore din cauza durerii si a mirosului puternic de fixativ pe care stilista mi-l pulveriza. Machiajul era unul nude, rimel, tus, gene false, rujul fiind un roz pal, aproape de culoarea pielii. Imi alesesem pana la urma sandale cu toc subtire, negre. Bunica avea o rochie mov lila, iar parul era prins intr-un coc elegant.
Pornim spre locatia indicata.
Dupa 20 de minute, ajungem si parchez masina aproape de local. -Esti pregatita? Ma intreaba bunica dupa ce coboram din masina.
-Cred ca da! Spun in timp ce urcam scarile.
Ii luasem un buchet mare de trandafiri Sarei. Ea era la usa impreuna cu Chris. Intampinau oaspetii. Arata minunat. Rochia ei de mireasa venea minunat pe ea. Parul prins intr-un coc de mireasa, voalul ii era pus bine. Era fericita. Cand ma vede, imi sare in brate.
- Scarllet!!! Ai ajuns!
-Da Sarah! Nu as fi ratat pentru nimic in lume nunta celei mai bune prietene.
-Scarllet! Spune Chris uimit. Aproape sa nu te recunosc! Imi pare bine ca ai venit!
-Stai linistita! Nu a venit! Imi spune Sarah ca sa ma linisteasca. -Vedeti ca or sa fie reporteri! Spune Chris ingrijorat. Fereste-te!
Petrecerea decurgea bine. Este ora zece si deja ma pot linistii stiind ca Ethan nu o sa apara. M-am ferit de reporteri tot timpul asta.
Am fost invitata la dans de cateva ori dar am refuzat. Parintii mei, din cate mi-a spus Sarah, sunt asezati in capatul celalalt al salii. Nu ma pot vedea.
-Nu vrei sa dansezi? Ma intreaba bunica.
-Nu, nu prea am chef! Spun plictisita.
-Stiu ca in sufletul tau il astepti sa vina... Spune bunica si nu pot sa ii dau replica pentru ca sunt tarata de Sarah si Chris pe ringul de dans unde acum era o melodie unde se dansa cum voiai.
-Hai sa dansam! Spune Sarah tarandu-ma in mijlocul ringului de dans.
Ma las purtata de vel si incep sa dansez cu ei. Sarah dispare din peisaj ducandu-se la DJ pentru a baga o melodie mai ridmata.
-Stai aici cu Chris! Vin imediat.
-Ok! e tot ce pot spune. Chris era langa mine si parea ca se distreaza de minune caci dansa de mama focului. Sarah spune ceva in microfon, o melodie cunoscuta rasuna mai apoi, Chris e inlemnit, nu inteleg ce se intampla si ma intorc, luvindu-ma de un piept tare. De odata privirea imi cade pe...

Căsătorie Înșelătoare Where stories live. Discover now