~33~

9.8K 312 3
                                    

Christie

„Nebojte se." Usmíval se na mě právník. V prvotní chvíli jsem si pomyslela, že ten do konce soudu nevydrží. Vypadal, že je pomalu nad hrobem, ale postupem času v síni mi došlo, že je nejlepší právník, jakého jsem kdy měla čest poznat.
Jeho otázky byly trefné, účelné, doslova bodaly.

Poslouchala jsem výslech matky, koktala, zadrhávala se, dostával ji do úzkých. Totéž se opakovala u Lucase, kterého přizval soud z důvodu nařknutí Zaynem, že dítě není jeho, ale Lucase.

Matka, která byla donucena jít na odběr plodové vody ale i krve jako takové se hádala, že dítě je Zayna a nepochybně podplatil laboratoře, aby fakt vyvrátily.
Tady narazila přímo u soudce. Zaburácel hromovým hlasem, že jeho žena je vedoucí laboratoře, která tato vyšetření provádí a výsledky určitě nebudou zfalšovány. Soudce je měl na stole, již rozlepené a jen on věděl, v soudní síni, jak dopadly. Tedy... Věděly jsme to všichni, jen to muselo být řečeno nahlas.

Další přišel na řadu Zayn. Odpovídal na otázky, byl klidný a věděla jsem, že si soudce získal. Pak Lucas. Ten stejně jako matka tropil divadlo, byl napomenut a za pohrdání soudem jej čekala tučná pokuta. Jeho rodiče se v lavicích po sobě jen podívali, naprosto zoufale.
Triss, která plivala na mě i na něj a pak já. Samozřejmě, mezi námi byli i lidé z okolí domu a ti, co si pozvala matka v rámci „zajištění si vítězství".

„Můžeme?" Usmál se právník znovu a poodstoupil. Kladl dotazy, odpovídala jsem, třásla se a dívala se jen na Zayna.
Ta hrůza ze zjištění, že je tu plno novinářů mi moc nepřidávala, ale jeho hřejivý pohled, souhlasné přikyvování a úsměv, mi to pomáhalo zvládnout.

„Christie, pan Zayn Malik v návrhu píše, že jste byla týraná psychicky, ale i fyzicky, můžete to soudu prosím vysvětlit? Jak jste sama slyšela, on se nemohl vyjádřit, protože to neví."
„Neřekla jsem mu to."
„Pak je tedy nezbytně nutné, abyste teď řekla pravdu."
„Nebyla jsem chtěné dítě, nevím, kdo je můj otec a od chvíle, co jsem schopna si pamatovat mě ona týrala. Dávala mi najevo, že nejsem dost dobrá, neustále se ji něco nelíbilo. Vodila si domů muže, co ji platili za sex a několika z nich dovolila, aby ho měli i se mnou." Síni to zašumělo.

„Nikdy k tomu nedošlo, utíkala jsem ve chvílích, kdy si ona někoho přivedla, pryč z domu. Raději být dlouho někde venku, než doma a nevědět, jestli se nerozrazí dveře, které nešly zamknout a do nich nevejde ožralý, hnusný chlap, který po mně něco bude chtít. Po jednom takovém útěku, mě popálila žehličkou. Popáleniny nebyly tak hrozné, ale já se je rozhodla skrýt tetováním. První tetování jsem měla ve čtrnácti, i za to přišel trest, opět rozžhavená žehlička a další tetování... Kupodivu, za to mě nechala být, ale druhý den jsem se probudila a zjistila, že mám ostříhané vlasy a zničené věci, které pro mě měly nějakou hodnotu.
Nechala mě na pokoji, až když jsem začala chodit s ním." Ukázala jsem na Lucase. „Myslela jsem, že se bojí, aby něco nepoznal a nechtěl to nějak řešit. Nenapadlo mě, že s ním má poměr."

Zayn... Zaostřila jsem na něj a chtěla brečet. Setřel si slzy, vrtěl hlavou v nepochopení a soudce si vyžádal několik minut pauzu.

*****************************************************
Doufám, že vás maraton baví a odpustíte mi protahování tady... Ale, víte že to dělám ráda =D :o)
Uznávám, že maraton by mohl být i rychlejší, ale měla jsem předepsanou jen Famiglii, tak je to bohužel pomalé... :)

Děkuji za komentáře :o) ♥

Little SecretWhere stories live. Discover now