XXXIV

12.8K 695 3
                                    

Dar o discutie intre mama si tata ma face sa ma opresc si sa ascult. -Crezi ca am procedat corect sa o mintim? Intreaba mama.
-Asa era cel mai sigur pentru ea. Casatoria cu Ethan era singura ei scapare. Spune tata, ceea ce ma pune pe ganduri.
-Stii bine ca nu mi-a placut planul asta de la bun inceput! Tu sa faci pe bolnavul, eu pe deprimata, Ethan pe bosorogul, iar scumpa mea fetita sa aiba de suferit!
-Si ce ai fi preferat? Ai fi vrut sa o dam pe mainile excrocului ala de Alex?
-Pentru firma ta nenorocita, ti-ai vandut copilul. Singurul copil!
-Stii bine ca daca nu faceam ceva, ajungeam la sapa de lemn, iar in privinta casatoriei, e pe maini sigure. Il stiu pe Ethan de cand era un pusti. Alianta dintre mine si tatal lui s-a facut tot pe atunci.
Nu imi vine sa cred ceea ce aud. Propii mei parinti m-au vandut. Simt cum lumea mea dispare incet si sigur! Ma simt tradata!  De parinti, dar mai ales de....el. El care a reusit sa imi fure inima in cateva luni.  Dau sa ies dar mama mai spune ceva la fel de dureros.
-Si de ce a trebuit sa o amestecam si pe Sarah in povestea asta? E prietena ei.
-Tocmai de asta pentru ca e prietena ei. Numai ea o putea convinge sa iasa in club in seara aia.
Nu mai inteleg nimic! Totul se vede in ceata din cauza furiei ce imi strabate gandurile. Ies cu ochii in lacrimi din ascunzatoare, lasandu-i pe cei doi muti. Mama imi iese in intampinare, vrand sa ma ia in brate.
-Draga mea, ce surpriza placuta!
-Lipseste-ma de tot teatrul asta ieftin! Vreau sa imi spuneti tot adevarul! Acum!!!!!!
Tip nervoasa pe ei si pe propia soarta.
-Dar... E tot ce spune mama caci e intrerupta de tata!
-Ia loc! E timpul sa afli tot adevarul!
-Ai face bine sa imi spui doar adevarul! Nu minciuni! In ultimele trei luni jumatate traiesc o minciuna!
-Prea bine! Totul a inceput cand tu ai plecat la facultate. Mama ta si cu mine am investit intr-un proiect de succes care ne-a fost furat de Alex la scurt timp dupa ce te-ai despartit de el. Ramasesem ruinati. Toti banii disparusera. Nu ti-am spus ca sa nu te ingrijoram. Am luat bani de la Michel, tatal lui Ethan, doar pentru a tine firma la suprafata cativa ani! Dupa terminarea facultatii tale, inainte cu o luna, Alex a venit la noi cu propunerea de a te da pe tine in schimbul proiectului. Politia il urmarea si am putut face rost de dovezile necesare pentru a demonstra ca proiectul ne apartine.  Alex tot insista si nestiind ce sa mai fac, am apelat la Michel. El voia sa il insoare pe Ethan cu fata unuia din colaboratorii lui pe motiv ca umbla prea mult dupa femei si statea prea putin pe la firma. Asa am ajuns la concluzia ca cel mai bine ar fi sa va casatorim.
-Atunci ce este cu intalnirea din club si mascarada lui Ethan cu acea deghizare? Intreb socata de cele auzite si nedumerita.
-Totul a fost planificat. Imi spune tata.
-Cum adica?
-Alex te urmarea. Tatal lui Ethan i-a spus de casatorie si voia sa isi cunoasca viitoarea sotie! Sarah ne-a ajutat imediat cum a aflat ca esti in pericol. Te-a dus in club, de unde Ethan te-a vazut de aproape. Alex a aflat de casatorie si atunci ethan s-a prefacut a fi altcineva. Alex te-a lasat in pace pana la acea petrecere cand a auzit ca a fost tras pe sfoara. Am castigat procesul impotriva lui, el fiind acum la puscarie.
-Dar de ce te-ai prefacut bolnav?
-Daca iti spuneam de casatorie, acceptai?
-Nu. Dar pentru mine nu mai existati ca parinti. Sunteti atat de josnici! Spun si plec.
-Scarllet!!!  Striga mama cu inima sfasiata dar imi continui drumul pana la ieaire unde izbesc usa de perete atunci cand o deschid.
Ma duc direct acasa pentru a-mi face bagajele. Opresc la un bancomat de unde scot toti banii de pe el. Suficienti pentru un an de zile cat sa traiesc decent.
Perspectiva Ethan.

Ajung acasa, pe masa din sufragerie era un plic langa care era un bilet.
"Am plecat la ai mei! Ma intorc repede. Analizele sunt aici"
Desfac plicul si simt ca lesin cand vad ce scrie negru pe alb.. 
Scarllet ajunge si ea acasa nervoasa! Ma vede dar se duce glont spre dormitor! Ma duc dupa ea si o vad cum impacheteaza.
-Ce faci? O intreb uimit.
Nu imi raspunde dar se opreste din impachetat si se indreapta spre mine lipindu-mi o palma de toata frumusetea. Avea ochii inlacrimati si nu inteleg ce i-am mai facut acum.
-Cum ai putut sa faci una ca asta? -Ce sa fac? Intreb nedumerit.
-Sa pui la cale o astfel de marsavie alaturi de parintii mei.  Si astfel imi pica cerul in cap. Nu se putea termina totul aici. Nu acum!!!!!
Imi vede hartia ce o tin in mana.
-Ce cauta asta la tine? Se rasteste la mine in timp ce mi-o smulge din mana.
Se uita peste ea intamplator, iar ochii ei se fac mari. Se pare ca nu stia...
- O nu, nu nu nu nu nu!!!! Nu ai sa vezi asa ceva! Tipa la mine.
Nu vreau sa ma lege nimic de tine!!
-Ce vrei sa spui? O intreb eu nervos banuind ce are sa imi spuna!
-Voi face avort! Nu ai sa vezi nici-un copil de la mine! Nu va exista nici-un copil!
-Sa nu indraznesti!
-O ba da o voi face! Si cu astea fiind spuse inchide geamantanul si pleaca. Asta e ultima mea amintire cu ea.
Perspectiva autoarei.

Scarllet pleaca in timp ce Ethan ramane singur si pustiu atat in exterior cat si in interior.
Se pare ca viata ii daduse bucuria de care avea nevoie pentru a suferii acum.  Timpul trecea, iar Scarllet era de negasit. Plecase si luase cu ea copilul  nenascut  si care probabil ca nu se va naste niciodata dar mai ales ii luase inima... Noptile fara ea erau albe si pustii, iar zilele  seci si amare. Devenise o masina de lucru. Venea tarziu acasa doar pentru a dormi si manca. Nimic mai mult. Prefera sa petreaca timpul la birou ore intregi departe de casa. Dormitorul era neatins de alta femeie. Reputatia lui de fustangiu disparuse odata cu ea. Acum era un barbat dur, rece, aspru, distant. Rupsese orice tip de relatie cu parintii, socrii, cunostinte.  Singurul pe care il mai agrea era Chris.

Căsătorie Înșelătoare Where stories live. Discover now