H35: Einde

162 22 9
                                    

Pa stak een pijl in brand, daarna volgden wij. 'Voor een vrouw die alles veranderde. Een dochter, een zus, een vrouw, een moeder...'. Hij pauzeerde even. 'Een vrouw die alles gaf om haar geliefden te beschermen, hoe groot de prijs dan ook. Iemand die het leven van iedereen verbeterde. Die draken en mensen deed samenleven... Een heldin, dat is de manier waarop we haar eeuwig zullen herinneren. Dat de poorten van Walhalla mogen open en haar verwelkomen, Krusha Draak'. Tranen rolden over zijn wangen en hij schoot de pijl af. Daarna volgde de rest van de familie waaronder ik. Alles was raak. Het vlot brandde af in de oceaan en het werd akelig stil. 'Ze gaf haar leven om dat van mij te redden' zei ik stil. 'Dat zal ik nooit vergeten...'. 'Niemand zal haar ooit vergeten' zei Ferderik en legde zijn hand op mijn schouder. Merodi stond naast hem en keek me bemoedigend aan. Merodi was nu een soort van geadopteerd kind van de familie. Sinds Quinto hem verstoten had en Ferderik ermee samen was, was het eigenlijk al zo goed als beslist. Hij legde zijn arm om Ferderik heen en trok hem bemoedigend tegen hem aan. 'Krusha zal voortleven in elk van ons' zei hij. 'Kom, we gaan naar binnen' zei ma en begeleidde ons weer naar binnen. Dit zou de geschiedenis ingaan als een zwarte dag voor de troep en de rest van de archipel. Een grootse Alpha was heengegaan. De eerste Alpha van onze troep nog wel. Iedereen was in grote rauw, maar het was haar tijd om te gaan. Ik wist dat ze nu gelukkig was, met de rest van haar familie. Personen die ik nooit gekend had maar die voor haar heel belangrijk waren. Ik glimlachte zacht en keek naar de jongens. 'Dit is wat ze wou, weg van hier... Ik weet zeker dat ze in vrede zal verder leven in Walhalla'. 'Mooi gezegd Freya' zei pa en legde een hand op mijn schouder. 'Daarom heb ik een belangrijk besluit genomen...'. Hij zuchtte en keek me in de ogen. 'Ik heb besloten de Alpha training met jou voort te zetten. Jij zult mijn opvolger zijn'. 'E-echt?' vroeg ik verbaasd. 'G-gefeliciteerd' zei Ferderik wat van slag. Niet dat hij het niet wist, maar dat hij het nog niet zo snel verwachtte. 'Oh jij kan toch geen kinderen krijgen' zei tante Roos en wees naar Ferderik. 'Voel jij je nu ook beledigd?' vroeg Merodi aan Ferderik maar hij keek naar Roos. 'Freya kan voor een opvolger zorgen, jij niet' zei Roos opnieuw. 'Dat heeft er totaal niets mee te maken' zei pa. 'Maar het gaf wel de doorslag of niet dan?'. Pa rolde met zijn ogen en trok zijn zus met zich mee. 'Pfff, Alpha zijn zou toch niets voor mij zijn' zuchtte Ferderik en legde zijn hoofd op Merodi's schouder. 'Het word je gegund' zei Merodi. 'Bedankt jongens' lachte ik.

'Oh, wat denk je van hem?'. 'Na, te groot ego' zei ik. 'Oh of hem?' vroeg Ferderik en wees een andere jongen aan. 'Hmm, leeghoofd' zei ik. We zaten jongens te spotten vanop het balkon. Ongelofelijk dat de tijd zo vliegt... Oma was al een half jaar dood. 'Oh oh oh' lachte Merodi en draaide mijn hoofd naar de richting waarin hij keek. 'Hij is toch echt een lekker ding?'. 'Vind je?' vroeg ik. 'Ik zou hem zo daten' zei hij. 'Hey!' riep Ferderik en klopte op zijn arm. 'Als ik single was natuurlijk' zei Merodi. 'Jij bent nog steeds mijn nummer 1 hoor liefje'. 'Hm, dat dacht ik al' zei Ferderik. 'Maar hij heeft wel een punt weet je, Oscar is een hottie'. 'Die naam verpest het helemaal' zei ik. 'Wat zegt een naam nou? Ga erheen, praat met hem' zei Merodi en duwde me in de richting van het dorp. 'Moet dit echt?' klaagde ik. 'Je wilt toch een vriendje niet?' vroeg Ferderik. 'Komaan dan kunnen we over jongens praten, het word leuk'. Het was echt grappig hoe zij soms vrouwelijker waren dan ik. Ik rolde met mijn ogen en vloog naar Oscar. 'Hey' lachte ik en zwaaide. 'Ah, hallo daar prinses' lachte hij. 'Ben ik goedgekeurd door prinsje en zijn vriendje?'. 'Jep' lachte ik. 'Dus nu kan je ze vertellen dat we eigenlijk al een tijdje samenzijn?'. 'Nah, dat verpest het hele spel' lachte ik en pakte zijn hand vast. Aah, weer een normale dag op Drakeneiland. Juist zoals ik het graag had...

————————————————
Dat was het! Einde van de serie! Als er nog vragen zijn beantwoord ik ze graag! Hopelijk hebben jullie ervan genoten! :)

FreyaOpowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz