38. 'Ayaz.'

2.9K 201 17
                                    

Multimedia : Ayaz

Nefes Alacahan.

"Al kızım."
Uzattığı ince belli çay bardağını elime aldım. Yıkık dökük bir ev ve iki yaşlı çift.
Ufak bir yudum aldım çayımdan ardından bana meraklı gözlerle bakan çifte döndüm.
"Ben Nefes Alacahan." dediğimde gülümsemeleri donan yaşlı çifte baktım.
"Size Babam Rahmi Beyin mektupları sayesinde ulaştım. Benim bir erkek kardeşim varmış, ikizim." elleri titremeye başlayan adam korkulu gözlerle bana döndü.
"O yıllar önce gitti." dediğinde kaşlarımı çattım.
"Herşeyi en ince ayrıntısına kadar anlatırmısınız.?"
Elindeki bardağı yavaşça masaya koydu.

Yutkundu yaşlı adam.

Yutkundu.

Yutkundu.

Kelimeler şişti boğazında.

Söylemek zorunda kaldı.

"Rahmi Beyin şoförüydüm. Eşinin doğum yaptığını öğrendiğimde yanına gidip tebrik ettim. Herşey o gün başladı belkide. Bana uzun süre baktı sonra dediki 'Sana bir emanet vereceğim. Ona iyi bak.' ertesi gün bir erkek bebek verdi bana onu büyütmemi istedi nedenini sorduğumda bana 'İkizi kız, kız olan benimle kalacak onu biraz büyütüp yurtdışına göndereceğim. Hayatta kalmaları için bu şart kız olana öldüğümde herşeyi anlatan mektuplar bırakacağım. Oğlum Murat kesinlikle bu erkek çocuğu bilmeyecek.' dedi bende aldım evimize getirdim pusetin içinde aylık düzenli olarak para yatırılacak kart Rahmi beyin numarası ve çocuğun isminin yazılı olduğu kağıt vardı. Yıllarca baktım oğlum yerine koydum çok asi bir çocuktu çok güçlü sert mesafeli. Gözleri Murat Alacahan'a benzerdi. Sonra 16 yaşına geldiğinde birden ortadan kayboldu sonra ne gördüm ne haber aldım." yaşlı adamın anlattıkları zihnimde dönmeye başladı.

16 yaşımda bende gönderilmiştim. Kutudan sadece kardeşin yazılı mektubu okumuştum, zaten tek yazılı şey bu evin adresiydi. Neden vermişti ki oğlunu?
Yaşaması için demiş. Sorular beynimi işgal ederken kendimi toparladım.
"Adı neydi?" dedim zorlukla.
İçi titredi adamın ve gülümsedi.
"Ayaz.." dedi
İsminin kudreti kanıma karışırken toparlandım.
"Peki odası varmı? Yani birden kaybolduğunu söylüyorsunuz eşyaları kalmıştır burda." dedim
Kadın ayağa kalktı bir oda gösterdi bir yatak ve bir valiz. Valizi açtığımda kıyafetleri okuduğu kitaplar vardı sonra bir mektup kutusu. Mektup kutusunu elime aldım.
"Bunu ben alıyorum." deyip evden ayrıldım arabama bindiğimde kutuyu açtım rasgele bir mektubu aldım elime.

Oğlum, Ayaz.

Bu sana yazdığım ilk mektubum. Sen şu anda yanımdasın ikizin Nefesin yanında huzurla uyuyorsun. Bunu yapmam gerekiyor oğlum seni tüm kötülüklerden uzaklaştırmam gerek düşmanımız Harzemşah Holdingin küçük veliahtı benim bir kararım sonucu öldü . Sen benim erkek evladımsın ve çok küçüksün kendini koruyamazsın Murat büyük kendini korur hatta anneni ve kızkardeşini.. Bir gün Nefes seni bulacak ama o gün ben ölmüş olacağım. Emin ol sana herzaman yazacağım oğlum gönderdiğim mektupları sakla çünkü bir gün Nefesin eline geçecek seni bulacak.

Baban Rahmi Alacahan.

Elimdeki kısa mektubu kutusuna koydum demek ki bizi korumak içinmiş. Harzemşahlar hala düşmanımız ama son üç yıldır bayağı sessizler. Babam onların oğlunu öldürtmüş! Ah baba. Elimdeki kutudan diğer mektupları çıkardım işe yarar birşeyler olmalı!

Oğlum,
Bugün 14 yaşına girdin. Yıllar önce Reşit Harzemşah bana 'Oğlunu yaşını doldurmadan katledeceğim.' demişti. Ama sen 14 yıl yaşadın. Bir kez daha kazandım. Seni uzaktan izlemek hernekadar içimi dağlasada buna mecburuz. Murat gitgide güçlendi artık yıkılmaz bir dağ oldu abin. Yıllar sonra geldiğinde o dağ seni sarıp sarmalayacak. Annen Nefese her baktığında seni hatırlıyor bu yüzden kızkardeşine oldukça mesafeli bende öyle. Ama Murat canından öte seviyor Nefesi. Gitiği gün çok üzülecek. Oğlum sevgin annenle benim kalbimde sadece güvende olduğun için bir nebze huzur buluyoruz. İstediğim sadece yaşıyor olman güvende olman.

TEK UMUT (+18)Where stories live. Discover now